icon

Poraďte niečo účinné na liečbu problematickej pleti

esmera50
14. jún 2019

Ahojte, mám 35 rokov a už od 15 problémy s pleťou, ale veľké - chrbát samá vyrážka, jazvy po akné ružové i biele, pigment, aj na tvári to mám...
urobím všetko, len aby som sa toho zbavila, poznáte kvalitnú kozmetiku plus vnútornú liečbu? chcem aj nechať zmiznúť tie jazvičky, prosím moc

Prosím, napíšte mi, čo a ako, tie,čo robíte s kozmetikou, alebo aj skrátka len tak, ak viete poradiť

Mary Kay, nourifusion? čo mám skúsiť? a ako sa liečiť vnútorne? pomože aloe vera, koloidné striebro?

ildiko36
14. jún 2019

@esmera50 ked mas pocit ze mas problem s travenim a mas tie vyrazky mozes mat kludne helikobakter pilori..treba ist na gastro..ale sa uz da kupit aj test na to v lekarni ale neviem aka je presna

alexandraalexandrova
14. jún 2019

@esmera50 kozmetikou ani pristrojmi trvaly vysledok nedosiahnes, pokial nebudes riesit problem znutra...dobre ti tu pisu baby ze treba zmenit stravu, sama si musis uvedomit ze problem to nie je cisto kozmeticky...ale urcite suhlasim ze u lekarov to nevyriesis, oni casto nemaju ani sajnu ako liecit...na tvojom mieste by som si dala taku letnu ocistu poriadnu aspon mesiac. Surova zelenina, hlavne listova, ovocia pomenej, hlane tu zeleninu, klicky, semena, varene strukoviny, pohanka, pseno, hneda ryza a jedla z nich. Uplne vylucit na tu dobu cukor v akejkolvek podobe, dokonca ani s ovocim to neprehanat, vylucit lepok aj mlieko. To su tri hlavne alergeny co mozu sposobovat tvoje problemy. Dalej urcite by som pridala pohyb kazdy den, nech sa riadne vypotis ( nie teplom, ale pohybom je to rozdiel ) a tiez kazde rano nasucho premasirovat takou drsnou masaznou rukavicou cele telo, rozprudi ti to lymfu a pomaha vylucit odpadove latky z tela. Plus pitny rezim minimalne 3 litre cistej vody denne. Verim tomu ze po mesiaci ti bude ovela lepsie po kazdej stranke.

ludmilka2407
14. jún 2019

@esmera50 tie vedlajsie ucinky su velmi caste ale nic strasne, vynechala mi menstruacia, prve 2 mesiace sa mi dost supala tvar takze som len kremovala, oci ma palili.. Ale po tom pol roku som mala plet jemnucku ako babika

julka188
14. jún 2019

@esmera50 najdi si na fb Andreja Medveda. Zaobera sa okrem.ineho aj skrytymi zapalmi,porad sa s nim....mnohym.ludom.pomohol.s roznymi problemami...

ovaaa
15. jún 2019

More hm?

annamivo
15. jún 2019

@esmera50 kozmetika ako taká je veľmi individuálna, mne napr nesadla Marykey, práveže som sa vyhadzala ešte viac a jazvy ti nezmyznu, iba sa zosvetlia a nebudú vidieť. skôr by som riešila vnútorný problém.

annamivo
15. jún 2019

@esmera50 no Marykey a kopa ďalších produktov kozmetických veru prírodné nie sú. Ak tak treba vážne hľadať a čítať zloženie a naštudovať si konkrétnu značku, mne zabralo úprava stravy a Hák na pol roka. Potom som ju už nebrala, tiež som veriaca.

merickat
15. jún 2019

@esmera50 ano. Prestala som brat, som vela na slniecku, teraz je to uz lepsie, ale bolo to uplne hrozne. Ja som nikdy nemavala vyrazky na chrbte

jayna
15. jún 2019

@esmera50 Ja som vystriedala 4 kožné, kým som sa dostala k takej, ktorá vedela, čo robí, a vedela som to od momentu, keď otvorila moju zdrav.dokumentáciu a išla list za listom, popritom ma zasypala otázkami o rodinnej anamnéze, strave, druhu práce atď. A nenútila mi HAK ani roaccutane, ako tí predtým, bola viac-menej za prírodné prípravky. Lekári sú všelijakí, ale aj medzi plevou sa nájde zrno, ak vieš, čo myslím. 🌞

esmera50
autor
15. jún 2019

@julka188 a odstrani mi aj tie jazvy po akné?

