Pocit cudzieho telesa v krku
Ahojte, takže cca 3tyzdne do zadu som cítila, že ma skriabe v hrdle k večeru to začalo byť také silnejšie. Skočila som na pohotovost tam Dr povedal ze mam zapálené hrdlo dal mi ATB penicillin... Dobrala som ho ale stále som mala pocit bolesti v krku nie v hrdle.... Tak som šla k Dr samozrejme ten spravil krvné testy spravil stery... A poslal na na orl... Tam som prišla pozrel do krku nejakým prístrojom a jeho odpoveď bola že nič tam nie je. Bola som šokovaná lebo naozaj cítim ze mam niečo v krku skoro v tej jamke... Krvné testy výsledky prišli podľa môjho Dr ukážkové... Ze všetko čo pozeral v krvi je OK hladina crp 1.4 stitna vraj tiež OK... Poslali ma domov s liekmi na uvoľnenie... Ze sa nemám čoho báť nič nemám.... Ešte orl ma ubezpečil ze žiadny tumor tam nie je ze ukážkové hrdlo ako z knižky. Myslite ze to mam nechať tak alebo riešiť niečo iné? Fakt mam pocit ze niečo v krku mam zabudnuté... Ale v noci ako som sa prebudila ten pocit nebol taký prišlo mi ze je už všetko OK a dnes ráno zas prišiel... Snažím sa na to nemyslieť 🙁 mate niekto skúsenosť? Ďakujem za radu
@kormelia11 čakám na Sono ci ma dnes vezme netuším ale veľmi sa bojím... Mam pocit ze hrca v hrdle narástla 😱 ale zo stresu.. Lebo ráno bolo celkom OK....
@sue1978 no veru hneď myslím na najhoršie nič nejem lebo mi neberie už týždeň 2kg dole...chudnúť nechcem lebo už má ľudia zastavujú ci som chorá na mne 2kg vidieť dosť keďže som chuda... Sedím v čakárni ale ci ma vezmú dnes neviem... Sestričku mam vybavenú ale Dr nepoznám takže on rozhodne....
@23lenka zbytocne sa stresujete nepomozete si tym akurat tak naopak uvidite ako dopadne sono podla vasich popisov mi to pride naozaj ako ta stitna ale ak by bola ok tak skuste dalsie vysetrenia mozno este gastro ked sa vysetruje zaludok tak mozno tou sondou by vedeli lepsie pozriet zvnutra krk
@kormelia11 Sono dopadlo ze super... Všetko mám OK...
@23lenka tak to je super, ale netusim o co by teda este mohlo ist
@kormelia11 no ja teda tiež vôbec.. Normálne mam pocit ze kus jedla sa mi niekde zachytáva.... Ale to by orl videl nie?
@sue1978 môžem sa ešte spýtať keď to tebe prešlo už sa to nevratilo? Lebo mne dnes akoby hrca vymizla úplne q prišlo neprijemne Pichanie pri mandle pravej a akoby som aj ucho cítila.... Ale je pravda ze asi 4dni ma boli Krčná chrbtica... Mam snou problém dlhšie od leta cca.... Len sa u nás nedá dostať na neurológiu je to tu katastrofa denne berie 15ludi neobjednava a vraj o 4rano už sa na radu nikto nedostane... A pre mňa bez šance nemám kde deri nechať aby som od 3 rána čakala niekde pred nemocnicou
@23lenka aj viac ako 3 týždne, možno aj viac ako mesiac ... ja som to nemala čas riešiť. Kopec povinnosti.... takze som povedala že nádor v krku poriesim keď to prehrmí... a potom len tak mimochodom som to spomenula pred jedným lekárom kt prišiel náhodou k nám do prace a zvyšok už poznáš
@23lenka presne pred rokom som si tym presla a kym som pochodila lekarov tak to veru trvalo pol roka,keby netrebalo vsade tolko cakat.Najprv Orl(tym ze som bola chora a nesla som k dr.ze ved to prejde z kaslu som si privodila az zapal hrtanu) preliecila som to no pocit cudzieho telieska v krku nezmizol,bolo to hrozne,presne viem aky to bol pocit,pri jedeni,piti nic len pri prehltani...tak vysetrenue stitnej zlazy(nastastie vsetko o.k.) a nakoniec rehabilitacne...vysetrenie,naprava chrbtice(zablokovana),procedury tyzden a nic...dalsia kontrola zas naprava chrbtice mierne uvolnenie aj na asi 1 den ten pocit v krku zmizol uz som ani nevedela ake to je... uz mi chcela zacat robit akupunkturu no odblokovala mi chrbticu po 3-ti krat a cuduj sa svete ten pocit zmizol,ani sa mi tomu nechcelo verit 😊🤗 takze u mna to bolo tou krcnou chrbticou,takze urcite odporucam zajst aj ba rehabilit.k dobremu lekarovi ktory vie super ponapravat "cloveka" 😉
@lilijana ako mňa tá Krčná bolela v auguste Brutal ze týžden v kuse... Ale u nás dostať sa na neurológiu je akože umenie 🙁 no a teraz viac ako týždeň des... Dnes som mala už aj závrate keď vstávam 😕 akože už si prídem ako hypochonder vo všetkom... Sak prejdem cele zdravotníctvo kým sa dopracuju k tomu co mi vlastne je... A od vtedy máš pokoj? Chrbtica neboli?
