icon

Panická porucha

manapa
11. dec 2018

Ahojte mamičky. Píšem,lebo by som sa podeliť o problém, ktorý mám a zároveň vedieť či s tým má niekto skúsenosť alebo niečo podobné zažil či počul. Po dlhých chodeniach po lekárov mi psychologicka povedala, že mám poruchu paniky.

anka712
12. dec 2018

Aha ďakujem pekne

zuzi0911
17. dec 2018

Áno mam ju,kludne napíš. A súhlasím @caroline_

zuzi0911
17. dec 2018

@manapa mne to napríklad spustila únava, vyčerpanie po pôrode. Mala som 2 male deti, bol to zhon, stres, a teda únava. Spustili mi to správy v TV. Dávali tam reportáž o mladom človeku, odpadol a neprebral sa. A už to šlo. Odvtedy mam strach zo smrti. Resp. Bojím sa co bude s deťmi ak sa mi niečo stane.

manapa
autor
17. dec 2018

@zuzi0911 je to naozaj neuveriteľné ale presne viem o čom píšeš. Tiež mám dve malé deti a tiež som dva mesiace po druhom pôrode prežívala veľký stres a asi to aj spustilo. A presne toho všetkého sa bojím čo si napísala.

zuzi0911
18. dec 2018

@manapa je to ťažké. Človek co by sa mal tešiť z detí, bábätká tak bojuje, prežíva každý deň. Lebo to je obmedzujúce, nič sa nedá robiť. Človeku je zle, má strach.... Ja to už mám 7 rokov. Neuzivam ani som neuzivala lieky. Po hodila som XY lekárov, či fakt neumiera, keď tam bolesť hrude, tam tachykardia, tam zle dýchanie a mnoho mnoho iného. Potom som si akosi povedala, že nič i nehrozí, je to len psychika a zvládam to. No napríklad mala som 3 roky pokoj. Nič mi nebolo, žiadny atak, ani pocity a zrazu v novembri to prišlo po úraze. Zľakla som sa, lebo som si hlavu narazila. A opäť sa to spustilo. 3 mesiace som nebola schopná ničoho, len som ležala, mala som hrozne závrate, ktoré mam stále, ale už sa ich nebojím.... Takže rok som zase trosku v panike. Ale prejde to.. Aj keď strach už bude navždy.

reny73
6. jan 2019

@neferttiti20 zlato,vitamín c aspon 1000g. Najlacnejsie a k žalúdku najšetrnejšie je kyselina askorbová štvrť malej lyžičky(časom môžeš aj pridať na pol lyžičky denne) a meditačné cvičenie na youtube a tiež si tam zapni šlabikár šťastia. Vitamín c a meditacie odbúrajú oxidačný stres z tela ktorý spôsobuje tieto stavy. A o nejaký čas sa začne telo uzdravovať.

zojka89
7. jan 2019

@hope252
Ahoj ja mám tieto stavy od kedy mi zomrel ocino rok 2018 júl
Najprv som to zvládala ale potom som to už vôbec nezvládla nespavala som 2 týždne hrozne stavy a navštívila som psychiatra ktorý mi nasadil citalec a xanax
Ale sem.tam sa mi to aj tak vráti aj keď nie v tej miere ale vráti ako napr.dnes ráno som zúfalá lebo je to strach so strachu som bez nálady a bojím sa

hope252
7. jan 2019

@zojka89 treba terapiu, lieky nic nevyriesia, len potlacia. Strach ti sposobuje ked si spomenies na smrt? Mas strach zo smrti? Alebo je to nieco ine? KLudne mi napis internu postu

zojka89
7. jan 2019

@hope252
Ja už asi so všetkého mám strach ale hlavne že sa mi to vráti a nevyliecim sa a že budem.zavisla na liekoch

hope252
7. jan 2019

@zojka89 strach zo strachu, tocite sa dookola, ako v zacarovanom kruhu . Treba z toho von, cim skor tym lepsie. Cim viac je clovek v depresii a uzkosti tym dlhsie trva navrat spat. Kazdy kto ma uzkostne stavy zacina svoje myslienky " Co ak".

caroline_
7. jan 2019

@hope252 presne tak, ja ich volám "co kedky"

zojka89
7. jan 2019

@manapa
Presne mám to isté celý deň mám potom taký zlý prežívam ho v strachu

zojka89
7. jan 2019

@reny73
Ďakujem skúsim aj to

zojka89
7. jan 2019

@manapa
A u psychiatra si nebola?