wewe4
15. jún 2019

Vnútorné určite aloe vera gél..ja som si s ním spravila aj detox a aj keď som pleť neriešila, za pár dní som si uvedomila, že je jak babatkovska.
A aj na lokálne použitie ti môžem poradiť.
Aj chceš, pošlem ti do správy link, kde si vieš priamo objednať

lulukaka
15. jún 2019

Ja som.na.tom podobne, sice teraz je to uz lepsie ako to bolo. Tiez som vela vysetreni absolvovala, aj beriem lieky na.stitnu zlazu, mandle mi vybrali..... viem.ti vsak poradit mne pomohlo velmi chem.peeling, mezoterapia a mikrodermabrazia. To si myslim.ze je naj a zaberie kazdemu. A z ty h drahsich som o dajakej drakuovej terapii ci co to bolo pocula

myshkak
15. jún 2019

Odporucam vyskusat vylucit na isty cas mliecne vyrobky- (hlavne mlieko a smotanu, kvalitne biele jogurty by som ponechala) a obmedzit cukor a biele pecivo. Nasadit probiotika a zelene potraviny (chlorela, spirulina, pripadne zeleny jacmen) a kupat sa aspon raz tyzdenne v morskej soli. Efekt zaruceny 😉

esmera50
autor
15. jún 2019

@wewe4 ok, pošli mi link

esmera50
autor
15. jún 2019

@myshkak ano, nebudem piť kávu, jesť sladké, mlieko....

jayna
15. jún 2019

@zuzana1408 také vyrážky som zažila aj ja, doslova si samé robili, čo chceli. A potom tie reči okolo, že prečo si to škrabem... sa nedalo už ani vysvetľovať 🤦‍♀️

esmera50
autor
15. jún 2019

@jayna presne, a ako ste si pomohla?

sofistikovana123
15. jún 2019

@esmera50 slnko je to najhorsie, co mozes problematickej pleti ponuknut. Ja som mala tiez problem s pletou a to vazny, zapalene loziska, ktore sa opatovne zapalovali, bolave vyrazky, bez make upu niekde ist bol horor.
Riesenie? Po xy rokoch snazenia a skusania kozmetiky, masiek, navstev salonov kde slubovali po chemickom peelingu lepsiu plet a bla bla bla som sa rozhodla ist ku Dermatologovi.
Vysledok? 1 mesacne antibiotika a liecenie specialnymi gelmi, maskami s obsahom zinku atd. Mam krasnu plet bez vyrazok, v liecbe stale pokracujem a toto leto bude 1 kde sa nebudem musiet hanbit za moju tvar.
Never na overene rady, kozmetiky, kremiky. Ak mas problem v organizme, zisti si to a chod za odbornikom.
Co sa tyka slnka, tak vyzera, akoby problematickej pleti pomahalo, no opak je pravdou. Vdaka posobeniu lucov plet hrubne a po lete sa jej stac este zhorsi, takze slnko nie!

jayna
15. jún 2019

@esmera50 ako som písala už vyššie - jedine odbornými vyšetreniami. Jedno viedlo k druhému, druhé k tretiemu a pekne sa to pospájalo a zrazu som pred sebou mala jasný obraz, ako mi veľa veci vnútri nefungovalo a pokožka dávala signály. Ako som si to postupne riešila, bolo to vidno aj zvonku. A veľa som sa naučila aj o type svojej pokožky - že je reaktívna, a nie mastná, ako mi stále písali do záznamu. Mastná bola, lebo sa kvázi "bránila" proti tomu, čo som na ňu patlala. Bol to kolotoč. Teraz je u mňa základ aj to, že sa už nedotýkam tváre, všetky kozmetické pomôcky pravidelne poctivo dezinfikujem, mám zásobu malých uteráčikov, ktoré mením každý druhý deň a vyváram, taktiež navliečky na vankúš. Menej mejkapu, pokiaľ možno nechať pleť čo najprirodzenejšiu, pokiaľ sa dá. Pokožka potrebuje dýchať, kdekoľvek na tele. Atď atď, je toho veľa. Sú to také drobnosti, kedysi by som mávla rukou, ale spravia dosť. Základ je úsilie a hlavne to so sebou nevzdávať 😊

