Ostroha päty
Ahojte,
Bola som u ortopeda s bolestou paty a chodidiel ktora mi zacala v tehotenstve. Cim dalej ma to viac boli a lekar mi povedal ze ked zacnem priberat bude to horsie. Mam dostat vlozky do topanok a ultrazvuk. Odporucil mi schudnut ale problem je, ze kojim a schudnut sa mi neda, 2 mesiace sme sa trapili s kojenim, zmizlo mi zo dnA na den mlieko a rozbehla som to mesiac s cievkou. Konecne kojim bez problemov a teraz toto? Vie mi niekto poradit, lebo ani neviem ci to bude lepsie ked schudnem, lekara som sa ani nedtihla opytat.,,
@butterfly333 ja sa celkovo takych veci bojim.,, nechapem ako som prezila cisarsky.,, a doteraz som na nervy ze si s casti necitim brucho
@priora ani ja teda neoblubujem operaciie teraz som rok pooperacii zasa nohy operovali mi priečne plochonožie nám skrátene 4prsty na nohe a mám ich zošrobované plus vybočený palce mi operovali no astav po operacii??celé zle bolesti pri chodzi ako by som po kostiach chodila opuchnute to mám rok no dr nič kašlu na mna vraj operacia dopadla dobre len prečo ma noha bolí prečo ju mám v takom stave to ich nezaujíma.
@eadame nepomahaju....ani lacne,ani drahe
@terezka1947 mne dal ortoped specialne vyrobit vlozky nato.,, len tie budu az v septembri.,,
@butterfly333 boze to je strasne :( a to akoze mas v poriadku? Kokos nemam slov
@priora no prave že nemám mám bolesti pri chodzi nezohnem prsty na nohe ked chodím po byte bosá to ak keby som chodila len po kostiach oni mi tu klembu posunuli a tezaz mám bolesti.Lenže podla nich je všetko v poriadku operacia sa vydarila na jednotku.
@priora sestre mojej mamy na to pomohla biolampa ... Chodila predtým aj na laser ale tam platila 9 EUR za 10 min a tak sa nahnevala, prepočítala to, kúpila biolampu (konkrétny druh ti napíšem ak chceš do IP lebo viem ze to študovala a je ich viac druhov) no a ostrohy jej zmizli
@butterfly333 ja zboznujem chodit na boso a to tiez nehrozi.,, ti verim aka to musi byt bolest a este vacsia :( a to ako teraz ti nebudu riesit? Kaslu na teba?
@bluebarablue ano na tu buolampu som sa chcela spytat lebo mama sa ma pytala ci mi to nepomoze lebo ju mame.,, sice az na strednom svk ale vybehnem koli tomu ponu 🙂 ale neviem aka ti je tak mi mozes prosim ip?
@priora ano kašlu na mna rok som chodila k ortopedovi a stále to iste že to sa zlepší treba cvičit s nohu a je to dobre zoperovane. No a je.
Aj ja som to mala 2 mesiace po pôrode. neskutočná bolesť. Chodila som na ožarovanie laserom, potom nejakym magnetom a masáž. mala som myslím 12 procedúr behom mesiaca. ešte po tom ma to pobolievalo ale prešlo to a odvtedy mám pokoj. Mne to kázali masírovať. Silou. že najlepšie keď muž, pretože tú silu vynaloží ale ty nie lebo sa zastavíš pri pociťovaní bolesti. alebo o fľašu. proste bosou nohou kotúať fľašu. ja som mala také polienko . večer pri telke a ideeeš. skús si vyžiadať procedúry od ortopéda.
@tinushka13 pytala som sa obladne radivych vln, ze 230€ a termin az o mesiac.,, a koncom septembra mam zacat ultrazvuky kam ma poslal ortoped.,, tak ci cakat ci to pomoze alebo sa hned objednat aj na tie rafiove vlny.,, ked ultrazvuk nepomoze cakat dalsi mesiac ma asi picne.,, tie ozarovania su rozne ci ako to je? Kolko mas rokov ked tak mi napis do ip.,,
@priora sprava
@priora päta nesúvisí s otehotnením, ani Vás RTG ožarovanie neohrozí na zdraví. Plus RTG terapia je zadarmo. Za skoro všetky ostatné procedúry /laser, všelijaké špeci injekcie atď/ si doplácate. Preto ortopédi na ožiarenie posielajú až nakoniec, keď už všetko zúčtujú a efekt žiadny. 90% pacientov končí na našej ambulancii. A väčšina z nich je nahnevaná, že platili za nič a pritom bolo účinné riešenie zadarmo.