@23lenka vies co?neboli teraz ale bolela pred tym a nikdy by som si nepomyslela ze je to z krcnej 🤔 aj manzel mal problem so zavratmi aj zle mu normalne prichadzalo a tiez siel na rehabilit.odblokovala mu chrbticu a uz to nema... takze u kazdeho z nas sa to inac prejavovalo mne tym blbym pocitom v krku a jemu tymi zavratmi a pod. takze to mas na 100% z krcnej chrbtice.Ja som nemala odporucanie od neurologa ale od orl lekara,mne rehab.vysetrenie odporucil krcny.
A od toho tretieho odblokovania,ano uz mam pokoj nastastie 😊 ja som si najprv myslela ci to nie krcnymi mandlami lebo ich mam chronicky zvacsene od detstva a uz mi toho roku hrozilo vyberanie(kedze som ich mala zas zahnisane a pod)no nastastie sa to dalo do normalu a fakt som si myslela ze to bude ten pocit v krku z nich no veru nebol.Fakt ti odporucam nejaku dobru rehab. Lekarku/lekara ktory vie dobre napravat, za to nic nedas,ale myslim si ze to fakt bude z krcnej ked mas vsetko ine o.k.
@lilijana no sak už som bola hádam všade kde sa da.... Myslím si... Orl 2x dvaja rôzny lekári.... U všeobecného na krvné na stery, Endokrinológia a každý jeden tvrdil to isté výsledky ukážkove..... Dokonca orl povedal ze mam Krásne ružové všetko v hrdle ako z knihy... A Endokrinológ ze takú štítnu už dávno nevidel ze presne ako ma byt stina aj široká aj všetko.... Akurát mi povedal ze mam mierne zväčšene uzliny na pravej strane ale ze nic strašne a vôbec nie chorobne a to aj orl povedali obaja a môj všeobecný tak isto.... No som zvedavá kto mi da odporúčanie na rehabilitácie lebo ako keď ma môj Dr zbadá u seba asi ho trafí..... Chcem s tým mat pokoj a spravím všetko preto.... Dokonca dnes som si dala jogu na Krčnu chrbticu a total som cítila tlaky 😱
@lilijana a ešte sa ta chcem spýtať, že či si pociťovala okrem blbé ho pocitu v krku teda takého akoby kúsku jedla zabudnutého cítila si aj akoby ta tam aj skriabalo sem tam... Ako nerobí to stále ale spraví mi aj to ze akoby zastipe alebo po skriabe neviem to presne opísať ten pocit... Ale keď toto už hovorí môjmu Dr mam pocit ze ma nepočúva a len sa tvári ze je všetko OK somnou
@23lenka skús gastro ešte mne predpísal helicid aj keď sa nič nenašlo a pomohlo
@23lenka ja som po ten cely cas mala pocit ze mam nieco v hrdle co sa neda prehltnut,skusas skusas a nic uplne na porazenie 🙁 pri kazdom prehltnuti som na to myslela,hrozne no co ti poviem,ale to vies presne ake to je 😞 no a co ze sa tam zas objavis, hlavne skusit vsetko treba a na to tam je, jednoducho ho popros o odporucanie na rehab.vysetrenie,ak chces vysvetli mu ze mas problemy aj s krcnou chrbt.,ktora ta casto boli a ze mas znamu ktora mala podobny problem a pomohlo jej napravenie(resp.odblokovanie)chrbtice,len nespominaj internet ☺ toto neradi pocuju 😉
@bobricek1979 gastro? Neviem ci by som sa tým smerom brala.... Asi by už môjho Dr porazilo ešte neurológia, rehab a keby spomeniem gastro.... Asi ma už vyhodí preč 🙈
@23lenka no môže to byť kyselina skús si naordinovat jelicid neuškodí
@23lenka helicid
@bobricek1979 ďakujem skúsim teda 😊
@23lenka ano presne tak to zacinalo rano viac menej este nic a potom uz stale ☹
Moj manzel tiez zacal na neurologii aj na pohotovosti bol,kvoli tym zavratom,predpisali nejake lieky ktore ani nezaberali a stale som mu hovorila aby zasiel na rehabilit. (vzhladom na pracu,tam uz mal ist davno)no dospelo to s tou chrbticou ak k tym stavom na odpadnutie a uz isiel,takze neurologia bola zbytocna a aj lieky, stacilo rovno na rehabilit.vysetrenie a bol by usetreny cas u lekarov aj rychlejsie vyriesenie problemu 😉
@23lenka určite mne zistili krčnú až cviky pomohli ja som už mala závrate
@bobricek1979 no tak budem sa pýtať môjho Dr na toto že nech ma pošle na nejaké cvičenia... Ďakujem za rady veľmi si to vážim lebo ja už som zúfalá zo seba ze stále ma dačo trápi a najviac ten pocit v krku je príšerný

@23lenka dajte si urcite urobit sono stitnej a uvidite dajte pptom vediet ako ste dopadli