Pomôže mi kožná s výberom krémov na suchú pleť?
Zdravim mám takú otázku, vie mi kožná predpísať nejaké krémy na veľmi suchú pleť na tvari? Používam krémy každý deň ale mám pocit že mi len vytvoria film na tvári a neprenikaju do pokožky . Už sa mi tvoria okolo úst šupiny😟. A taktiež nemôžem si dovoliť drahé značkové krémy napr. LRP Bioderma atď.. ďakujem za každú odpoveď.
Chodím každý mesiac na mikrodermabráziu. Teraz som ale mesiac vynechala. Ale keď som jej hovorila že mám veľmi suchú pleť tak sa má len spýtala či pijem dosť vody
Pitný režim je dôležitý, máš dostatok železa? Vylúčil sa u Teba ekzém? Berieš vitamíny? Skúsila so už Skincap veci? Obvykle ich dávajú aj kožné Dr. Inak - ja keď sa začnem šúpať, tak prvá pomoc je med na ksicht. A dobré séra majú aj v DM a nie sú drahé.
@michaela329 mala som nedostatok železa, aktuálne ale neviem či ešte mám. A ekzém sa mi tvorí na rukách v týchto zimných mesiacoch. A skincap nepoznám pozriem si to dakujem
@danana20 tak jasne ze tato otazka je vhodna- plet sa dokaze napit aj zvnutra aj z vonku- kremy sera...
@danana20 daj si skontrolovať aj to železo, býva to jeden z príznakov.
Mozno skus napisat co používaš... Da sa domáca starostlivosť vyskladat aj z bezne dostupnych produktov a teda bude stačiť len pozmeniť ci trochu pridat k tomu co už máš.
A naozaj, zamysli sa nad tym kolko piješ denne nesladenych cistych tekutin
Ja by som Ti poradila návštevu kožnej lekárky tá najlepšie zhodnotí stav tvojej pleti a doporuci správnu starostlivosť a môže predpísať aj vhodné krémy na tvoj typ pleti .Bolo by vhodné určite aj krvné testy kvôli štítnej žľaze a krvný obraz .Ťažko skúšať množstvo krémov a hľadať ktorý Ti bude sedieť niekedy nie je dobré experimentovanie .Tak Ti držím palce nech je všetko ok aby si bola spokojná 😊
To som prekvapená na takúto reakciu pani doktorky je veľa krémov ktoré sa práve zarábajú v lekárni a tie sú veľmi lacné napríklad leniens to je veľmi dobrý krém na suchú pokožku dá sa aj kúpiť bez receptu.To čo používaš je fajn to sú kvalitné produkty a pokiaľ Ti robia dobre nesvrbia Ta tak ich používaj môžeš dlhodobo aby si videla účinok.Drahy krém nikdy nie je záruka že Ti pomôže platí sa skôr za značku.Tak Ti držím palce a pozdravujem 🥰

@danana20 Skôr choď ku kozmetičke, začni používať séra ako napr Kyselina hyalurónová. Vôbec nepotrebuješ drahé krémy.