Plánovanie zubnej rekonštrukcie
Ahojte, potrebujem radu a brainstorming. Mám 45 rokov. V zadu nemám zuby na hornom zuboradí. Nie je to štandardne vidno, ale zuby mi treba. Časom mi odišla aj kosť, čiže treba mi dorobiť kosť na jednej druhej strane ( sinus lift a argumentácia), čo ma vyjde cez 1.200 eur. Potom implantáty 4x, a korunky zirkónové 5x hore. Zároveň potrebujem dole dorobiť dva implantáty v zadu, aj s korunkami. Dohromady ma to vyjde okolo 9.000 - 10.000 eur.
A teraz k veci. Mám našetrené niečo, ale nie až tak veľa. Mám 25.000 eur. Kupovala som byt, rekonštruovala som ho, zariaďovala a plus som kupovala auto. Čiže ostalo mi iba toto. Dokážem si zaplatiť celú procedúru, ale nechcem ostať iba s 15k na účte, to je málo.
Rozdeliť to na etapy? Že najprv dole, potom o pol roka dorobiť kosť a o ďalší pol rok implantáty hore ( to hojenie a dorobenie kosti aj tak trvá min 3 mesiace ).
Na splátky to nechcem brať, preplatila by som.
Čo poviete?
dat naraz -ceny idu stale hore a aby sa ti to nepokazilo este viac.. peniaze dosetris
@ukgirls ono sa to nepokazi, tam mam fugy, cize treba dorobit. Len to bude az v novom roku, teraz uz nie su terminy.
@anonym_autor Ono celý ten proces prebieha. Aj tá kosť ti musí nárast, mama čakala cca 9 mesiacov po augementácií kosti. Celé to trvalo 2 roky, plus pár komplikácií, cena sa ešte navýšila aj časom. To čo tebe rátajú ako dohromady, tak pridaj ešte tých 20% navyše.
@anonym_autor Ono celý ten proces prebieha. Aj tá kosť ti musí nárast, mama čakala cca 9 mesiacov po augementácií kosti. Celé to trvalo 2 roky, plus pár komplikácií, cena sa ešte navýšila aj časom. To čo tebe rátajú ako dohromady, tak pridaj ešte tých 20% navyše.
@gemerka17 ake komplikacie?
@gemerka17 ake komplikacie?
@anonym_autor najprv chcel časť augumentácie ušetriť, tak išiel štep, nevyšlo. Po augumentácií sa všíva medzi kožou a kosťou taká biela krytka, to prerazilo cez kožu von. Mostíky na implantáty boli nekonečná vec, asi na 5 krát mala tie výsledne zuby. Bola to rekonštrukcia len horných zubov, 3 implantáty, augumentácia a 3 krát mostík + všetky anestézi, Ctčka, vyšlo 2 krát toľko čo ty uvádzaš a to bolo 2 roky dozadu. Čiže cenu si ešte prever, teda pokiaľ máš cenovú kalkuláciu tak okej. Ale určite to nepočítaj z cenníka na internete. 1 implantát stojí priemer od 1500 - 2000 eur.
Máš auto, máš byt, máš krasne úspory. Na co ti budu? Okamzite by som do toho šla.
To fakt 15 000 na ucte je malo?
@anonym_autor najprv chcel časť augumentácie ušetriť, tak išiel štep, nevyšlo. Po augumentácií sa všíva medzi kožou a kosťou taká biela krytka, to prerazilo cez kožu von. Mostíky na implantáty boli nekonečná vec, asi na 5 krát mala tie výsledne zuby. Bola to rekonštrukcia len horných zubov, 3 implantáty, augumentácia a 3 krát mostík + všetky anestézi, Ctčka, vyšlo 2 krát toľko čo ty uvádzaš a to bolo 2 roky dozadu. Čiže cenu si ešte prever, teda pokiaľ máš cenovú kalkuláciu tak okej. Ale určite to nepočítaj z cenníka na internete. 1 implantát stojí priemer od 1500 - 2000 eur.
@gemerka17 zatial mam taku cenovu kalkulaciu. Tak uvidim. Isla by som mozno do toho s tou augmentaciou a dole zuby. A potom ked sa to cele zhoji, tak mozem riesit horne zuby. Ja mostik mat nebudem.
To fakt 15 000 na ucte je malo?
