Panické úzkosti - Covid 19
Ahojte, ani neviem co chcem vlastne pocut. Mozno to bude len taky vylev. Ale. Ked pred dvomi rokmi vypukla pandemia, tak som bola velky optimista a vsetkym vravela, ze nech nepanikarcia, ze to dopadne ako s MERS a SARS. A potom to prislo. Pandemia nam otocila svet naruby. A tu vznika moj problem. Mam neuveritelnu paniku a strach. Potlacany, lebo som naozaj komplikovala zivot svojim najblizsim. Nikam nemohli, keby bolo na mne, zabarikadovala by som nas doma. Chore? Ano viem. Tak teraz s tym bojujem sama. Potichu. Ale vzdy mi stisne srdce, stiahne zaludok a ostane mi nevolno, ked muz niekam ide s kamosmi na pivo. Dokonca aj dnes smr boli v OC a ja uz mam neuveritelne myslienky. Zasa.
A pritom koronu sme vsetci prekonali. Aj najblizsi. Jedine otcov brat zomrel 😔
Tazko sa mi to vyjadruje. Ale ja uz chcem zit ako pred koronou. Nechcem aby mi pri kazdom zakaslani, kychnuti ci sopliku ostalo nevolno. Aj dnes. Muz mi rano hovori, ze ho boli hlava. A mne prve co napadlo bolo, aby si urobil test 🙄
Snazim sa prekonavat. Snazim velmi. Nie je to lahke ale. Baby ze nie som sama. Myslite, ze korona raz zmizne? A svet bude ako predtym?
Ci to uz je len utopia.
Prosim neodsudzujte ma. Sama viem, ze to nie je uplne ok
Korona nezvykne,len si na nu zvykneme ako na chripku. Ja som aj v case chripkovej epidemie velmi nechodila na hromadne udalosti napr.kino,divadlo,nakupne centra a podobne. Takze ked priala korona,nejako mi to neudrelo na mozog. Ak citis,ze s tym mas problem a obmedzuje ta v zivote tvoj prehnany strach,tak sa porozpravaj so psychologom. Nebud na svoje mysliebky sama
@kat15 napr.syn mal 2 dni hnacku. A mne sa hned rozbuchalo srdce a prehnalo aj mna, ze to bude korona. Rozmyslala som kde sme s kym boli. A pritom on dostal sirup na riedenie stolice. Ale mne napadla korona. Alebo starsi syn chcel ist kamaratovi a ja som ho nepustila, lebo den predtym prisli z UK. Chudak. Tak plakal.
Proste pri kazdom kychani, pri kazdom vacsom pocte ludi, mi hlavou beha len korona korona korona
My mame v rodine 2 ludi, ktori zobrali koronu strasne uzkostlivo. Ony boli uzkostlive aj predtym, na vsetko mozne. Uz mi to pride, ze to je proste povaha... tiez by ma zaujimalo,ako sa tomu da pomoct, lebo vidim na danych rodinnych prislusnikoch rozne nepodlozene strachy a obavy, ony ich priam vyhladavaju a zatazuju sa tym... starsia je uz kardiologicky pacient.
@basska_b akoze ano, aj ja som predtym bola uzkostlivejsia. Ale toto uz naozaj je pre mna cez. Darmo si vravim: neblazni. Musime s tym zit. Niekedy to pomoze. Niekedy nie. Vacsinou nie. Ja mam strasny strach, ze stratim deti. Alebo deti stratia mna. Alebo si “zabijeme” starych rodicov. Velmi tazko sa mi to vysvetluje tie pocity.
@marca12 Dakujem. Asi ten psycholog bude naj riesenie
Neviem kde, ale myslím že v “Enku” som čítala, že niektoré krajiny vyškrtli covid zo zoznamu nebezpečných chorôb
Jednoducho je tu a hotovo. Áno, niekotri sa vytrápili, ini ani nevedeli, že boli infikovaní.
Treba žiť a nie hľadať to zle
@pribinak ano viem. Stale si to opakujem. Stale. Dokolecka. Aj to, ze ved aj chripka sa moze zvrtnut, aj ovcie kiahne mozu mat zly priebeh, aj s crevnou chripkou mozes skoncit v nemocnici. Ale velmi mi to nepomaha
Tak potom smer psychológ. U nás covid dosť prežíval ten debil I. M. a aj takéto stavy sú žiaľ pozostatok paniky ktorú vytváral
@pribinak no asi sa tomu nevyhnem. Ach
Však to ber ako pozitívum, že vieš kde máš hľadať pomoc a nie ach …
@pribinak ano. Mas pravdu. Dakujem ☺️
Urcite vyhladaj odbornu pomoc, pomozes tym sebe aj rodine. Korona nie je sice malickost a opatrnost je do istej miery dobra, ale clovek v beznom rozpolozeni tak trocha odhliada od rizik aby vedel normalne zit. Tebe sa to mierne posunulo a ak by to nebola korona, mala by si uzkosti mozno z niecoho ineho. Mozno staci par sedeni u psychologa a bude lepsie, alebo lieky ktore ti pomozu to prekonat.
@meluela dakujem ☺️
Nemusí to byť hneď panika ako taká podla mňa ale na psychológa to je. Môže to byť aj OCD to mi sedí skôr tam strach z nakazenia atd atd určite psychológ

Nie si sama veľa ľuďom to pochramalo psychiku. Skus vyhľadať psychológa alebo povedz aké máš prejavy tej paniky. Myslím ze skôr popisuješ agoru