Pálenie brucha pod pupkom: Syndróm dráždivého čreva?
Zdravím , chcel by som sa opýtať či sa stym niekto nestretol, ide o to že posledny týždeň ma bolieva brucho, no nieje to bolest ako krče alebo tak skôr taka paliva bolesť pod pupkom a v okoli . Dal som si aj dietu no stale sa ma to drží a už mam pocit že to je niečo ako syndrom draždiveho čreva , no ja nemam bolesti iba pri velkej potrebe a po nej ale viacmenej cele dni vkuse niekedy viac niekedy menej..Nestretol sa niekto s niecim podobnym ?
Smer lekar? Podla mna nie, drazdive crevo je o tom, ze mas stale pocit, ze musis na velku, striedaju sa hnacky, zapchy, nafukovanie. Ja mam tento syndrom a je to mega neprijemne. Ale paliva bolest tam veru nebola, nehovorim, ze byt nemoze. Ale nemas velmi tie dalsie znaky. Chce to jednoznacne lekara, musia spravit krv, sono, potom kolonoskopiu ked tak. Vies, tie diagnozy sa mozu podobata mozu byt predsa ine
@kiki68 no urcite pondelok k doktorovi pojdem no nechcel som hned utekat myslel som že mi iba niečo nesadlo a prejde to no zajtra to bude tyždeň… môžu byť čreva tak dlho podraždene?
Mozu, ono kludne zo IBS moze byt aj poskodenie, ono nie nadarmo sa hovori, ze to je taky predstupen crohna. Ale moze to byt aj nasledok infektu. Toto musi pozriet lekar. Kludne mozu stresy spustit tieto priznaky. Ale aj hormony
Ahoj ako si dopadol? Zlepšilo sa ti to?
@tomas928 ahoj no mam to stale , ale podla mna to skor je psychika mozno nejake nervy pretoze to nemam stale a raz toje slabsie jak viac intenzivne , mam spravene usg brucha kde bolo vsetko v poriadku a este mam isť na gastro tak uvidim ale pravdepodobne sa nic nenajde
A ste aj schudli? Alebo máte nejaké vedľajšie účinky tejto bolesti?
na sone vela x nic nevidno.
poslali dalej na CT? alebo endokskopia, hadica?
resp kolonoskopia, crevo ,,,,
krv brali?
@balerina2025 o mesiac endoskopia + krv lebo vraj teraz nebudu robit bez usg brucha nic
drzim palce mna to caka, ja mam skoro 3 roky bolesti kde je zlcnik :((((

lekára si prečo nenavštívil?