Padanie vlasov po pôrode

szuszu1984
3. dec 2018

Ahojte, prosím poraďte mi niečo proti padaniu vlasov po pôrode.. Po prvom dieťati (pred dvomi rokmi) mi každý tvrdil, že sa to upraví, netreba stresovať, lenže som prišla o dobrú tretinu vlasov (beztak ich nemám veľa) a teraz by som si to nerada zopakovala. Pred pár dňami mi začali vypadávať, rodila som pred 2,5mesiacmi. Šampóny som skúšala všetky možné ešte po prvom pôrode, keďže na výživových doplnkoch je napísané, že sa nesmú užívať počas dojčenia, no veľmi mi nepomohli. Ďakujem

zuzka565
3. dec 2018

Ahoj ja som používala cesnakový šampón a ten mi pomohol

lorela
3. dec 2018

Proti vypadávaniu vlasov a na podporu rastu vlasov treba prípravky užívať dlhodobo a pravidelne, napríklad pól roka, potom pauza 2 - 3 týždne a znova pól roka.
Na základe svojich skúseností odporúčam šampón Vichy proti vypadávaniu (doslova ukotvuje vlasové korienky), vodičku na potieranie vlasovej pokožky 2x denne Neocapil a doplnok výživy (ak budeš môcť) Forcapil.

evelin_a
3. dec 2018

Mne zacali po porode padat vlasy vo velkom. To som v zivote nezazila. Pouzivala som zihlavovy sampon Dixi. Mne vzdy pomaha. Ked aj neprestali padat uplne,ale troska sa to zmiernilo. Po 14-tich mesiacoch som prestala kojit a pomaly sa to upravuje...

lorela
3. dec 2018

Ešte doplním, že zhruba 3 mesiace po pôrode je toto vypadávanie vlasov celkom normálne - vplyvom hormonálnych zmien. Ono ako prišlo - tak aj odíde, odznie samé.
Ale je možné neželaný stav podporiť užívaním prípravkov, a hlavne podporiť zhustnutie vlasov v budúcnosti.