Ahojte,
mám 30 rokov a pleť na tvári mi často robí "problémy", tvoria sa mi také pevné, bolestivé vyrážky a keď zmiznú, ostávajú ružové/fialové fľaky, ktorých sa neviem zbaviť. Snažím sa jesť zdravo, ovocie, zelenina, polievky, mäso, veľa vody, sladké nápoje vôbec nepijem, ani kávu, len zelený čaj ráno a inak naozaj len vodu, ale mám rada aj sladké, môže mať na moju pleť vplyv klasická čokoláda? Snažím sa to s jej konzumáciou nepreháňať, ale ani kožná lekárka mi nepomohla, tak môže to byť asi v strave..neviem. Sú sladkosti z trstinovým cukorom, napr. v Bio kvalite, lepšie?
Prosím vedeli by ste mi poradiť, ktorým potravinám sa radšej vyhýbať a ktoré naopak prospievajú k zdravej a peknej pleti?
Prosím len skúsenosti, ktoré máte niečo podobné.
Ďakujem. 🙂
Ahoj mliecne cokolady mozu mat vplyv ale najviac mliecne vyrobky. Skus najskor odstranit z jedla vsetky mliecne vyrobke na 3 tyzdne a uvidis. V tomto veku to moze byt aj nesulad hormonov. Nemas zistenu ziadnu potrabinovu alergiu alebo celiakiu ?
Cukor je najhorši nepriateľ pokožky 🙂 a slané veci ako napr chipsy tyčinky praclíky ...
Ja mám 37 a moja pokožka tiež nie je práve ukážková 🙈ale ja mám mastný typ pleti a proste to mám v génoch dakde nech robím čo robím 🤔vylúčiť slané ,sladké atď...áno za skúšku to stojí ale musíš si byť sebou istá že to zvládneš lebo ak to jedného dňa nevydržis a zaješ si jedno z toho,hotová katastrofa ,aspoň u mňa....čiže jesť vse ale z mierou ,telo potrebuje aj cukor na energiu ,ani káva neškodí v malých množstvách....ak máš hormonálny profil v poriadku a endokri.vyseterenia tiež ok a žiadne alergie asi s tým nič nenarobis.Ale veľa vody pit to je pravda a nie len na pleť....
Tu začni písať odpoveď...
Odošli
Sesternica mala podobné problémy, vylúčila múku, obmedzila sladké, veľa ovocia, zeleniny, vody. Pomohlo to, ale teraz vylúčila aj mäso (len občas trošku kuracieho) a stav sa oveľa zlepšil.