Počujem zvuky v hlave pri zaspávaní. Zažili ste to tiež?

anna883
12. nov 2019

Ahojte, je tu niekto kto trpí niečím podobným? Zatiaľ len Pri zaspávani počujem zvuky v hlave a keď zatvorím oči vidím rôzne obrazy. Z čoho to môže byť spôsobené? Som objednaná ku psychiatrovi. Poprosím ľudí, ktorí to nezažili aby to ani nekomentovali. Je to skôr do plaču ako na posmech. Ďakujem.

caroline_
12. nov 2019

Aké konkrétne zvuky počuješ?

anna883
autor
12. nov 2019

@caroline_ počuj zvuky osôb, ktoré poznám ako sa medzi sebou rozprávajú. Je to niečo strašné.

caroline_
12. nov 2019

@anna883 a su pri tebe tie osoby vtedy?

veronika3184
12. nov 2019

:(

anna883
autor
12. nov 2019

@caroline_ nie niesu, proste vždy keď prídem domov z internátu a som doma sama v izbe tak to počujem a tie obrazy pred sebou čo vidím proste nejaké postavy, cesty, nejaké obrazce tak to vidím aj na internáte. Je to niečo strašné
Mala som aj pred tým psychické problémy, ktoré som riešila s psychologickou, prestala som piť kávu, fajčiť, nepijem alkohol iba príležitostne ani nič s kofeínom. Snažím sa zdravo žiť, a nechápem prečo sa mi toto robí :( možno je stresom alebo neviem čím, ale je to strašné, chcem nech to zmizne. Strašne sa bojím že by som mala schizofréniu. A ty máš niečo podobné

caroline_
12. nov 2019

@anna883 no ja som mala panicku poruchu, sociálnu fobiu a silné úzkosti a poviem ti teda ze Príznaky boli rôzneho charakteru... cesta k liečeniu je dlhá a občas trnista no zato účinna... Meditácia, pranayama, Afirmacie, príroda, veganska strava, knihy...a musíš veľmi chcieť a veriť tomu ze sa to dá.. A hlavne nebrať lieky, tie ti ešte viac ublížila viem o com hovorím..

lula313
12. nov 2019

Určite to treba riesit návštevou lekara, môže to byt hocico. Znamy mal inkfart ucha a odvtedy pocuje v uchu zvonenie. Trebalo by okrem psychiatrický navstivit aj neurologicku(naj nech dá spravit CT hlavy, či na mozgu nemas nejaký nalez), čo to sposobuje

cawes
13. nov 2019

@lula313 infarkt ucha?

amelie2017
13. nov 2019

No moze to byt zaciatok paranoidnej schyzofrenie. Vela stastia zelam

nikolieta9
13. nov 2019

@anna883 no mne to tiez pride ako schyzofrenia, ale mozno nemusi, u nas v rodine sa toto tiez vyskytlo a zacinalo to takto nevinne, ale tam sa to podchytilo vcas 🙂

anna883
autor
13. nov 2019

@nikolieta9 ahoj ako sa to podchytilo včas ? Že začal chodiť ku psychiatrovi brat Tabletky alebo ako?

anna883
autor
13. nov 2019

@caroline_ skúšala som už aj meditáciu jogu a bolo mi potom lepšie. Vrátim sa k tomu a začnem znovu meditovať a cvičiť. A ako si sa liečila ešte ?
Liekov sa práveže bojím, že by mi nepomohli alebo by sa to ešte viac zhoršilo.

anna883
autor
13. nov 2019

@amelie2017 dúfam, že nie. Ale ďakujem pekne

caroline_
13. nov 2019

@anna883 len týmto, samozrejme nejaké knihy a tak.. Ako som písala vyššie, no treba na to čas, ka výsledky teraz vidím cca po dvoch rokoch

slavkasobanska
13. nov 2019

Ahoj ja sa už dlho liečim na depresie a bola som viac krát hospitalizovaná a to čo opisuješ mi príde ako schizofrénia , no dufam že to nebudeš mat , chod k psychiatrovi radšej

anna883
autor
13. nov 2019

@slavkasobanska ide ma z toho poraziť, dnes mám ísť na internát a zajtra do školy. Bojím sa tam ist. Normálne mám pocit, že výšku ukončím a začnem sa venovať sebe a nájdem si prácu čo ma baví. Pretože v škole sa len stresujem.

slavkasobanska
13. nov 2019

@anna883 to verím nie je to prijemne , čo som poznala veľa vysokoškolákov to má , asi veľká záťaž neviem

anna883
autor
13. nov 2019

@slavkasobanska je to premna veľká záťaž, pretože na strednej som sa neucila až tak, pretože mám dobrú pamäť a stačilo mi keď som davala pozor na hodine a vedela som to nejako obkecat. Tu mame na jeden predmet 300 stranovu knihu a keď mám 11 predmetov tak je to strašné kvantum učenie. A až teraz som zistila, že človek, ktorý je šikovný .. tak sa vie zamestnať podľa mňa aj bez výšky ( nerátam do toho medicínu, zubara a tieto veci) síce nikdy nebudem môcť robiť to čo študujem, ale radšej si nájdem niečo čo ma bude baviť ako byť stále v strese a ešte mi to zničí psychicky stav. Dneska to poviem mame a uvidím čo mi NATO povie. Ďakujem vám, že ste mi dačo poradili a nesmiali sa.

