Opuchy nôh 5 mesiacov po pôrode

kofola45
17. sep 2022

Ahojte rada by som sa spýtala či ste tiež niektorá trpela opuchmi nôh niekoľko mesiacov po pôrode?
V šestonedelí som opuchy nemala, začali sa mi robiť asi pae týždňov dozadu. Neviem či to mám riešiť alebo je to len skrz dojčenie a upraví sa to.
Máte s tým niekto skúsenosť?
Vďaka

majamat
17. sep 2022

@kofola45 ja som mala aj pocas tehu, uzavreli to ako preeklampsiu. no oni sa vlemi s takymito dg ponahlaju. mam krcove zily od 12r a teda opuchy mat mozem. namerali mi aj hrnaicny tlak,a le je zaujimave, ze moj gynekolog mi ho nenameral a to mi ho meral cele tehu, aj 2 dni predtym som bola u neho a merali mi TK ale v nemocke zrazu namerali. digi tlakomery nei su presne a teda zrejme potreboval nakalibrovat.

a po porode sa opuchy vobec nezmiernili, tak som sa dopracovala konecne na cievne. dostala som lieky, opuchy ustupili,a le nemyslim si, ez z liekov. skor by som povedala, ze to casovo sedelo s dojcenim. ja som mala strasne vela mlieka a mohla som mat aj straty tekutin, aj roznych zivin mliekom. bola som stuhnuta, envedela som sa hybat. asi moj organizmus sam povedal dost a postupne mi laktacia koncila, do 6m som mala 2l mlieka a medzi 12-14m sotva 100ml.

no ale teda tym chcem oovedat, ze skus ist na cievne.
tie ak nemas dostatocny prijme tekutin, tak zvys. jedz viac potraviny s obsahom draslika, ale aj slane potraviny ( neprehanat samozrejme ). tieto mineraly uzk suvisia s metabolizmom vody.