zenazaba
15. jún 2019

Hovoris, ze lekari Ti nepomohli. A akych lekarov si okrem koznej vyhladala? Co takto zacat u svojho obvodneho? Bola si? Ake vysetrenia Ti robil?....... La Roche kozmetika je draha a neucinna. Na zapal najlepsie pomaha Holtov krem alebo kamfor ichtyol. Lacne, smrdia jak das, ale do rana stiahnu zapal. Mne pomohlo vynechat mlieko, tiez som mavala ksicht ako sopecne pohorie. Odkedy nepijem mlieko, nerobia sa mi ani vyrazky.... s jazvami Ti pomoze asi len laser.

jayna
15. jún 2019

@zenazaba mne napr.kozmetika od La roche na intolerantnú pokožku pomáha. Resp. nedráždi. Ale toľko ospevované Vichy a bioderma mi robili zle. Takže takto všeobecne na každého sa to povedať nedá 🌞 za tie vyšetrenia som aj ja 👍

basska_b
15. jún 2019

@esmera50 Asi to treba riesit vnutorne, kamoske pomohlo vylucit mlieko, lepok... tie kozmetiky to je skoda reci

mirkatrencin
15. jún 2019

Poradila by som kozmetiku Ordinary, dá sa objednať len cez net. Sú to anglicania. Ja také problémy síce nemám, ale švagriná by ti vedela rozprávať. Tej to pomaha.
A čo pomohlo aj mne aj jej, je ten chemický peeling. Buď niekoľko sedení v nejakom overenom salóne, alebo cez túto značku Ordinary doma. Ale teraz na to nieje počasie, najlepšie začať na jeseň tak do apríla, lebo na to nemôžeš opaľovať na tvary. Ja som bola po chemickom spokojná, dokonca mi to vyhlásilo aj vrásky. Používam inak kyselinu Hyalurónovú a Skvalan. Tebe by som ešte odporučila aj Buffet.
Ten chemický peeling ti vlastne odstráni vrchnú časť pokožky, už záleží na odbornosti kozmetický, akú silnú koncentráciu ti odporučí. Za jedno sedenie to ale nebude. Nestojí tá kozmetika majland, a keby som to nemala odskúšané ani nepíšem.
https://eshop.natureal.sk/sk/29_the-ordinary?p=2

esmera50
autor
15. jún 2019

@mirkatrencin ale aj jazvy odstráni? a nevráti sa to v dalšom lete pri opalovaní? odstránit o aj pigment, jazvy? všetko?

mirkatrencin
15. jún 2019

@esmera50 jemne vyhladí, on ten peeling vlastne postupne odstraňuje tu vrchnú pokožky, ja som mala napr chrasticky len okolo očí , a takto sa ťa pleť má vymeniť a kvázi sa spraví nová koza. A tie jazvičky to len tak spolsti, tých sa už zrejme nezbavíte 🙂
Ono to tie pigmentové škvrny stiahne a preto sa nemá ísť po ošetrení na slnko aby sa práve nespravili znova

esmera50
autor
15. jún 2019

@mirkatrencin ano,a le to by som sa nemohla opalovať...nak jazvičky vraj likviduje nourifusion a aj taký prístroj, skúsim

mirkatrencin
15. jún 2019

Ja som bola aj normálne v salóne u nás v TN beauty salón Michaela a tento mám kúpený na doma ale to si dám až na tú jeseň. Ale s tou kyselinou som spokojná, ja som mala presný opak červená citlivá suchá a toto to mám u druhý mesiac, tak vidím sama na sebe že ťa pleť je hydratovaná, predtým som ju mala strašnú, a to som si kupovala celkom drahé krémy od Bioderma aj vishy teraz mi stačí loreal v akcii 🤓

