Pálenie v hrdle, bolesť uší a mierne hlieny

zuzana12345_z
14. máj 2014

Ahojte. Volam sa Zuzana mam 27 rokov a mam nasledovný problém. Pred mesiacom a pol som brala antibiotika nakoľko som mala na mandliach hnis pritom ma nic nejak extra nebolelo co sa týka hrdla a podobne. Len vzdy každé rano ma akoby pálili trosku mandle, ťažšie sa mi dýcha a sem tam ma pichne v ľavom aj pravom uchu. Mávam aj alergiu na seno trávu pekne kvety atd. Niekedy mam pocit ze mi puchnu mandle. Na pravej strane podnebia hore tak vzadu sa mi urobila taka mala hrcka na ktorú ked zatlacim je tvrda ako podnebie a vnútri akoby bol nejaky maly pluzgierik ktorý sa trosku pochybuje a ked nato zatlacim tak mi to vyráža do ucha ako take pukanie nepríjemne. Este chcem pripomenúť ze mandle a hrdlo okolo mam stale cervene. Nepijem a ani nefajcim. Momentalne som sa presťahovala do zahraničia a doktora tu este nemam. Mozem sa opytat ci by mohlo ist o streptokoka alebo nieco vážnejšie ? Som alergicka na penicilin tak ani nemozem nejake silnejšie antibiotika. Mate niektorá skúsenosti ?

janinah
14. máj 2014

to ti povie len výter o akeho bacila sa jedná,takže si nájdi lekára..a atb sú aj silnejšie aj slabšie resp. úzko a širokospektrálne bez pnc,ale to tiež potrebuješ recept od lekára

babrakin
14. máj 2014

@zuzana12345_z Zuzka presne s tymto bojujem uz ja mesiac... zacalo to 30.3 .. silna angina a bolest laveho ucha, na pohotovosti mi dali Azitrox 3 dnove, vobec nepreslo, tak mi moja lekraka dala DALACIN druhe antibiotiku, zas NEPRESLA BOLEST a isla som k ORL tem mi spravil vytery a zistil haemophilus nfluenza, dal mi TRETIE antibiotika.. mna islo hodit o zem tolko antibiotik lebo sa leicim aj na alergo na travy pele stromy som silny alergik, nuz dobrala som tretie... cuduj s asvetče 5 dni bolo super a znova bolest hrdla a stipanie v nose... vcera som sla konecne k mojmu imunologovi .. vyrozpravala som mu vsetko moje problemy ze kolko antibiotik... dal mi crp z prsta leukocyty , a nasadil mi sperj do ust zial ma kortikoidy protizapalovy a zmenil antihistaminika a cuduj sa svete.. konecne som sa super vyspala a bolest hrdla po mesiaci uz presla a to z vecera do rana a necitim s aunavena... on mi POVEDAL ze tym ze som silny alergik, poriadna zima ani nebola, rychlo prisli alergie a my alergici vsetko horslie znasame a prejavilo sa to u mna takymto divnym sposobom ze bolesti hrdla a antibiotika nezaberali pretoze to bola alergia , oslabeny clovek teploty stale 37,1 som mala... a vdaka tomuto spreju, zmene antihistaminik a vytiaminy E a selen mi kazal kupit a probiotika a ozaj mi dnes je o 90 percent lepsie...

chiaramonika
14. máj 2014

@babrakin
@zuzana12345_z mam presne to iste.a pred pár dnami sa mi začal tvoriť hnis na mandliach a mam aj trosku zvacsenu uzlinu za uchom.pomohla by mi voda so soľou?

babrakin
14. máj 2014

@chiaramonika ked je uz hnis tak davaj pozor .. hnisava angina, ked sa nevylieci napada klby.... ale pri nej som mala vysoke horucky az 39,2.. a tym ze tie anginy hnisave som mala stale tak mi mandle vybrali... ASLO z krvi ti ukaze ci mas prekonane streptokokove anginy.. skus kloktat ale mne uz babske recepty nezaberaju, ja som horsi pripad imunita v keli preto sa aj liecim na imuno alergo... a mne hend antibiotika... ak ich neberies casto tak kloktaj tantum verde alebo sprej JOX.

chiaramonika
14. máj 2014

@babrakin no ja som len jedenkrát brala antibiotika.praveze nemam teplotu.niekedy len zvýšenú.

mysicka36
14. máj 2014

Skús zázvor, to je také prírodné antibiotikum. Riešim tiež teraz. Len to mám lahšie, lebo už mandle nemám a nemá sa mi kde usadzovať hnis.

účinky zázvoru:
http://www.peknetelo.eu/zazvor/zazvor-je-elixir...

slaza
13. júl 2016

Pri častých zápaloch ustnej dutiny a uší je znížená imunita a tú ešte ďalej znižovať opakovaným užívaním antibiotík určite nie je najlepší nápad. Skúste orálne probiotikum BACTORAL, ktoré dopĺňa ústnu mikroflóru a účinne potlačuje zápaly nosohltanu a stredoušia.

kikusa23
19. dec 2019

@babrakin prosím vás aký sprej vám dali . Ja mám taký rezak v krku viac do pravej strany a keď prelknem tak mi to tlačí do ucha strašne to stipe či páli ako keby mi niekto hrdlo podrezal nie taká normálna bolesť .