Ahojte dievčata chcem sa spýtať ako je to s tými ostrohami ja som mala bolesti chodidiel a celkovo ma bolievajú nohy pri sedení a státí od kolien dole. Obvodna ma poslala na ortopediu ale tam mi doktor dal spravit aj rtg oboch chodidiel nakoľko som bolest citila aj zo spodu ale nie priamo v päte. rtg vraj ukazal ostrohy ale tváril sa dr že je to tam mierne - neciem co znamená mierne a dal lístok na ožarovanie. teraz po sviatkoch ma nohy bolia menej a ked aj pobolievaju je to hlavne pod kolenami a lytka. Tak neviem ci vobec mam ist na ozary a či tam tie ostrohy su alebo je to nieco ine. Bolievali niektorú z vás pri ostrohách nohy hlavne v sede a v stoji? a bolievali vás cele nohy myslím tak ako mna od kolien dole.
Popravde ma dr ani nevysetril nejako iba kukol chodila a pytal sa že kde ma to boli a ked som ukazala na spodu chodidla tak povedal rtg ale už vyššie nekontroloval, tak neviem....
Ahoj ja mam 31 rokov a bola som u ortopeda ktory mi spravil rontgen kde mam takisto ostrohu horna cast...Predpisal m mi vlozky a dal mi injekciu za 20 eur neviem sice naco ale asi proti bolesti alebo pre svoj bizins...Bolest az taku nemam teda mam ale pri sporte..
Viete mi odporucit nieco v ba? Na tej hajdukovej to pomaha ci ako to je? Zmizne to alebo len znici nejake nervove zakoncenia? Obvodna mi to moze predpisat? Lebo nechcem ist znova k nemu zasa mi chce pichnut tu injekciu za 20... Popripade tie razove vlny funguje to? KDe je to najlacnejsie? Moze byt aj zahorie... Dakujem
mne zabrala len razova vlna,ale bola som 15krat.
Mne nezabrali ani obstreky ani razove vlny bola som 12 krát a bolesti mám už rok,cvičenie,masáže ,ľad ,mocenie v kadečom nič mi nepomáha.Uz len skúsiť tie ožiare a bolo by fajn schudnúť,lebo tá bolesť už rok má fakt ubíja .
@adeli79 myslís že tie oziare je to čo robíte vy?Drzte palce,nech ešte zažijem krok bez bolesti 😢
@priora ahoj, pätové ostrohy som riešila, ked som mala 17 rokov, mala som ich na oboch nohách a teda už riadne narastené, viem, o akej bolesti hovoríš, ja som nemohla urobiť ani krok bez bolesti, nemohla som si nájsť žiadne vhodné topánky...chodila som pol roka na laser, bez výsledku, úplne zbytočný čas. Ponúkli mi aj ožiare, ale potom mi to známy kamarát ortopéd odporučil zoperovať. Urobili mi naraz obe nohy, rozrezali, obrúsili kosť. Bolo to nepríjemné, dlhšie sa to hojilo, ale teraz mám pokoj, je to už 8 rokov po operácii. Ostrohy mi narástli opäť, ale oveľa menšie, a už nebolia.Občas ešte majú obdobie, ked to bolí, ale je to výrazne lepšie, fungujem normálne.
@mirunkad ahoj mne tiež operovali ostrohy na oboch nohach naraz ešte pred 18timi rokmi. No teraz cca 2tyždne pocitujem bolesti pri chozde aj na dotyk mám pocit ako by na lavej nohe znova rastli. Ako si to riesila ked to znova začalo rast?
@butterfly333 neriešila som to zatiaľ nijak. Oproti pôvodným ostrohám čo mi odrezali sú tieto minimálne, a nespôsobujú mi teraz nejak extra problémy. Sú dni, ked sú citlivejšie a aj pobolievajú, ale dá sa to prežiť a do pár dní to prejde. Reaguje to podobne ako zlomenina, pri vacsej námahe alebo zmene počasia. Inak mám viac menej pokoj.
@adeli79 aj ja mám bolestivú kostnú ostrohu. Nepomohli mi rázové vlny, obstrekové injekcie, ultrazvuková liečba, liečba laserom, lieky. Stále chodím k svojmu ortopédovi. Čo mu mám povedať, chcem sa dostať na vysokošpecialiované pracovisko. Chcem podstúpiť rontgenové ožarovanie príp. protizápalovú rontgen. terapiu. Čo mi odporučíš?

@priora mama chodila do nitry, tam bolo jedno sedenie 20€. Tiez to ortoped nespominal, narazila som na to nahodou na internete, ked som hladala, ako sa vyhnut tej operacii, na ktoru uz mala ist.