Oslabila sa vám imunita?

12. feb 2022

Chcem sa len opýtať, či máte pocit, že máte slabšiu imunitu ako spred 2 rokov? Ja mám furt pcoit že ju mám slabšiu, mala som dlho aj HO a teraz len niekam idem a cítim, že mi nie je dobre. Akoby ten základ mojej celkovej imunity sa oslabil,... Aj celkovo fyzička tela atď.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
12. feb 2022

Fyzicky určite a ináč na šťastie nebývam chora

sona96
12. feb 2022

Ja mám pocit, že práve naopak. Ja som bývala často chorá a odkedy je korona a sú zavedené rôzne opatrenia, som na tom určite lepšie. Pripisujem to najmä ruskam a tomu, že aj ľudia s bežnou chrípkou sú nútení ostať doma a neroznasajú to ďalej.

petamich
12. feb 2022

nie prave naopak, nebola som chora ani nepamatam ani len soplik 🙂 a rovnako ani manzel
a fyzicku mi oslabilo akurat tak tehotenstvo, pred tym pocas 1-2 vlny som mala ovela viac casu venovat sa sebe, aktivne som vonku behala atd.

elizabet173
12. feb 2022

nie, naopak, nikto z nás nebol našťastie počas tých dvoch rokov ani nádchu alebo kašeľ, ale my veľa času trávime vonku, v každom ročnom období, či pred dvomi rokmi, alebo teraz, nič sa na tom nezmenilo. Fyzička tiež nie, príroda nebola nikdy zatvorená, bicykle, korčule, lopta, tenisové rakety, aj plávanie ak sa dalo

kaktus87
12. feb 2022

Naopak, odkedy je korona, nebývame vôbec chorí, predtým sme boli všetci cca 3x ročne.

sigma510
12. feb 2022

V mojom okolí veľa ľudí čo sa prehnane izolovali alebo mali HO, tak na nich badam ze sa na nich skorej lepí kadečo keď idú medzi ludi. Ja som stále v kontakte s ľuďmi, čo kovid začal, pracujem v obchode, stretávanie sa sme neobmedzovali počas celej pandémie, dezinfekciu zďaleka obchádza, umývam si ruky vodou a mydlom, respirátor nosím nevyhnutne, t.j.v práci keď sú zákazníci, inak nie, do obchodu na nákup a to je cele. Dva roky nás kovid obchádzal, teraz sa nakazil partner, priebeh ľahký, očkovaní nie sme, ja som bola v kontakte s niekoľkými pozitívnymi vrátane karantény doma s drahým za posledné dva týždne a zatiaľ som nemala ani omikrona. V lete mam veľa pohybu, od jesene do jari užívam vitamíny, aktuálne beriem vyššie dávky betagluganov keďže som bola s pozitívnymi. Chorá som nebola dva a pol roka, nepripisujem to respirátorom, práve naopak, nestranim sa ľudí, imunita prichádza do kontaktu aj s cudzími bacilmi, veľa spravili vitamíny a strava.

falbala132
12. feb 2022

chora som 2 roky nebola vobec, zato herpes mam po 17 rokoch bez neho, teraz kazdy druhy mesiac..

emalka
12. feb 2022

Veru nie, chvala ruskam. Snad sa to u nas ujme natrvalo aspon pocas najvacsich chripkovych a inych vln.
Zato fyzicka biedna odkedy mame stale homeoffice.

vilma7
12. feb 2022

Nie, je stále rovnaká.

savanna
12. feb 2022

Vsetci tu pisu, ze sa im imunita neoslabila, ale mam pocit, ze sa tu miesaju dve rozne veci. Je jedna vec nenakazit sa chorobou vdaka opatreniam a respiratorom a druha vec je mat silnu imunitu. Teda, clovek po 2 rokoch na HO moze mat oslabenu imunitu, ale nie je chorlavy, lebo je stale doma, dodrziava opatrenia, atd. Pravda sa ukaze az vtedy, ked sa dostane naspat do kolektivu.
Co sa mna tyka, myslim, ze moja imunita je rovnaka ako bola predtym, cize nic moc a stale sa rychlo nakazim hocijakou nadchou alebo virozou. Na druhej strane aj ja som za posledne 2 roky omnoho menej chora, lebo nechodim do kolektivu a do open spacu. Ale naposledy, ked som bola v praci, okamzite som sa nakazila virozou od chorej kolegyne. Odvtedy radsej zase dlhodobo HO 😀.

savanna
12. feb 2022

Autorka, ako to myslis, ze len niekam ides a nie je ti dobre? Akoze sa rychlo nakazis virozami? Ci jednoducho nevladzes kvoli kondicke?