slavkasobanska
13. nov 2019

@anna883 veď to nie je na smiech , skús ísť k lekárke kým to máš len večer , niektorý to mávali aj cez deň , veľa sme sa rozprávali komu čo je , no len aby ti to prešlo , ja to osobne nemám , ale už msm dosť rokov , ale nie je to sranda , držím palce

lula313
13. nov 2019

@cawes Ano, prestanes z nicoho nič na jedno ucho počuť. Ak sa to nezačne hneď liecit s vysokými dávkami kortikoidov, mozes zostať na to ucho hlucha, alebo ti v nom doživotne sumi, zvoní a takýto pacienti velakrat kvôli tomu skoncia na psychiatrii, lebo sa z toho zvuku zblaznia

anna883
autor
13. nov 2019

@slavkasobanska áno nie je to na smiech, len ľudia sú rôzni. Ďakujem veľmi pekne, už som objednaná k psychiatrické v pondelok. Tak uvidím čo mi povie.

anna883
autor
13. nov 2019

@lula313 to poznam, jedného pána. On síce počuje na to druhé ucho ale veľmi slabo a veľa veci sa mu ozyva, píska mu tam. No neviem si to ani predstaviť.

slavkasobanska
13. nov 2019

@anna883 držím palce

lula313
13. nov 2019

@anna883 a čo študuješ a v ktorom si ročníku? No na Vs treba zmeniť taktiku učenia, je to velky rozdiel oproti SŠ, treba chodit na prednasky, lebo väčšinou to je potom na skúškach. Tiež mi to zo začiatku neslo, prenasala som vzdy nejaké predmety a až v treťom ročníku som pochopila, ako sa mám ucit.. a nakoniec som si spravila dve výšky.. bola by skoda, keby si skolu nechala..

anna883
autor
13. nov 2019

@lula313 ale ja sa vôbec necítim na to, že to mám dokončiť. Tieto stavy má ničia. Študujem pedagogiu slovenskeho a anglického jazyka.
Na prednášky chodím, iba párkrát som vymeskala prednasky, keď mi bolo zle alebo sa mi nedalo prísť.
Najmä to urobila podľa mňa aj veľká zmena prostredia, pretože som zvyknutá na dedinu lesy, prírodu. A v meste takúto možnosť nemám

anna883
autor
13. nov 2019

@lula313 a chodím do prvého rocnika. možno keby skúsim tú výšku urobiť o rok alebo o pár neskor. Aj keď viem, že ten start by zas bol náročný, ale chcem byť najskôr ja v pohode a potom riešiť školu.

anaj_janka
13. nov 2019

pozri si toto video: pozri si toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=TmVwqZDZ1_k


chcem nim poukazat, ze kazdy z nas sme v urcitom smere stratení a potrebujeme nový začiatok a kriza je miesto, kde mozme zacat znova s mocnym a zivym Bohom. Pan Ježiš povedal: "to som vam hovoril nato, aby ste mali vo mne pokoj. Na svete budete mat suzenie, ale dufajte, ja som premohol svet." On je cesta, pravda i zivot a to nie su frazy ani historia. Kto hlada najde. On jediný ti ocisti srdce, ako aj mne. Inak ak si bola u nejakej vestkyni tak sa necuduj .... drzim ti moc palce.

anna883
autor
13. nov 2019

@anaj_janka ďakujem pekne, u vestkyni som nebola. Iba u psychologicky pred dvoma rokmi. Ale to som mala len také pubertálne depresie. To nebolo nic oproti tomu čo teraz zažívam.

lula313
13. nov 2019

@anna883 tak prvý ročník je žiaľ vzdy najnáročnejší, lebo si mladý človek prejde veľkou zmenou a VS je aj o nejakej vydrzi.. skus dat tomu ešte čas, možno tie zápočtového písomky a skúšky nebudu take tazke a zvladnes to a ani nebudeš vediet ako. My sme mali tiež 300 stranove knihy, ale k veľa skúškam boli vycucy na 50 strán a niekedy sa stačilo naucit to, aby si skúškou presla.. vydrž aspoň do skúškového a uvidis, aká je realita, či je to naozaj až take zle a nezvládnutelné.. po čase sa ti aj vytrenuje mozog, budeš si viac pamatat. Podstatne je sa nememorovat, ale zamerať sa na to najdôležitejšie..

anna883
autor
13. nov 2019

@lula313 áno je to náročné, síce to nemôžem porovnať s inými ročníkmi keďže som prváčka. Ale je to premena úplne niečo ine, ťažké. Dám tomu čas. Začnem chodiť na jogu, vyzdobim si izbu. A skúsim sa dať nejako dokopy psychicky, až mi to prestane. Antidepresíva zatiaľ nechcem, ale ak to bude vážnejšie. Tak inú možnosť mať nebudem. Áno to sa ani nedá naučiť toľko strán na xy predmetov. Takže si musím nájsť nejaký systém ako to dať. A ak sa budem trápiť tak to ukončím. Ďakujem veľmi pekne. Môžem ti niekedy napísať súkromnú správu ak ti to nebude vadiť a vykecat sa ti?