@anonym_15cd56 ano, ak sa nieco stane a pridem o pracu, alebo budem na dlhodobej PN, cokolvek, tak potrebujem mat financnu rezervu. Ja som mala vzdy aspon 50 000, len teraz som vela minula za posledny rok.
@gemerka17 zatial mam taku cenovu kalkulaciu. Tak uvidim. Isla by som mozno do toho s tou augmentaciou a dole zuby. A potom ked sa to cele zhoji, tak mozem riesit horne zuby. Ja mostik mat nebudem.
@anonym_autor Mna by iba zaujimalo, co sa ti stalo s tymi zubami, ze ti chybaju? Mam podobny vek a neviem si predstavit, ako sa da o zuby v takom mladom veku prist. Parodontoza?
@anonym_autor Mna by iba zaujimalo, co sa ti stalo s tymi zubami, ze ti chybaju? Mam podobny vek a neviem si predstavit, ako sa da o zuby v takom mladom veku prist. Parodontoza?
@dadis nie, bola som na operacii v roku 2009, kde mi pri nej pri cisteni dutin vybrali 2 zuby na jednej strane a tri na druhej. Zobudila som sa po operacii a nemala som hore zuby od 6tiek.
Naraz by som si dala spraviť a 15 000 na účte je luxus, veď to ľudia nemajú také úspory. Je nemožné pri klasickom plate toľko našetriť.
@dadis nie, bola som na operacii v roku 2009, kde mi pri nej pri cisteni dutin vybrali 2 zuby na jednej strane a tri na druhej. Zobudila som sa po operacii a nemala som hore zuby od 6tiek.
@anonym_autor wau, to nemyslis vazne.. ved to si mala 30 rokov cca a to mohli? Aky dovod ti uviedli?
@anonym_autor wau, to nemyslis vazne.. ved to si mala 30 rokov cca a to mohli? Aky dovod ti uviedli?
@dadis ano mala som 30 rokov. Ze boli napadnute zubne kanaliky aj nervy a ze by som tam aj tak o pol roka prisla zase. Mala som tam nejaku cystu v dutine, velmi velku. Kazdopadne dohoda bola, ze mi vyberu jeden zub, max dva a vsetko vycistia. Ked som sa zobudila, bolo to strasne. Dlhe roky som vsak fungovaka bez tych zubov a nebolo to vobec vidiet. Avsak sanka pracuje a nam uz problemy a musim to riesit.
@dadis ano mala som 30 rokov. Ze boli napadnute zubne kanaliky aj nervy a ze by som tam aj tak o pol roka prisla zase. Mala som tam nejaku cystu v dutine, velmi velku. Kazdopadne dohoda bola, ze mi vyberu jeden zub, max dva a vsetko vycistia. Ked som sa zobudila, bolo to strasne. Dlhe roky som vsak fungovaka bez tych zubov a nebolo to vobec vidiet. Avsak sanka pracuje a nam uz problemy a musim to riesit.
@anonym_autor Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne
Pozri, je to Tvoja vec. Podla mna si zabezpecene a mat 15tis ako rezervu je pre obycajnych ludi s vlastnym byvanim autom a pracou luxusne.
Ale respektujem ze pre niekoho to moze byt malo. Takze ak Ti je 15tis ako poistka malo no tak nic, nasetri znovu tych 50 tisic do rezervy a daj si robit zuby, co na to povedat 🤷
@anonym_autor Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne
@dadis dakujem. Idem na finalnu konzultaciu, tak uvidim, co povedia a dohodneme postup.
@anonym_autor mám ten istý vek, hore nemám žasne zuby od 6 na oboch stranách, dole mi tiež veľa chyba..kosť sa mi hore úplne posunula-zmizla za tie roky-zvláštny pocit.Velmi by som chcela nove zuby, len nemám Eura a ani ten čas možno, lebo by som musela PN..moje zuby sú celkom ok, tie ktoré mám..inak mi prepadli lica kvôli chýbajúcim zubom. A Dakujem za info, čo všetko mi treba robiť a aký je to dlhy proces. Išla by som do toho určite, máš byt, auto a šetriť môžeš stále..
Naraz by som si dala spraviť a 15 000 na účte je luxus, veď to ľudia nemajú také úspory. Je nemožné pri klasickom plate toľko našetriť.
@anonym_e1bd0e z vyplaty ide 500 euro mesacne na sporiaci ucet na 10 rokov s fixnym urokom 3% - spocitaj

dat naraz -ceny idu stale hore a aby sa ti to nepokazilo este viac.. peniaze dosetris