mirkatrencin
15. jún 2019

Opaľovať sa môžete, ale nepamätám si už presne koľko týždňov nie po tom....ale hovorím, posledné termíny sú nejak v aprily. Ja mám tento doma.
Tak držím palce, ten nourifusion spomeniem tej švagrinej, lebo tá chudá má celý chrbát a aj na tvary, vo vašom veku. Držte sa, čo som vedela som poradila 🙂

esmera50
autor
16. jún 2019

@mirkatrencin kozmetika nourifusion je vraj super, ja si to nechávam ako poslednú možnosť, ona vyťahuje hnis, čistí pory, výsledok by mal byť skvelý, aj flaky rpeč, aj pigment, znamienka, jazvičky, akné...

andrea1815
5. júl 2019

Ja mam podobny problem ako vy spolu s mojou sestrou. Moja sestra trpi tym ze ma hrozny chrbat. Ja zasa tvar. Po rokoch chodenia po doktoroch a hladania pricin. Milion vysetreniach. Neskutocnom zacarovanom kruhu podla nasich skusenosti vam mozem poradit toto.
Dolezite je precistit telo zvnutra.
Cize nejaky dobry detox...tento je samozrejme sprevadzany kratkodobym zhorsenim pleti prip bolestami hlavy. Ale to odznie. Skusali sme vselico aloe vera od LR a tabletky na detox...malo to efekt ale nie taky ako sme potrebovali. Teraz kazdy den pijeme rano nalacno produkt ElixirMALINNA. Zatial je to najlepsie co sme mali. Za mna jednoznacne. Pomohlo mi to s traviacimi tazkostami aj plet sa mi dost zlepsila. Beriem to pol roka. Ono v podstate rok trva kym sa vam organizmus poriadne precisti. Toto konlretne vytahuje vsetok bordel z tela ale je potrebne to dlhodobo uzivat.Kratkodobe 3mesacne kury ,,zazracne,, su hluposti. Musi sa vylucit bordel odvsadial aj z najtensej vlasocnice v tele. Teraz budu mat novy produkt este elixir vanilla na ten cakam to su mineraly. Toto su prirodne produkty kt. nam zatial najviac pomohly...nic katalogove.
Ako pisu baby treba si aj zmenit jedalnicek. Obmedzit sa sladkemu, mliecnym a lepku. Prip kupovat kvaskove kvalitne alebo si piect doma.
Co sa tyka starostlivosti o plet.
Ked uz raz mate jazvy nejaky kremik vam ich neodstrani. Ja sama ich mam na tvari a postupne su menej viditelne. Pouzivam na ne ihlickove valceky rollon. Boli to sice ale ta zmena uz zacina byt viditelna. Alebo ako pisu napr absolvovat chemicky piling. Ale nan mozete ist az ked uz to vase akne nie je vo faze ran a mnozstva pupikov ale v podstate zahojene.
Dalej si plet treba 2x do tyzdna exfoliovat.
Ako na to mate napr u zuzany zavodskej. Ta je naozaj zdrojom vela dobrych info. Sestra si na zaklade jej rad kupila DYM..neviem ako sa to presne pise. Ona riesi svoj chrbat ale je to tabletka kt si date pred jedlom. Po pol roku kombinacie elixirmalinna a ten dym vazne som bola prekvapena jej sa to velmi lepsi. Len sa to musi zahojit aby mohla ist na nejake odstranenie jaziev prip flakov.
Dalsia vec je hygiena. Ako pisu. Mat uterak iba na tvar a kazdy den ho vymenit za novy. My po vecernej rutine toto vzdy robime. Tiez menit obliecky na vankusoch 1x tyzdenne.
Cistit si plet kazdy den.
My mame oblubene cerave. Tiez mam kupenu lumispa. Je pravda ze nie uplne kazdy den to pouzivam. Ale makeup to cisti krasne a celk9vo plet je potom pruznejsia a jemnejsia.
Tento prispevok vam asi mnozstvo sprav od katalogovych firiem od a po z priniesol ale z nasej skusenosti funguje toto co som vypisala.