manapa
autor
7. jan 2019

@zojka89 ja to mám už štyri roky odkedy mi zomrela mamka a môj ocko dva mesiace potom skončil na psychiatrii a pol roka potom sa to všetko začalo 😪

dadkkkka
30. dec 2019

@neferttiti20 ake lieky si prosim ta brala? Dakujem

neferttiti20
2. jan 2020

@dadkkkka
brala som escitalopram

dadkkkka
3. jan 2020

@neferttiti20 a pomohol nepribera sa z toho ? Dakujem za odpovede

didazh
1. feb 2020

@zuzi0911 toto desí aj mna keď vidím ze odpadla matka 2och deti a také no...

reny73
2. feb 2020

Ahojte všetci.

Na Facebook máme skupinu
Disulfiram for Lyme Support Group(antabus)

Antabus je liek pre alkoholikov ktorý obsahuje zložku Disulfiram. (googlite)
Každá jeho čiastočka naviaže na seba ťažké kovy v organizme a tie sa vyplavia z tela von.
Keď prežije človek psychický alebo fyzický stres tak pečeň prestáva plniť svoju funkciu a prestáva odvádzať z tela ťažké kovy.
Tie sa usádzaju buď v nervoch (a nastáva psychická nerovnováha ktorú práve teraz prežívate) alebo v jemnom tkanive ako napríklad uzliny alebo mazivo oklo kĺbov(vtedy bolia kĺby, krčná chrbtica, hlava, hrdlo)
Ešte nedávno sme si všetci mysleli že treba brať plnú dávku každý deň. No telo nezvládlo odvádzať taky nápor ťažkých kovov naraz a bolo to bolestivé a veľmi nepríjemné. Všetky príznaky sa neúnosné zhoršili. Volá sa to herx(herxheimerova reakcia).
Teraz všetci ubrali na dávkach a pekne potichučky sa liečia.
A mám pre vás skvelú správu. Z nervov to odchádza ako prvé. Upraví sa psychika, panika, úzkosť, depresie.
Určite budete pociťovať herx ale dá sa zvládnuť.
O 2 mesiace možno o tri budete fit.

Herx bude taký že budete mať ešte väčšiu depresiu pár dní. Alebo bolesti hlavy, krčnej chrbtice, hrdla.
Potom pár dní bude dobre a zas herx.

Kto nerozumie anglicky tak pod každým príspevkom si kliknite strojový preklad.

Antabus sa u nás už nedá kúpiť. Už sa nevyrába. Už ho nahradil nejaký modernejší liek ale ten neobsahuje zložku Disulfiram.
Zháňame ho na Ukrajine.

patik114
1. júl 2020

@neferttiti20 ja mám tiež panicku poruchu a som ešte neviem ale asi tehotná beriem sentralin aj neurol a bojím sa ich brať keď som tehotná a bojím sa že sa to vráti brali ste aj v tehu lieky ??

ivanocka83
13. nov 2020

@hope252 mozem do ip ohladom panickej poruchy Dakujem

hope252
13. nov 2020

@ivanocka83 mozte

janula2511
31. dec 2020

@hope252 prosím vás, ako sa dostať z panickej poruchy?

hope252
1. jan 2021

@janula2511 Dobrý deň. A co všetko ste už vyskúšala?

janula2511
1. jan 2021

@hope252 ad som nebrala, u psychiatra som nebola. Len u psychológa, ale bez zmeny.

laila22
1. jan 2021

@janula2511 janula, treba vyskusat toho psychiatra, uplne seriozne. A nechat si aj dobreho psychologa.

janula2511
1. jan 2021

@laila22 lenže psychiater ťa vypočuje a predpíše ad. A tie nechcem brať.

hope252
1. jan 2021

@janula2511 co znamená bez zmeny? Ako dlho navštevujete psychológa, koľko sedení ste mala? Co robíte medzi sedeniami? Ste si vedomá co vám spúšťa úzkosti? Aké metódy na predchádzanie atakov vás psychologička naučila? Na to, aby ste spracovala všetky traumy nestačí ani 6 dní, ani 6 týždňov, ani 6 mesiacov. Ak chcete pokojne mi napíšte IP...

hope252
1. jan 2021

@janula2511... lebo nato aby som vás možno niekam nasmerovala potrebujem vedieť prečo ste sa dostali až tam kde ste, potrebujem poznať vás príbeh. Každý človek si so sebou niečo nesie... Keby existovalo niečo zázračné co pomôže hneď, tak by nebolo toľko ľudí ktorí trpia...