icon

Po zápale močových ciest

20. jún 2022

Ahojte, prosim vas tie co mavate castejsie zapaly mocovych ciest, tiez sa vam stava ze po dolieceni stale citite problem aj ked vysledky su uz dobre? Ja som po dvoch zapaloch hned za sebou a uz je to cca mesiac a stale mam casto nutkanie na mocenie a obcas aj mierne palenie.

autor
21. jún 2022

dievcata robili vam aj sono brucha? bola som dnes u doktorky a poslala ma na sono, ze to pripadne moze byt aj nejaky mocovy kamen

andreaak05
21. jún 2022

Ano, mne robili a tam problem nebol.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
autor
21. jún 2022

@kittykat22 mam spravene aj u gynekologa vsetky testy 2x, nasli rovnaku bakteriu ako v moci ...brala som od gynekologa macmiror a potom polyganax a od obvodnej amoksiklav myslim ...ten vysiel po kultivacii ako vhodny

autor
23. jún 2022

Tak bola som znovu u doktorky a opat mam v moci enterokoka 😕 dala mi ine atb a ak to nepomoze tak potom urologia

andreaak05
23. jún 2022

😢😢😢 boze, toto je nekonecny kolotoc tieto sproste bakterie. Mrzi ma to. A uplne viem, co prezivas.

autor
23. jún 2022

@andreaak05 fakt je to hrozne, uz som zufala :( dodrziavam vsetko co by sa malo a aj tak sa to stale opakuje

andreaak05
23. jún 2022

Verim ti a neviem ti ani poradit, lebo sama s tym roky rokuce neuspesne bojujem.

autor
23. jún 2022

@andreaak05 no ak by som raz nasla nejake zazrak, dam vediet 😀

ivet1908
31. jan 2023

Ahojte dievčatá, ako ste na tom? Ja sa už trápim od 8.2022 a žiadna zmena.

autor
2. feb 2023

@ivet1908 podobne...nic sa este nezmenilo, akurat som si zacala vsimat ze to akosi suvisi s menstruacnym cyklom ...ze v istych fazach som v pohode a v istych zle. Buduci tyzden mi beru cievkovany moc a idu mi robit vyplachy mechura kyselinou hyaluronovou

rita_malina
2. feb 2023

A to ti urobia aj ked mas zapaly a pozit.vysledky???? :-O

andreaak05
2. feb 2023

Ahojte. No mne medzicasom zistili, ze mam z tych vsetkych zapalov a bakterii zuzenu mocovu ruru a ze sa mi hromadi vlastne moč a nevychadza vsetok von, a tym sa tam hromadia aj bakterie, takze som bola na zakroku, kde mi rozsirovali mocovu ruru. V tom obdobi sa mi podarilo konecne po 6 rokoch sa zbavit aj ureaplazmy a aj ecoli som mala negativnu. Takze u mna bol problem tu. Asi je velky rozdiel, ci to je urologicke, gynekologicke alebo aj aj alebo zapaly su sposobene prechladnutim. Je to hrozneee. Tolko moznosti tam je.

andreaak05
2. feb 2023

Mna furt na urologii len cievkovali a nic ine, az som nakoniec isla do nemocnice na riadne vysetrenie, kde maju na to pristroje atam zistili, ze mam zuzenu mocovu ruru. Normalny urolog, ku ktoremu chodim, mi absolutne taketo vysetrenie neurobil, ani neodporucil, dokonca mi este povedal, ze urcite nemam zuzenu ruru, lebo cievkovat ma ide dobre 😂😂 pritom som ju mala dokonca zuzenu na dvoch miestach. To je des henti doktori. Proste mi to nezistil on, tak asi nevedel prijat, ze mi to zistil niekto iny.

autor
3. feb 2023

@rita_malina

@andreaak05
no mne idu teraz prvykrat brat cievkovany moc, potom nasleduje ta kyselina, lebo ze z tolkych zapalov mozem mat poskodenu sliznicu a treba ju obnovit. a ak to nepomoze tak cystoskopia nasleduje

ivet1908
3. feb 2023

@andreaak05 a ako sa to zuzenie zistuje? Ultrazvuk mi robili aj prud mocu mam ok.

andreaak05
3. feb 2023

@ivet1908 vies co, musela som cikat do takeho pristroja, ktory meral intenzitu toho prudu. A to mi vyslo, ze tak trhane cikam, nie plynulo. A po vycikani mi urobil sono a zistil, ze mi kopu mocu ostalo v mechuri, pritom som myslela, ze som uplne vycikana. Plus este taku palicku ti strcia do rury a tym zistuju, ci ju mas zuzenu. Alebo su to palicky roznych hrubok a to ti tam postupne strkaju a zistuju, ci ju mas zuzenu a ako moc. Ale pochybujem, ze urologovia maju taketo pristroje. Mne to robil urolog v nemocnici.

andreaak05
3. feb 2023

Praveze mne vzdy brali cievkovy, aj ked som doniesla moc, povedali, ze chcu cievkovat, ze ten moc je lepsi.

ivet1908
3. feb 2023

@andreaak05 ja chodim na urologiu do nemocnice. Aj primar ma pozeral. Mam dost silny prud.

autor
5. feb 2023

baby ako zvladate to cievkovanie? boli to? ako dlho to trva? celkom som z toho vystrasena

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
autor
5. feb 2023

@kittykat22 to rada pocujem 😀

andreaak05
5. feb 2023

Je to neprijemne, len ked mas zapal mocaku zrovna, ale vtedy ti je neprijemne aj bez toho. Ale inak vobec, ozaj su to asi 2 sekundy.

autor
5. feb 2023

@andreaak05 super dakujem 😊 tak snad to nebude take zle

sofia1410
5. apr 2024

Ahoj ako si dopadla prave mam nieco podobne antibiotika dnes dobrane a stale mam tam dole taky nutkavý pocit a trochu pobolievanie

autor
6. apr 2024

@sofia1410 ahoj no ja ta asi nepotesim ale taky zvlastny pocit po moceni mam do dnes. Zapaly uz nemavam ale ten pocit nezmizol.

sofia1410
6. apr 2024

To vazne no ja neviem to je des a bola si aj na vysetreni na gyne?

autor
6. apr 2024

@sofia1410 gynekologia aj urologia, sono niekolko krat…vsetky vysledky ok. Vraveli ze po tolkych zapaloch moze byt poskodena sliznica ale myslela som ze to po roku prejde. Nepreslo. Akoze nie je to nic strasne, len to nie je ako pred zapalmi.

sofia1410
6. apr 2024

Chapem ja mam take pobolievanie jak kwby v moc trubice a to ma jak keby tlaci na wc ale zda sa mi ze dnes to je lwpsie ako vcera ale ziadna hitparada

autor
6. apr 2024

@sofia1410 mna to neboli ale je to taky zvlastny pocit ako keby ma tam nieco pochalo alebo nieco zavadzalo 😀 neviem to uplne opisat. Su dni ked som uplne ok a su dni ked to citim. A ake si mala atb a aku bakteriu ti nasli?