Parazity v našom tele a svrbenie
Mal niekto z Vas parazity v tele, ktore sa mu neskor prejavovali svrbenim koze?
@lamadea pozri, mozem ti dat tip, ako som vsetky zdravotne problemy riesila u nas doma. Tiez mam 4 rocnu dceru, mala kozne a traviace problemy, ale tie kozne boli sprievodnym prejavom traviacich tazkosti. U mna to bolo trochu horsie, ale v principe sme mali rovnake symptomy. Hlavna zmena bola/ je dlhodobo v strave. U seba som vylucila laktozu, vsetko z bielej muky a rafinovane cukry. Malej som laktozu len zredukovala. Bielu muku som jej vylucila a sladke mala iba to co doma upeciem, nepouzivam cukor na sladenie. Davam sebe aj jej kapucinku. Kazdy den vit C. Sebe davam plus cbd olej a huby rheisi. Ked zhresik, hned sa vyhadzem a strasne to svrbi. Nemas aj problemy s travenim? Naduvanie, krce, nepravidelna stolica so zapachom ako ked nieco kvasi? Unava? Pripadne len po nejakych potravinach? Detto syn. Inak nehovorim o tom, ze dcera posledny rok nebola chora ani raz. Predtym vkuse nieco. Sople, kasel, hnacky, vyrazky atd..
@lamadea ako píše
@evitka83 najjednoduchšie na začiatok urobiť poriadok v črevách. 70% imunity je v črevách s väčšina kožných a alergických reakcií súvisí z trávením, zo zložením baktérií v črevách a s tým súvisaci zápal. Nasadiť probiotiká, ak dokáže treba zjesť tobolku celú, nie je to zo srandy v kapule, tá chráni dobré baktérie pred hcl v žalúdku. Ak to nedokáže zjesť ráno nalačno s jogurtom, proteíny v ňom čiastočne ochránia laktobacily. Vylúčiť nezdravé veci z jedálnička a uvidíš. Za deň to nebude ale už za pár dní by malo prísť zlepšenie.

@lamadea módny hit, za všetko môže parazit!
Skutočne to neplatí, dokonca sa zistilo, že parazity a ich absencia u dnešných detí spôsobuje, že imunitný systém sa nudí a výsledkom sú ekzémy, alergie, astma....
Svrbenie tela môže spôsobiť veľa vecí, zmrna pracieho prášku, alergia, histaminova intolerancia, stav po užívaní ATB kedy sa poruší črevná rovnováha tým že okrem zlých baktérií sú zadefinované aj tie prospešné, ale aj porucha pecene, alebo hormonálne zmeny napr. aj v tehotenstve...