Pomôže strojček na zuby s očným zubom?
Ahojte, mám takyto zrejme očný zub. Dá sa to podľa vás nejak riešiť či jedine asi strojčekom ? + sa chcem spýtať aká cena je cca dokopy s konečným výsledkom za strojček

Samozrejme, že áno. Sestra mala presne ten horný zub taký a pomohlo, teraz má zuby krásne, rovné, a to si ho dávala robiť po 30tke. Na strojček nie je nikdy neskoro. 😉
áno, dá sa to spraviť, ale cenu ti povie len čeľustný ortopéd po vyšetrení. Ale ako dospelá rátaj v tisíckach €.
Objednaj sa u zubara. V prvom rade hygiena, preventivka aj s RTG, daj si dokopy zuby aby boli v prvom rade zdravé (min na tej ľavej tvojej dvojke máš kaz) a dostanes výmenný listok k celustnemu ortopédovi. Ten na základe meraní ti povie další postup. Cenu ti to nikto nepovie, pretože nevieme či sa ti tam ta trojka zmestí po roztiahnuti alebo nie, to bude vedieť až strojcekar z meraní. On určí postup, dĺžku trvania liečby, vhodný typ strojceka a od toho bude cena.
Máš tam viac problémov, objednaj sa k zubárovi, ošetri zuby a konzultuj strojček.
Ten zub treba dat prec. Strojček pre maleho co teraz riesim, je odhadom 3000€ na komplet. Pre dospleho neviem ale nemas sama o sebe tie zuby nejake setra krivé len teda ten zub ti uz mali dat davno prec. Ostatne sa porad so zubárom
@sissy27 vobec nie v tisickach. fixny strojcek si davala kamaratka robit v 36ke a platila 1200€ dokopy, ani o euro navyse. ale hej, je to proste lepsie riesit teraz ako vobec, pretoze aj krive zuby vedia narobit kopu problemov v neskorsom veku, to nie je len esteticka zalezitost.
@kristinka92 zuby si umývam bohužiaľ ich nemám krásne biele, ten zub sa rieši len mi robí teraz iný a ďalej je na rade ten, som mladá zuby si chcem dať dokopy len si nato musím aj zarobiť a postupne nejde to naraz bohužiaľ
@alica_matejka tak ja som dávala dcére klasický fixný a stálo ma to 2000€ pred pár rokmi a to ešte polovicu preplácala poisťovňa. A to nebolo ani nejaké nóbl súkromné centrum.
Invisalign len začína na 3000€.
@betulinka1 krivé zuby sú trošku rozsiahlejší problém ako len estetický. Ja zas nevidím dôvod, prečo trhať zdravú trojku, nijako by to jej problém nevyriešilo, skôr naopak.
Autorka: neplatíš to naraz, postupne, podľa jednotlivých výkonov. V prípade fixného strojčeka sú najdrahšie položky nasadenie a potom sňatie, to bolo okolo 200€ na jedno zuboradie, už si nepamätám presne.
@betulinka1 ten zub rozhodne nepôjde preč. Je to jeden z najstabilnejsich zubov v chrupe. Dá sa to pekne dat strojčekom. Už sa zuby netrhaju lebo nie je miesto. A ak to niekto robí tak to by som išla hneď k inému. Netrhaju sa často ani zuby múdrosti a to sú väčšinou zuby ktoré vedia robiť problém.
@autorka treba hygienu minimálne 2x ročne, zuby nemusia byť biele, to nemá úprimne nikto prirodzene, majú ich vybielene alebo majú inú estetiku spravenú. Treba mať však zuby zdrave. To znamená naozaj všetko opraviť. Počas liečby aspoň raz za polrok dentalna hygiena. A záleží od toho kde sa strojček robí a aký. Cena je od tých 2500 po nejakých 6000. U teba to vyzerá na trochu dlhšiu liečbu, ale všetko sa dá spraviť, len treba začať. A aj po skončení liečby treba dodržiavať všetko. Treba si zistiť výhody a nevýhody rôznych strojčekov. Pevný strojček máš stále na zuboch, je lacnejší ale horšie sa čistia zuby, pri tých dlahovych zase treba dodržiavať čas nosenia a umývať si zuby pred každým nasadením pretože sa môže zub pokaziť pod tým zase... dlahovy jr aj drahší ale je ho menej vidno... A treba si názor aspoň 2 lekárov nájsť. Ak by niekto chcel trhať zub, rovno k inému. Ak sa nebavime o zuboch múdrosti. Tie by mohli spraviť strapatu neskôr. Ale žiaden iný zub sa nemusí ťahať.
@ronie338 ale vytrhnu potom 4 aby sa zmestil. Tych 3000€ to bol prepočet na komplet vsetko. Dr mi dala taku tabulku, kde to mala pekne rozpísané. Aj dentalnou hygienou, kontrolami, bol to rozpis asi na 2 alebo 3 roky, presne co a kedy. Ale mne to uz hovorili aj znamy z Ba, ze to bude taka cena.
Samozrejme. Ale rátaj, ze ked ti dajú tie priesvitné, co budeš každý týždeň meniť, tak musíš si po jedle vždy umyt zuby a naložiť to. Atd.
