icon

Pálenie jazyka

lessiie
28. apr 2017

Ahojte baby,mate niekto skusenost s palenim jazyka a zltym povlakom? Trva mi to palenie uz asi 3 tyzden aj u lekarky som bola ale akosi nic nepomaha :(

zuwa78
5. mar 2024

@jan123m hm ,neuveritelne....ja som to mala po kontrastnej latke tiež zhorsene.....este skusim olej z čiernej rasce....kloktat ustnu dutinu....inac su aj kapsule a ze super vec na taketo problemy....
No u mna to vyzera na lichen oral....

zuwa78
5. mar 2024

@jan123m ako dlho to uz mas?čo bol spuštač?

jan123m
Autor odpoveď zmazal
kurce22
19. mar 2024

@zuwa78 presne toto
Sa aj mne deje.hlavne po jedle ale neviem akom
Presne.mne to pripada akoby alergia na nieco.niekedy mam pocit ze mi opuchlo hrdlo a idem sa zadusit

kurce22
19. mar 2024

@zuwa78 mam
Psoriazu,myslis ze mozem mat tiez ten lichen?lichen som
Uz mala
Ale
Na kozi uz.a ten olej z ciernej rasce som aj ja zacala pit,moze sa tym aj prepachovat ?

zuwa78
19. mar 2024

@kurce22 jasne,možeš piť i preplachovaț,kloktat....nema sa piť na hladny žalúdok ako dlho ho uz pouzivas?

kurce22
19. mar 2024

@zuwa78 uz asi dva tyzdne,povodne na upravu travenia.tam aj kus pomohol,gastroskopiu som nezvladla,cize meviem co sa
Deje.-a teraz to palenie jazyka aj hrdla,uz neveim co mam robit

jeluska7
7. apr 2024

@bazulienka22 Dobry den, dostala som sa k tejto diskusii po niekolkych rokoch ako tu vznikla. Mam presne take iste problemy ako popisujete vy a velmi by mi pomohlo, keby som sa s vami mohla porozpravat. Dufam, ze vas tu este najdem.

jeluska7
7. apr 2024

@zdenkap65 dobry den, videla som v diskusii, ze ste zhanali kontakt na bazulienka22, podarilo by sa vam s nou kontaktovat? Velmi by mi to pomohlo. Dakujem.

zdenkap65
7. apr 2024

@jeluska7 dobrý deň nepodarilo

izrasa
2. máj 2024

A aj mňa páli, bolí jazyk a cítim mravenčenie jazyka a mám aj mierny zápal dvanástnika, zvýšenie histaminu - histaminovú intoleranciu a TSH hormónu- mám subklinicku hypotyreózu

rove
10. máj 2024

Ahojte, mne akoby trpne jazyk uz asi 2 roky. ORL, imunolog a ani gastro mi nevedia pomoct. Mam intoleranciu laktozy a MB. Na jazyku mam obcas akoby cervene flaky, ktore sa menia a zmiznu. Spicka ma boli hlavne po drazdivych jedlach- hranolky ale aj jablko… B12 mi nepomaha. Mam potvrdeneho aj helikobaktera, no zatial sa neluecim, lebo kojim. Ako ste sa prosim zbavili tej bolesti jazyka?

enge
12. máj 2024

@rove pozdravujem aj vám niečo zistili prosím ?

enge
12. máj 2024

@toskanka dobrý deň a maly ste len pálenie alebo aj kyslosť na jazyku prosím ?

kurce22
12. máj 2024

Mne nezisrtili zatial nic akurat na gastre ze to bude asi reflux🤦🏽‍♀️

dollecka
12. máj 2024

Dobry den..ja som chodila po vsetkych moznych vysetreniach..nic nezistili..myslim,ze to bude nervoveho povodu..skusila som zobrat frontin
a ulavilo sa mi..no a potom sa palenie stratilo a uz mam pol roka klud..a to uz neberiem ziadne lieky..tak velmi si prajem,aby to tak ostalo..mozno aj u vas to po case prestane

falbala132
12. máj 2024

@enge ak aj kyslosť, to je skôr reflux. Ale ono je to kvázi diagnóza - burning mouth syndrome. A väčšinou to spúšťa napr. stres a tak.

