icon

Po infúzii pociťujem únavu a závraty, čo spôsobuje?

vircori
25. dec 2023

Bola som na pohotovosti robili mi ekg aj krvne testy vsetky boli v poriadku dali mi infuzku Th: 250 ml FR + 1 Amp Analgin + 1 Amp Mesocain + 1 Amp Degan mislite ze mi moze po tej infuzke byt celi den ospala a toci sa mi hlava alebo môžem mať abstinenčné príznaky lebo som si dala iba dnes pol neurolu a inokedy si dám celý a aj polku k tomu

Strana
z3
aliaray1
25. dec 2023

@vircori ano, mas tam mesocain a degan atd...to su celkom slusne oblbovaky. Lahni si v klude, zakry sa, napi trocha vody a v uplnom pokoji zavri oci a zaspi.
Je to uplne bezne a zelany ucinok liekov. Vyspi sa, ulavi sa ti podla mna (vlastna skusenost).

mamina7070
25. dec 2023

2-3 dni si bola na urgente a tiez nic nenasli teraz si bola a zasa toto riesis ? sak teda chod znovu na urgent 🙄

vircori
autor
25. dec 2023

@aliaray1 ďakujem aspoň sa už nebudem bat

lalenka33
25. dec 2023

@vircori objednaj sa k psychiatrovi , čím skôr, tým lepšie. Čítala som aj iné tvoje príspevky.

slovakboy
25. dec 2023

@vircori úzkostná porucha. Skús toto najprv vylúčiť. Ak ti je po Neurole dobre, tak to bude najpravdepodobnejšie toto. Oddych, psychoterapia, dychové cvičenia, myšlienkové cvičenia. Afirmácie ak sa dá vyhnúť antidepresivam vyhni sa, ak nie, nebráň sa im, Neurol ber len keď je to akútne a vždy po ňom oddychuj alebo spi. Da sa brať súčasne s AD, navzájom sa neovplyvňuje. Teda aspoň tie Serotoninove AD. Tie čo ovplyvňujú aj Noradrenalin ti určite nedajú tie sú silnejšie. Neber Neurol ako liek na udržanie schopností. Preto vždy po ňom spinkaj. Viac oddychu celkový informačný Detox, redukuj správy redukuj ľudí upírov , magnezium, prechádzky, Milgama M alebo B komplex. Pravidelný režim aj spánkový aj stravovací a potných. Nauč sa hovoriť nie a “srať” na niektoré veci a názory ľudí. Do jari najneskôr do leta budeš úplne bez problémov.

vircori
autor
26. dec 2023

@slovakboy ďakujem no na neurole už mám závislosť ale od dnešného dňa som si povedala že si nevezme aj keď sa teraz cítim ako by som umierala všetko sa mi toci a srdce mi ide vybuchnúť ale si už nevezme zničili na tie neurole ešte vecsie stavy mi spravili ako som mala a teraz neviem ako dalej

aliaray1
26. dec 2023

@vircori s vysadzanim neurolu by si mala byt opatrna a urcite nie naraz (kamoskina skusenost, ja som to nikdy nebrala). Moze nastat depresia a ine prejavy z vysadenia. Skus to prebrat s lekarom.

slovakboy
27. dec 2023

@vircori ako vieš, že máš na ňom závislosť? Brala si ho dlhodobo? Lebo ak máš len pocit úzkosti a Neurol ti pomáha, tak to ešte nie je závislosť. Ten je primárne na úzkosť určený. Ak máš ale ozajstnú závislosť, tak to nemôžeš len tak naraz prestať brať. Píše aj @aliaray1, že to môže zhoršiť stavy. Viem, že sa to potom podobne lieči, ako samotné úzkosti. Píšeš že si dáš inokedy cely Neurol a dnes len pólku. Jedna tabletka denne ti ešte neurobí závislosť. To by si ju musela brať niekoľko mesiacov a pred prichádzajúcou úzkosťou, ktorá ti skoro denne prichádza. Napríklad ľudia sa boja šéfa, tak si berú Neurol každý deň pred poradou s ním. To je najrýchlejšia cesta k závislosti.

vircori
autor
27. dec 2023

@slovakboy ja som ho brala na točenie hlavy každé ráno ale mám z neho veľmi nežiaduce účinky neviem jesť a teraz keď si ho nedávam tak sa mi hlava točí ešte viac sú to hrozne stavy ale chcem si od neho odviknut tak si teraz dávam len polku z0,25 a aj tak mám tie stavi bolesť žalúdka hlavy závraty a celý deň iba ležím už som zúfalá ako sa mám stoho dostať prosím pomôžte mi

slovakboy
27. dec 2023

@vircori ako dlho si ho brala? Ak si si istá že sú to úzkosti, tak to že ležíš je dobre, ale počas dna treba aj vstať aspoň na raňajky obed a večeru a pekne sa za stolom najesť. O týždeň treba začať robiť aj prechádzky hoci prvá prechadzka u mňa trvala 10 minút. Aj u teba to tak môže byt no už len to že sa oblečiem a vyjdeš von je pokrok. Popis viac svoje pocity. Točenie hlavy môže byt sprevádzané úzkosťou ale nie je to hlavna bolesť. Ťa hlavna je pocit stiahnutia, preto sa to aj vola úzkosť. Ako dlho si brala Neurol raz denne?