V prvom rade, všetky kazy treba dať ošetriť bez toho ti čeľustný ortopéd nedá strojček, tebe uplne v pohode by mohol č. ortopéd vyrovnať zuby do roka (aspoň kamoške tak vyrovnal a mala podobne zuby ako ty) cena za nasadenie u mňa ako dospelého vyšla okolo 400€ + kontroly - gumičky 8€ (každý mesiac), výmena drotika + súčiastky do 30€, horný mám už dole a aj s plombami, sňatím ma to vyšlo okolo 2000€ spodný mám ešte do konca leta snatie bude za 222€ aj s reteinerom. Samozrejme osmičky treba vytrhnúť, zatial presnu sumu neviem, ale tiež to bude zopár stoviek, takže treba počítať s vyššou investiciou, ale oplati sa ! 🙂
Syn mal síce menej viditeľný, ale podobný problém. Aj iné zuby mal dosť krivé. V prvom rade mu museli vybrať osmičky. Dostal 60 dláh invisalign. Teraz ešte 15. Zuby ma už takmer úplne rovné. Trvá to cca 2 roky dokopy. Cena invisalignu bola cez 4500
Jasne. Krasne ti urobia medzeru pren a stiahnu ho dole do nej, cim sa ti zaroven zrovnaju horne zuby na stred (mas posunute do boku).
Potom mozes aj spodne k nim zarovnat.
Cenu rataj 3-5 tisic na cele. Ale plati sa postupne. Tak to asi das.
@sisska96 trojka sa netrhá len tak. trojka a štvorka je veľký rozdiel. trojky majú miesto v samotnom úsmeve a sú to tuby s najdlhšími koreňmi dôležité do buducna. ak bude treba trhať, pôjde von štvorka a trojka sa posunie dole
@kristinka92 som písala štvorku.........
Ďakujem každému za radu 🫣 vidim všelijaké sumy ktoré neviem či by som si ja ako mladý človek s 800€ platom mohla dovolit, v prvom rade si dám zúbky dokopy a potom možno časom
Tie sumy nedavas naraz, ale platis postupne.
Narazova je prva suma.
Najprv ti na prvom sedeni pozru stav zubov a oboznamia ta s postupmi a cca sumami (za jednotlive ukony), co by to stalo.
V ponuke v dnesnej dobe byva obvykle drotikovy strojcek a neviditelny. Drotikovy mas v puse nastalo cely cas, pri neviditelnom si vkladas formy, co ti tlacia zuby na spravne miesto.
Napr. pri drotikovom strojceku (ktory si vybralo nase dieta) sa prva suma za prve sedenie, urobenie medzier medzi zubami distancnymi gumickami (nic sa netrhalo) a nasadenie strojceka (vytvarovanie pruzneho obluku, co zuby taha, nalepenie zamkov, atd.) vysplhala k osemsto euram. Ale to ti vedia napocitat vopred, takze na tu prvu sumu si kludne nasporis postupne dopredu, a az potom zacnes proceduru.
Zvysne sumy byvaju tak medzi 60-200€ za sedenie, podla toho, co ti robia. Sedenia byvaju tak 1x za 3 mesiace (hovorim o drotikovom strojceku, kde chodis vzdy na nove nastavenie drotikov, ked ti to utahuju a vymienaju ti drotik roznej pruznosti, aby ti tahal zuby do spravnej polohy).
Co si vies asi postupne odlozit vopred, aby si bola vzdy pripravena.
Vzdy ti povedia, co sa na najblizsom sedeni bude robit a kolko to bude cca stat (alebo sa spytaj, nehanbi sa. Aby si si vedela tu sumu pripravit).
Zistila som, ze sa nic nestane, ked aj sedenie zmeskas. Deje sa len to, ze drotik uz nikam zuby netaha, lebo splnil ulohu a akurat ti liecba stagnuje a predlzuje sa o ten cas. Ale nie je to hned problem (ak to tak nenechas par mesiacov, samozrejme). Dva-tri tyzdne nie su hned problem. Ak potrebujes este dosporit na dalsie sedenie.
Pri neviditelnom co viem, ti urobia formy, ktore si nasadzujes a tie ti tlacia zuby do spravnej polohy. A na kontrolu chodis 1x za polroka. Tam sa ale plati inak.
U nas by s nimi bol boj, aby dieta nezabudalo formy vymienat a vkladat, tak drotik to isti, lebo ten ma v puse stale.
Malo taky isty problem, ako ty, a teraz po roku sa ten zub stiahol dole a zatlacil spat do novej medzery, co mu urobili roztiahnutim zubov. Zaroven sa mu krasne na stred zrovnali horne zuby a trosku vyrovnala celust. Prejavilo sa to aj na vacsej symetrickosti tvare. Akurat ideme zacinat aj spodne zuby, aby sa pekne dorovnali k vrchnym.
Potom nas caka este cca 1 rok udrziavania (nosenia strojceka), aby sa zuby zas nepohli a “ukotvili” v novej polohe. U dospeleho je to mozno inak, ako u dietata, co este stale rastie.
Potom si uz len uzivat krasny usmev.
@sisska96 kedy vtedy? Už sa to nerobí, ja som robila 12 rokov v ambulancii a videla som kopu prípadov aj horších a sa netrhali len keď trebalo zuby múdrosti. Preto vravím ze treba si nájsť naozaj odborníka ktorý zub nevytrhne len pre to že je tým liečba krajšia alebo je to preňho jednoduchšie. Moderná zubarina sa snaží zachrániť každý zub, čiže nebude žiadny lekar trhať zdravý zub. A mali sme pacientov ktorým vraveli ze sa to a to nedá a zuby von a nakoniec sa to dalo bez trvania. Aj moja sesternica tak mala. Preto si nechcela dat strojček. Lebo nechcela trhať zdrave zuby. Odporučila som jej celustneho a zrazu netrebalo trhst nič. A to mala niečo podobné ako autorka
@betulinka1 nič nevytrhnu on sa zmestí. Úplne v pohode
@alica_matejka ahoj prosím kde ??

dnes sa dá urobiť už všetko,cena je rôzna,to nie je ako cena rožkov,že plus mínus v každom obchode rovnako...