rove
12. máj 2024

@enge praveze nie, tiez mam reflux ale neviem, ci to moze nejak suvisiet…

enge
13. máj 2024

@rove a pália vás aj oči ?

enge
13. máj 2024

@kurce22 toto mám aj ja reflux. Ale najprv som mal kyslosť a teraz slano v ústach aj očiach aj pery :(

rove
13. máj 2024

@enge nie oci ma nepalia, trosku obcas svrbia… myslite, ze to moze suvisiet?

enge
13. máj 2024

@rove ja už mám pcit že reflux spôsobí hlieny a hlieny mi vytvárajú pocit slabosti v ústach ale možno mame alergie alebo histamínovú intoleranciu. Hm ?

rove
27. máj 2024

@enge no ja mam potravinove alergie ale histaminovu nemam potvrdenu… ale teda na potraviny ktore som alergicka si davam pozor.

piplak
6. nov 2024

Ahoj, pridam sa tu, i ked mne už tento problem nastastie po viac ako roku presiel. Palil ma jazyk a podnebie pri predných zuboch, v tom mieste, ako je podnebie take zvraskavene. Tiez som obehal vela odborníkov. Nakoniec som nasiel doma v lekarnicke Riboflavin a Piridoxin. Tak som skusil, kedze som este neodskusal. Uz na druhy den som vedel, ze to zabralo a potom som sa tym doslova predavkovaval a mam pokoj. Bkomplex ani B12 mi nepomohli.

klaudia1503
20. jan 2025

@toskanka dovry den mozem sa opytat co vam dali na sjorgenov syndrom? Ja ho mam tak isto a palia ma usta jazyk a uz aj celi hrudnik ale neuzivamnic, co Vam nato dali? Dakujem

klaudia1503
20. jan 2025

@lessiie dobry den prosim co Vam dali na ten sjorgenov syndrom. Aj ja ho mam a tiez ma pali celi jazyk, usta a aj hrudnik ale nic meberem nato. Prosim poradite mi co dali Vam? Dakujem

lessiie
autor
20. jan 2025

@klaudia1503 ahoj, ja si už vôbec nepamätám ale myslím ze nedostala som od lekára nič...prešlo to samé...ale aj teraz ma občas páli, hlavne po nejakom jedle... alebo keď si dám voňavku alebo cítim nejakú silnú vôňu.. pach..

izrasa
21. jan 2025

To môže byť reflux nič iné. Treba to riešiť a liečiť.

Ja som bola na gastroskopii - reflux. Ja mám histaminovú intoleranciu a reflux, nadúvanie, stolica je či tvrdá alebo kašovitá alebo hnačka, zastavené vetry a bolesť

Asi mám zvýšenie receptora H2.

Zobrali mi tkanivo na biopsiu tenkého čreva.
Len sa modlím pánu Bohu aby to nebola celiaklia. Nech je to intolerancia na laktózovu.

Z kravského mlieka ma napína a mám aj iné tráviace problémy.

Neviem v akom stave mám tenké črevo.
Mala som tam aj erózie ale zahojilo sa to a je to bez patologických zmien. Funkcia tenkého čreva - neviem.

Aj keď chýbajú enzýmy a trávenie je zle tak aj to môže spustiť reflux.

Veľa histaminu receptor H2 - reflux
Receptor H2 kontroluje kyselinu chlorovodíkovu. On riadi žalúdok.

gregik66
13. júl 2025
@lessiie

@ppetricita mala...biely povlak

@lessiie dobry den, ako sa vam to vyriesilo? Bol to len ten stres?

lessiie
autor
16. júl 2025
@gregik66

@lessiie dobry den, ako sa vam to vyriesilo? Bol to len ten stres?

@gregik66 zdravím. Asi áno...jazyk páliť prestal ale ostalo mi dodnes ze ked cítim silne vône tak ma začne páliť