Platba za vyšetrenie, ktoré som nikdy neabsolvovala

10. aug 2020

Ahojte máte s týmto skúsenosť? Našla som si v elektronickej karte, vyšetrenia, ktoré som neabsolvovala. Toho lekára som nevidela už viac ako tri roky a každý mesiac mu poisťovňa uhrádza platbu 5,29€ vraj za dôkladne vyšetrenie. Neviem aké. 😄
(IDE O LEKÁRA ŠPECIALISTU) 🤷🏼‍♀️😄

kulumulu123
10. aug 2020

Zavolaj do poistovne a zisti to tam

krisbar
10. aug 2020

treba zistit u poistovne, pripadne to dat na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou. ale napr pri gynekologovi, praktickom je kapitacia. cize si beru body/peniaze uz len za to.

autor
10. aug 2020

@krisbar áno, ďakujem. Toto som si všimla, gynekológa a všeobecného, len mi nejde do hlavy ten špecialista, ako v aplikácii EP to viem nahlásiť, že to vyšetrenie som neabsolvovala... len nechcem zbytočne niekomu spraviť nejaký problém 😄

mondolina
10. aug 2020

Tak zavolaj priamo tomu špecialistovi a opýtaj sa.

oli18
10. aug 2020

Mm to zistil tiez. U danej specialistky bol par krat a uctovala si dlho po tom. Je to moja znama, nic s tym robit nebudem.

sona96
10. aug 2020

Môjmu synovi si každý mesiac zápíše nejakú diagnózu, aby mal peniaze za vyšetrenie. Mne to nevadí. Tie poisťovne to naozaj majú z čoho zaplatiť.

krisbar
10. aug 2020

Prosim? nechces robit problem? Ak si naozaj uctuje to co nema tak je to prah-sproste okradanie. A ty tym ze o tom teraz vies ho podporujes a uz aj sa na tom podielas. Toto ma presne serie na nas Slovakoch (generalizujem, pardon), ze lekarov povazujeme za bohov.

krisbar
10. aug 2020

@sona96 fakt? A potom ked budes potrebovat inu lekarsku starostlivost, tak si budes doplacat tisice,alebo vyhlasovat zbierku na ludia ludom. Uz len to, ze o tom viete ste spolupachatelia na podvode.

fokuska
10. aug 2020

Na jednej strane chapem, ze v zdravotnictve je vela problemov a ze lekari si casto pomahaju ako vedia - ale takyto sposob nie je v medziach zakona, takze by som to netolerovala.
Na politikov a inych sa vykrikuje, budete sa nad nimi rozculovat, ale ze aj toto je rozkradanie statu, aj toto ide z vasich odvodov a tolerovanim takych "mensich" veci sa len posuva hranica toho co si kto dovoli robit, to vam nevadi. Toto je strasne pokrytectvo...

ivanka0603
10. aug 2020

Ja som tiež tak nahlasovala poisťovni lekárku. Bola som na vyšetrení, ale dala si preplatiť úkony, ktoré som u nej neabsolvovala. Nahlásila som to poisťovni, poslali tam kontrolu a potom mi tie úkony aj z elektronickej pobočky vymazali. Lekárka vraj povedala, že sa pomýlili a úkon zapísali nesprávnemu pacientovi, čo je samozrejme hlúposť. Ja takýchto podvodníkov určite podporovať nebudem.

sunsetsunrise
10. aug 2020

Baby takto to bolo u mňa ....

pribinak
10. aug 2020

@sona96 áno majú, z našich dani. Potom nie sú peniaze napr pre telesne postihnuté deti na rehabilitačné pobyty, lieky pre onko pacientov, pomocky pre diabetikov, .... toto určite robí viac doktorov a za rok je to slušný balík peňazí

karush
10. aug 2020

ja mám tiež skúsenosť, lekár-špecialista ma odmietol vyšetriť, lebo iný špecialista napísal na výmenný lístok konkrétne mesto, ešte frflal, že už tie vyšetrenia mi nemôže účtovať, lebo som ich už mala spravené, že nech mu donesiem nový výmenný od obvodného a tak ma kompletne znovu vyšetrí, inak nie...ešte keď som odchádzala mi hovoril, že nech sa na neho nehnevám, že ma nevyšetrí, že nechce si pokaziť dobré vzťahy s tou Dr,. ktorá vypisovala výmenný l. 😲
o mesiac som si našla v pobočke cca 20€ za dôkladné vyšetrenie u tohto lekára 😂😈, nemám slov...