ysseba
12. feb 2022

Ja bývam chorá stále rovnako, je to bieda. Ja odkedy mi prvorodený chodí do škôlky, tak moja imunita je v prdeli. Každý jeden škôlkarsky sopeľ či kašeľ som chytila aj ja. Teraz starší je školák a mladší tretiak v škôlke a ja stále bývam chorá, dokonca častejšie ako moje deti. Aj teraz som bola chorá - ale nemala som koronu (potvrdené anigénmi, aj PCR). Ale tak to mávam len také, že dva dni ma hrdlo bolí, sopeľ, pokašliavam. Za 3 dni som fit. Inak deti užívajú Imunoglukan, rozhodla som sa aj ja, že budem užívať. Čerstvého ovocia/zeleniny mám dostatok, tak skúsim toto. Inak predtým som bývala chorá raz za rok

elizabet173
13. feb 2022

@savanna ja som v kolektíve stále, po celý čas, dostávam sa do styku s deťmi, ktoré rúška nemajú a nemali a môžu byť bezpríznakové, chorá som nebola, Ani môj partner, ani môj syn neboli ani raz chorí a tiež nemajú a ani nemali HO, stále sú v styku s ľuďmi, so zákazníkmi. Ani moji kolegovia neboli chorí, okrem jednej, ale ona bývala často chorá aj pred pandémiou. My chodíme normálne do reštaurácie, plávať, môj partner máva tréning tri krát do týždňa.

elizabet173
13. feb 2022

@savanna ešte sa poopravím, boli sme doma, počas tvrdého lockdownu na jar 2020, To bolo 2,5 mesiaca, keď sme sa vrátili do práce, neochoreli sme nikto, Je to individuálne, niekto má lepšiu imunitu, niekto horšiu, my sa ju snažíme a vždy sme sa snažili posilňovať stravou, neprekurovaním, športom a pobytom vonku denne a za každého počasia.

travelllerka
13. feb 2022

Mne áno, ale nemyslím, že to má niečo dočinenia s koronou, proste mám malé deti, chytám od nich každý vírus, bacil a som vyčerpaná.

miskajankova
13. feb 2022

@sigma510 Dobry den a ake vitaminy beriete?mozte poradit?dakujem

mamina0078
13. feb 2022

Nie, co sa tyka fyzičky nikto nikdy mi napriek HO nezakazal sa hybat a imunitu tiez mam na porovnatelnej urovni spred 2 a hoc aj 20 rokov 😂

mikadooo
13. feb 2022

Ja som v pohode. Najhoršia choroba za tie dva roky bol covid, čo bola v podstate pre mňa ako očkovanú silná nádcha cca. týždeň. Ináč nič, ja si pochvaľujem, oveľa lepšie. Aj deti - žiadne angíny, chrípky, žiadne ATB nemali od roku 2020, maximálne malý že soplík zo škôlky donesie (ale teda ešte "čakám", kto dovlečie omicron 😄, tak sme sa dostali aj k delte-zo školy).

sense
13. feb 2022

Nie stále rovnaká,....

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzinabila
13. feb 2022

@viestta rovnako.teraz som dostala virozu po 2 rokoch co bezne aom mala tak dva krat do roka nieco

kacena4
13. feb 2022

no oslabenu imunitu necitis fyzicky ano ak netrenujes telo.

anavianavi
13. feb 2022

Urcite ano

sigma510
13. feb 2022

@miskajankova beriem komplex vitamínov od zinznina, je ich tam asi 30 druhov v jednej tablete, nezozeniete ich bežne, od nich aktuálne aj tie betaglukany. Plus beriem vitamín D, bežne dostupný v lekárni, taka žlto biela krabica neviem teraz narýchlo názov, sú to malé gélové kapsuly, sem tam keď si spomeniem tak C vitamín, ale toho mam dosť v tom co si dávam bežne.

stanulienkat
13. feb 2022

Nie. Vdaka opatreniam sme neboli 2 roky chori. Inak byvame chori 4-5 x za zimu. Apropo, to, ze byvas chora, tiez nie je znak oslabenej imunity. Je to normalna reakcia organizmu. Musis si nastudovat, co znamena oslabena imunita. Je to subor viacerych a dlhodobych priznakov,co ti dlhodobo zhorsuju zdravie a kvalitu zivota. Teraz pocas korony je moderne zvalovat imunitu na ruska.

miskajankova
13. feb 2022

@sigma510 zinzino to nepoznam a kde by som zohnala tie vitaminy a betaglukany?dakujem

marca12
13. feb 2022

Vobec. Odkedy nosime ruska ani len nadchu som nemala. A to som nerobila na homeoffice,ale aj cez lockdown som bola v robote.