Pálenie záhy

mackove
7. feb 2021

Ahojte mamky. Nie som tehu. Ale mám problém , že neskutočne ale že neskutočne trpím pálenim záhy. Včera som myslela, že už si asi sanitku budem volať čo sa mi robilo. Používam gaviscon , ale už ani ten mi nezaberá a ostatne "cukriky" nula bodov. Kofola , cola , mlieko , horčica , citron už tiež nie. V tehotenstve som si tiež veľmi vytrpela pri páleni zahy neskutočne. Po pôrode sa to vytratilo a znova sa to vrátilo po roku. Ani sa neprejedám , žijeme normalne. Prosím , poraďte mi na to niečo učinne , čo pomaha a zabera , nechcem už na ňu takto brutálne trpieť 😭 Ďakujem 🙏

simsalabim
7. feb 2021

@mackove Nolpaza je ucinnejsia, posobi inak ako “tie cukriky”. Len trva2-3dni, kym zaucinkuje. Omnoho lacnejsia, ked ti ju da obvodny na predpis. A samozrejme, ries vysetrenie aj s lekarom - pytaj sa na gastro.

deti95060810
7. feb 2021

mm berie Omeprazol... musí užiť každý deň tabl. lebo inak má už problém...Predpísal gastroenterol.

ninusa221
7. feb 2021

A soda bikarbona neskúšala si?

aniele
7. feb 2021

Manžel s tým mal roky strašné problémy. Nakoniec mu zistili pažerákovú herniu. Berie Helicid (tiež obsahuje omeprazol) a má pokoj.

karpina
7. feb 2021

Možno máš reflux, určite s tým chod na gastro vyšetrenie, nemaskuj problem žiadnymi liekmi, lebo kyselina, ktorá sa ti posúva smerom hore, pomaly poškodzuje-leptá tkanivá, ktoré nie sú odolné voči agresívnej žalúdočnej kyseline. Časom ti už ani operácia nemusí pomôcť.

katkami123
7. feb 2021

Mne kofola, cola, citrón a celkovo citrusy robili zle. Som tehotná, ale pri oboch tehotenstvách mi pomohlo nejesť vyprážané, ľahké polievky, nič, kde je červená paprika, klobása, čili, veľa korenia. Musíš nasadiť diétu trochu. A pozor aj na veľa sladkosti

mackove
autor
7. feb 2021

Baby , keď ja neviem , ja to moc nechcem riešiť s gastro doktorom. Radšej by som zavolala dr. A tak to riešila . Skúsim ešte tu sodu , aj keď ju neznášam a keď nepomôže , volám dr. 😒

cookie29
7. feb 2021

Hélicid je voľnopredajný. Môžeš skúsiť a ak pomôže skúsiť potom gastro

cukroska
7. feb 2021

@mackove mne jedine sóda bicarbona. Trpím s tým celé roky. Vyskúšala kadečo a jednoznačne na, sódu nedám dopustiť. A ci škodí, či nie vôbec neriešim, lebo viem, že je to STRAŠNÉ!

cukroska
7. feb 2021

@ninusa221 najúčinnejšie 🙏

avril299
7. feb 2021

a z tych "cukrikov" si skusila aj Talcid? mne lepsie zabera ako Gaviscon... do pol hodiny uz ani neviem, ze ma palila zaha

simsalabim
7. feb 2021

@mackove skus tu Nolpazu, podobne ako spominany omeprazol je to inhibitor protonovej pumpy. Ale s gastro lekarom to treba tiez riesit.

andreatytler
8. feb 2021

@mackove Kolko vody denne vypijes? Citala som ze palenie zahy je sposobene chronickou dehydrataciou. Skus si dat 2 pohare vody ked je najhorsie ale nesadaj si potom... chod sa prejst. Kofola, Cola urcite nie... tie su kyselinotvorne. Kazde ovocie je zasadotvorne, takze urcite si daj radsej to.
V tehotenstve som t mala aj ja hrozne... zaujimave ze vzdy pomohla zuvacka.

mackove
autor
8. feb 2021

@andreatytler vody vypijem denne asi az moc vela , chlap mne zas tvrdi ze to mam z vody lebo jej moc pijem a vraj je tazka na zaludok. Tak dnes som zatial vypila dva pohare caju a do vecera neviem co budem pit 😓
Baby dakujem , skusim kupit aj tieto "cukriky" co ste odporucili

andreatytler
8. feb 2021

@mackove
Voda urcite nie je tazka na zaludok.
Aj si to pocitala ze kolko poharov vypijes. Ja mam vodu velmi rada a mysela som ze vela pijem ale ked som to zacala pocitat, ukazalo sa ze ani nie.
Nie je dobre pit pocas jedla a po jedle, lebo sa tym riedia aludocne kyseliny a travenie neprebieha dobre.
Idealne je pit 1 pohar 30 minut pred jedlom a 1-2 pohare 2 hodiny po jedle. K tomu na lacno 1-2 pohare a mas hned 8-10 poharov.

lrtina
9. feb 2021

@mackove skúste Pro balance od LR mne to veľmi pomohlo👌 tiež to zníži kyslosť v žalúdku , mám na tento produkt veľa spokojných zákazníčok .

silvicka247
24. sep 2021

@mackove ahoj, ešte stale máš problém s pálením záhy?

mackove
autor
24. sep 2021

@silvicka247 aboj , zatiaľ to nie je tak intenzívne , ako bolo. Prešlo. Zisťujem , že strašne zle mi robi paradajkovy pretlak , kečup , rajčiny , víno..to je hneď palenie zahy ako vyšité. Dufam , že už to nebude take intenzívne ako bolo 🙃