Pocit plných čriev
Ahojte.
Stále mám pocit, že mi zle pracujú črevá.
Pocit plnosti, jak keby mi to tam len kyslo (s prepáčením aj vetry hrozne zapáchajú) .
Robili mi testy na celiakiu, pre výsledky mám ísť o dva mesiace!!!!
Skúšala som vylúčiť zo stravy všetko možné, nič nepomáha. Čakacie doby u lekára sú minimálne mesiac až pol roka.
(Objednaná som na sono tiež o dva mesiace). Bola som na gastroskopii, nič závažné zatiaľ nezistili, len zvýšená kyselina.
Poraďte mi prosím, čo mám robiť? Nemali ste niektorá podobné príznaky a už máte výsledky?
Je to veľmi nepríjemné. Nejem, nepijem a brucho stále nafúknuté jak tehotná, zle spím, lebo ma brucho tlačí..... ☹ ☹
Ďakujem za každú radu. Odmením srdiečkom. 😉
@catherinah, preco ti do riti nerobili rovno aj mlieko. Nechapem to. Ja som vzala malu k pediatricke a dala som jej robit testy na mlieko a lepok, lebo jej brali krv kvoli tomu, ci nechytila odo mna plucne chlamydie. Urcite potrebujes aj testy na mlieko, tam ti vyjde bud intolerancia alebo alergia na bielkovinu alebo laktozu. Alergologa nemas? U koho si bola? To treba vsetko otestovat rovno. Mimochodom mozes mat aj HIT. Naco desat odberov, ked sa to da vsetko zistit z jedineho odberu. Neschopni lekari!!!! Taktiez by ti mohli urobit aj kolonoskopiu ked mas taketo problemy. Ale najprv by som bola za tu krv.
@gucciok85, ja som tehotna a mala som 3 dni po jedle mala kyselinu. Tak som si supla sodu. Nastastie stacili tie 3 dni odvtedy som ok. Tak nemam dovod davat si sodu. Ale ked som si davala kedysi sodu na odkyslenie, priznam sa ti ani si nepamatam ci som po nej grgla alebo nie. Je to zasada tak s kyselinou reaguje.
@catherinah Ja som pouzivala Biopron 9 premium. Uzivala som vecer s kuskom jablka ale aspon 2 tobolky. 🙂
@katka1981 ved toto. Proste komplexné vyšetrenie asi nemožné.
Už sa to vlečie a stále každy len niečo urobí a čakám a čakám...☹
@catherinah, ja mam taku skusenost, ze idealne je, ked ja pridem za lekarom a presne poviem co po nom chcem. U koho si doteraz bola a co ti robili?
@katka1981 ano su to dobre probiotika. Mne na kvasinky pomohli ale musela som to skombinovat zo stravou a inymi doplnkami.
@catherinah ked si to mozes dovolit, nebolo by lepsie kupit test na intoleranciu potravin v lekarni. Podla toho by si vedela na com si. Upravila stravu. Vyskusala Betain Hcl( ked mas vred sa to nemoze brat, enzymy na travenie ( nie z lekarne), psyllium .
probiotika. A potom by si uvidela ci to funguje.
Len treba tomu dat cas.
@catherinah ja beriem ten daosin a zabralo mu to hneď....prišla mi na to imunilogicka...len som aj skúšala čo mi škodí....
@gucciok85 robila som si ten test, negrglo sa mi vôbec (ak nerátam takú minibublinku bez zvuku asi po dvoch minutach).
@catherinah to je nic. Malo by si riadne grgnut ako chlap 🙂.
@gucciok85 tak také vobec nenastalo.
@catherinah ten test sprav aj zajtra. Pozajtra a ked sa ti negrne to znamena ze mas malo HCL v zaludku a treba doplnit. Inak ti nebude travit.
Pohladaj v google Malo HCL v zaludku
@gucciok85 Ďakujem. Zopakujem.
@catherinah tak ja mám podobné problémy a nie a nie sa odhodlať doktorovi, keďže všade čítam tam a tam, také vyšetrenie a stále bez výsledku....mala by som, byvalo to obcas, teraz už denne, doobeda fajn, a poobede už čakám, že mi tu čoskoro zazvoní nejaké komando, že mám a testujem biologickú zbraň - fakt hnijem zvnútra!
Ahoj ja mam ten istý problem čo ty? prosim ta mas dake rady? ako sa citis teraz? pomohlo ti nieco?
@annie34 nic nezistili. Sama idem po sviatkoch na dobrovlnu dietu - bez lepku, bez mlieka, bez cukru, bez vajec, kvasnic, kukurice, skrobov, bez tropickeho ovocia, kešu orieskov....
Uvidim po troch mesiacoch. Som si 99% ista, ze to pomoze.
@catherinah Ahojte, dcéra má podobne problemy a už sa to dlho vlečie. Zistili Vám niečo? Už to nemáte? Dakujem 🙂
@tamca122 nezistili mi nič, momentalne som tehotna. Pri diete to bolo este horsie.
@dominika6 Prosim ta, to ako by som citala seba ,.ja mam preukrutne bolesti dolu,az citim akoby do konecnika,ale konecnik ma neboli,mudr. predpoklada, ze to moze byt predlzene hrube crevo,Pred 3,5 rokom mi na kolonoskopii nic nezistili, ale o rok na Ct uz ze mierne predlzene,ale ze to nic, ze to ma hocikto,hovoril mudr, teda zaver Ct znie,,,vinutejsi priebeh dolichosigmy,Prosim ta, a aku operaciu pises tazku ti robili? toho creva? Teraz beriem len od bolesti a na ukludnenie,a potom sa uvidi,Boli ma to crevo aj ked chodim ,alebo po vyprazdeni asi za 2hod,Priebeh vypraznenia ma neboli,len mam pocit neuplneho vyprazdnenia,Boli to na lavej strane skoro az po pluca.Vsetky vysledky z krvi mam dobre ani hnis v stolici, ale trochu krvi som tam mala,. A este , co ti operovali, a kde? dakujem za info

@katka1981 tu sodu si davala po jedle? Ten test sa robi hned rano po zobudeni . na lacny zaludok. Tak po hodine po teste sa moze jest. Ten test treba opakovat 2. @j 3 den. Toto som zabudla napisat.