aliaray1
27. dec 2023

@vircori no ja som neurol nikdy neuzivala a neviem ti povedat skusenosti ako je to s odvykanim. Nikdy som na ziadnych liekoch ani podobne zavisla nebola. Ja osobne by som s tym sla za obvodnou, ved to nie ziadna hanba.

misiak7777
27. dec 2023

@vircori toto je podľa mňa abstinenčny príznak, točenie hlavy, ospalosť, žalúdočná nevoľnosť. Smer lekár

vircori
autor
27. dec 2023

@slovakboy asi dve mesiace od novembra a mam aj aj pocit stazeneho dichania a hrcu v hrdle a horucavi ale som aj teraz v chripke aj chrptica ma boli a podlamuju sa mi kolena a dnes som vstala z postele najedla sa polievky a isla trosku na vzduch takych 10 minut vonku z doprovodom ale bola to katastrofa prekonat tie tocenia a ten strach a uz zachrannu službu otravovat nechcem lebo pred vcerom som bola a spravili mi odberi krvi vsetky v poriadku aj ekg som mala v poriadku a aj redgen mi spravili zaludka a to pihanie mi povedali ze to bude od chrptice tak ze sa uz aj hambim ist zase z inym problemom a keby ze sa dusim tak si nemozem zapalit a ja si obcas aj zapalim 5 cigariet za den a ponich mi je este horsie musim si odviknut aj od nich prosim co si otom mislite ?

vircori
autor
27. dec 2023

@slovakboy
@slovakboy a aj som si dnes kupila persen to mi dali v lekarni na upokojenie ze ked uz neuzivam neurol

slovakboy
27. dec 2023

@vircori myslím že za dva mesiace nemáš závislosť na Neurole. Bude to úzkostná porucha najpravdepodobnejsie. Aj z toho čo píšeš o tej prechádzke. Neboj sa bude všetko Ok. Niečo tinpptadim ja niečo ini. Záchranku už nevolaj, ak by ti bolo veľmi zle len si lahni na zem, vezmi si Neurol a snaž sa hlbšie dýchať a spomaliť výdych. Aký máš pri tých stavoch dych? Krátky predpokladám a rýchly. Úzkosť ani panicky atak ti nemôže fyzicky ublížiť. Je to len veľmi silná emocia podobne ako smiech, plač cervenanie sa, zimomriavky atd. Je to bolestivé a máš pocit bolesti sprevádzaný veľkým strachom. Odporúčam vtedy nebojovať s úzkosťou a nechať ju sebou prejsť. Ja som zvykol hovorit : pod moja vojdi ak musíš a chod prec. A vtedy sa mi to zmiernilo. Môžeš sa aj pomocit pri tom mne sa to raz stalo. Alebo odpadnúť do bezvedomia na niekoľko sekund a môžeš vyzerať ako by si zomierala. Keď sa preberieš a už vieš že je to len úzkosť tak naopak ti potom môže byt dobre a uvoľnene. Ešte ti tu napíšem večer ako máš postupovať.

stanulienkat
27. dec 2023

Zamestnavaj psychiatra, nie urgent.

vircori
autor
27. dec 2023

@slovakboy dakujem velmi sa bojim dycham normalne len sa mi zda ze je to take tazke sa nadihnut

vircori
autor
27. dec 2023

@slovakboy a este po neurolw uz nechcem siahat naozaj zobrali mi vsetku chut do jedla

vircori
autor
27. dec 2023

@slovakboy a este jedno mne to trva skoro cely den a kazdy den uz rano ako sa zobudim tak sa to zacne a potom to uz trva skoro cely den uz som naozaj blazon a mam aj strach uz sama si neviem rady aj rodina je zomna uz na nervi lebo kazdy den mam ine stavy a teraz neberiem neurol a je to horsie vracaju sa mi vsetky uzkosti co som mala na zaciatku tocenie podlamovie kolien a bolest chrpta zaludka vsetko a aj strach velky a busenie srdca a velka horucava a pichanie pod rebrami vsetko spolu uz naozaj nevladzem uz som sama zo seba blazon😭😭😭😭

liv1
27. dec 2023

Neurol sa vysadza pomaly postupne. Mas asi uzkostnu poruchu, co pocitujes je uzkost, mozno panika. So zdravim to najpravdepodobnejsie nesuvisi. Sprav si medovkovy caj, kup Lavekan, citaj motivacne knizky - najdem ti meno jednej vybornej co pri takych stavoch pomaha. Potrebujes pohyb, magnezko, zdravu stravu, psychologa a mozno aj psychiatra. Ak sa citis zle zavolaj na linku neviem baby ti poradia ako sa to vola, IPcko? Ak sa ti tocieva hlava daj si okrem inych vysetreni aj napravit chrbticu. S dychom to suvisi tiez. Otvor si okno, nadychni sa a ked mas problem sa akobx dodychnut, zacni pomalicky dychat do brucha. Vsetko nakomplet to je s obrovskou pravdepodobnostou “len” psychika

liv1
27. dec 2023

@vircori + ziadne spravy v tv, len na pozitivnr veci sa zameraj, pekne knizky. Nejedz sladkosti. A zajtra dohodni psychologa aj psychiatra. Necakaj 😉

mamina7070
27. dec 2023

potrebujes psychiatra tam sa objednaj a nechod na urgent!!!