magduska2
10. aug 2020

Neviem ako to funguje presne,ale obavala by som sa,či mi potom pojistovna bude hradit iné úkony a vyšetrenia ktoré realne budem potrebovať 😒 . Tak či tak určite je to "černota"

maris5
10. aug 2020

Normalne ho nahlas v zdravotnej poistovni. A vobec to neber akoze robis niekomu zle. V poistovni si ho uz preklepnu aj u inych pacientov. Takto sa stracaju peniaze, ktore by mohli pouzit u inych pacientoch.

sona96
10. aug 2020

@pribinak poisťovne sú súkromné firmy, nie sú platené z daní, aké z odvodov. Tým, že sú to súkromné firmy, generujú zisky. Ak si ten lekár napíše vyšetrenie, ktoré môj syn neabsolvoval, získa peniaze, ktoré by boli inak ziskom Penty.

pribinak
10. aug 2020

@sona96 zabudla si na tu najväčšiu, tá je štátna, že?

gelifil
10. aug 2020

Ja žasnem, ako Slováci tolerujú podvody - všade, všade!! potom nečudo, že tu to tak vyzerá😨

krisbar
10. aug 2020

@ivanka0603 presne tak sa to ma riesit.

krisbar
10. aug 2020

@sona96 jasne, lenze potom napr urcia na rozne lieky alebo diagnozy strop, lebo by boli v strate. A ked to budes potrebovat, tak si budes doplacat. Jasne ze su to sukromne firmy - ale to je aj lekar! Cize to ze lekar okrada Pentu, ktora nasledne ti nepreplati liek ti vobec nevadi.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danielahamar
10. aug 2020

Asi by som si to preverila u mudr.,, lebo presne ja by som sa bála, že ak ozaj by som to potrebovala, nespraví ho pre nedostatok môjho limitu na ukony

adula12
10. aug 2020

a nemas tam este kartu? lebo ak ano, tak jemu pravidelne preplacaju zakladne osetrenie. ja som tak mala 10rokov gyndosa u ktoreho som bola raz v zivote, potom som zacala chodit k sukromnej. kartu som od neho ziadala postou, neposlal, takze ukony unho isli dalej.

gelifil
10. aug 2020

@danielahamar naco s dr?ten uz klamal raz, ked to vykazal...s poistovnou treba

sona96
10. aug 2020

@pribinak ja som rozprávala čisto o mojej skúsenosti a prečo mi to neprekáža. To že si náš pediater prilepší o pár eur určite pentu nezruinuje. Skôr je smutné, že máme systém, kde lekári pracujú v katastrofálnych podmienkach s nedostatočným vybavením. A to, že on si natuka, že som tam bola s malým s červenou chrípkou, aj keď som nebola a dostanete za to 5€, určite žiadnemu dieťaťu liečbu nezruší, zasa netreba preháňať.

danielahamar
10. aug 2020

@gelifil ja by som si pýtala kartu na nahliadnutie a hneď by videla😉

fokuska
10. aug 2020

@sona96 To, ze to spravi on raz nie, ale ked to urobi na celom Slovensku 1000 lekarov a kazdy z nich fiktivne vykaze kazdy mesiac 5€ ukon na 100 roznych deti, tak si spocitaj kolko je to za rok a kto to vsetko zaplati!

stanulienkat
10. aug 2020

@sona96 si si ista,ze to maju z coho poistovne platit??? Potom sa cudujeme,ze nie su peniaze na onkologiu. O moralnom kredite,ktory ty schvalujes,ani nehovorim. Ludia podporuju podvody,kde je vasa moralka a slusnost?

stanulienkat
10. aug 2020

Treba taketo podvody hned nahlasovat na poistovni. Nechapem,ako to mozete tolerovat. Preto je tato spolocnost v takom stave.

gelifil
10. aug 2020

@sona96 a ty si myslsi, ze si vyvolena, ze to spravi jednej jedinej - prave tebe???