slovakboy
27. dec 2023

@liv1 dám ti niekoľko rád, ktoré mne zabrali. To že to začína hneď ráno znamená že je to úzkosť. Tiež som to tak mal.:
1. Nechoď do práce a budeš musieť ísť na PN aspoň na tri mesiace. Preto budeš potrebovať navštíviť psychiatra.
2. Zaveď si pevný režim hneď po zobudení. Veľmi jednoduchý: vypi pol litra teplej vody alebo čaju. Aj s liekmi môžeš piškotku. Po hygiene sa naraňajkuj. Odporúčam vajíčka a chlieb a paradajky papriku. Nie veľa. Potom si ľahni a trenuj myšlienky alebo sa venuj svojmu vnútru žiadne sociálne siete ani konik žiadne správy. Pred obedom znovu si daj vodu. Pol litra. Obed ryža mäso zelenina klasika. Pri jedle nezapíjaj a jedz pomaly a vnímaj žutie jedla dobre požuj. Poobede znovu cvičenia počas povolených prechádzok prechadzka. Potom prídeš znovu si daj vodu do 17:00 a do 18:00 večera. Potom už nejesť ani Nepiť. Do postele si lahni. O 21:00 alebo skôr ak treba. Keď zaspíš desiatej nevadi ale buď v posteli už o deviatej.

Ešte sa ozvem

vircori
autor
27. dec 2023

@slovakboy ja zaspávam okolo jednej neviem zaspať aj teraz ma pichá pri srdci a v ľavom rebre už naozaj neviem ako ďalej ale asi mi chyba neurol lebo som si dala dneska iba polovicu z 0,25 a kúpila si Persen namiesto neho ja už NATO naozaj budem stáť čo má prísť príde iba mám celý den mislienky že čo sa stane a že mi čo bude aj teraz ale už to celé nechám tak ľahnem si a dobre ďakujem za rady

liv1
27. dec 2023

@slovakboy to asi nepatrilo mne ☺️

liv1
27. dec 2023

@slovakboy ta voda ma ale zaujala potesim sa ked napises viac

slovakboy
27. dec 2023

@vircori Neurol ti nechýba, a ak aj tak by to netrvalo cely deň. Neurol pomáha na dve tri hodiny a je to liek ktorý by sa mal brať pri akútnej úzkosti. Samozrejme lekári povedia brat ho každé ráno aby tie ranné úzkosti neboli alebo večer na spanie lebo problém so spánkom tiež súvisí s úzkosťami. Tie bolesti pod rebrom a pri srdci to je tým, že úzkostlivý človek vníma každé pichnutie ako niečo nebezpečné. Momentálne aj mňa pichá pod pravým rebrom ale vôbec by som o tom nevedel pretože si to nevšímam. Sú to psychosomatické bolesti a zmiznú spolu s úzkosťou. Myšlienky sú momentálne naplnené strachom, obavami. Nejdem to všetko popisovať, pretože aj to ťa bolí. Skôr budem pokračovať v tých radách.

slovakboy
27. dec 2023

@liv1 áno prepáčte obe. Bolo to určené
@vircori.

slovakboy
27. dec 2023

@liv1 voda je veľmi dôležitá. Doteraz ju kazde rano pijem hneď po zobudeni. Prevarené voda pripravená už večer do termosky. Vlastne ju zohrievam len na 80 stupňov vo varnej kanvici večer pred spaním a rano je teplota akurát skvela na pitie. Spomínam na časy liečenia a hoci som mal silné úzkosti a nechutenstvo a musel som sa nútiť do každého sústa (hlavne na začiatku to bol boj samého so sebou a trpel som akoby anorexiou). No nikdy som sa nepozvracal a nemal som tráviace ťažkosti. Naopak žalúdok pracoval skvelo až som sa čudoval. Napriek tomu že som cítil v oblasti žalúdka silne stiahnutie, všetko fungovalo skvelo. Proste ten pitný a stravovací režim fungoval. 12 hodín jedlo a pitie a 12 hodín ani nepiť ani nejesť. Nemusel som vstávať v noci na wc. Ráno bol moč tmavý a žltý z B vitamínu, ale počas dňa bol číry. Čiže v noci si aj ľadviny oddýchli. Stolica bola dobrá a aj psychiater sa ma na tieto veci vždy pýtal.

vircori
autor
27. dec 2023

@slovakboy ja mam zo zaludkom problemi cely den ako stiahnuty niekedy su tam krce inokedy palima a cely den mi skvrka jest mi nechuti pri kazdom jedle jem tak tazko ze sa mi skoro vracia naspet jedlo a tebe pomohli aj nejake tabletky

Strana
z3