icon

Postcovidový syndróm - príznaky

5. jún 2021

Ahojte, tí čo ste prekonali covid už pred pár mesiacmi máte stále nejaké príznaky? Ja som bola tri mesiace úplne ok a teraz to celé začalo znovu (som negatívna). Veľká slabosť, brnenie tela, únava, citlivá koža ako keby som bola popálená, bolesti každú chvíľu niekde inde, nespavosť. Výsledky všetky mám ok a všetci sa zhodli, že to je postcovidový syndróm. Začala som chodiť na fyzioterapiu tak snáď to dačo pomôže. Ako sa cítite vy? Čo vám pomáha?

patricka
21. feb 2022

Ja to iste dam Google a uz som total v strese z tých všetkých diagnoz

autor
21. feb 2022

@patricka mne je uz aj trapne ist za doktorkou s dalsou vecou..ale chcela by som skocit na neurologiu

patricka
21. feb 2022

Mne by uz asi telefón nezdvíha keby uvidela číslo, proste stale tam chodím s niečím iným...tiež sa cítim riadne trápne..

autor
21. feb 2022

@patricka a pritom pred covidom bolo vsetko super, nic mi nebolo...to len od neho sa vsetko pokazilo ...

iva4444
22. feb 2022

Baby ten kto to nezažije tak nevie..ja už s doktorom googlom nespolupracujem😁😁rozviazala som s ním pracovný pomer 🤭a nie som až v takom strese.radsej si tu pozriem či má niekto niečo podobné a bohužiaľ áno máte.😕aj keď je to zle že máme takéto symptómy ale aspoň viem že to není len v mojej hlave,že sa tak cítim..to má jedine ukludnuje😅

iva4444
22. feb 2022

Ešte som sa chcela spýtať že či to máte tak pokiaľ niečo robíte tak ste "relatívne"ok,ale akonahle si sadnete alebo ľahnete pred tv,tak už je vám všetko? Ja to mám takto,počas dňa sa prenájom,mám tri decka tak pri nich som ako tak aktivna,ale keď mám kľud no už aj "umieram"😁

autor
22. feb 2022

@iva4444 ano je to tak 😀 kym som “v pohybe” som v pohode, ked si sadnem alebo lahnem tak uz je to zle …takze si myslim ze je to z velkej casti o psychike, no len ako s tym bojovat 😀

patricka
22. feb 2022

@iva4444 ano kým niečo robím okolo domácnosti okolo deti je to celkom ok ako náhle sa dam do kľudu hotovo cele zle....

iva4444
22. feb 2022

Ďakujem baby za odpoveď 🙏ja som si myslela,že mi naozaj už svitori v hlave..musíme si nájsť spôsob ako to zmeniť🙂ako si zabaviť myseľ,aby sme na to nemysleli..inak včera bol u nás pozitívny😷(nevedel o Tom)tak teraz čakať v napätí😕🤨že čo bude zase😭😭😭😭

autor
22. feb 2022

@iva4444 ja sa tiez bojim ze sa zas nakazim a neviem co bude potom ...ale tak snad ked uz to telo pozna covid tak sa s tym lepsie vysporiada...este taka otazocka, dali ste sa zaockovat?

iva4444
22. feb 2022

Nie,ani sa momentálne nedám..nie som proti ale ani za momentálne stále kojim,tak práve to je ten dôvod..a ešte si myslím,že ak si telo prejde covidom tak si vytvorí lepsiu imunitu voči nemu..snáď ak sme to zase schytali tak nebudeme mať ťažký priebeh🙏ty si zaocko?

patricka
22. feb 2022

Ja som zaockovana

autor
22. feb 2022

@iva4444 no ja som mala covid pred rokom...potom som v lete chodila na fyzioterapiu prave kvoli zlemu stavu po covide a tam mi povedali ze na mojom mieste by pockali s ockovanim lebo je mozne ze by sa mi to vsetko vratilo naspat po vakcine....tak som este pockala a v decembri som sa dala zaockovat...je pravda ze cca od polky januara sa mi zas zacali diat vsetky mozne veci ale neviem ci to moze byt z toho...tazko povedat

dagmarka12345
23. feb 2022

@rembura ahoj, nemala som žiadne dychové potiaze, len svaly za krkom ma boleli. Takže som hneď po karantene fungovala ako dovtedy. Momentálne sa mam lepsie ale nešportujem vobec. Tak dúfam ze to prejde 🙂

odesi
23. feb 2022

@rembura toto aj u mna bolo minuly rok na jesen, som bola z toho na nervy. Nie a nie to prejst aby som sa citila lepsie, do toho este zacala zima, mrzke pocasie a to mi teda na tom vsetkom nepridalo. Ale teda nenechala som to tak a behala som skrz to aj po doktoroch, lebo neviem si predstavit, zeby som tak fungovala nejako dlho a dostala som od doktorky odporucenie na karnozin, tak ten uzivam a ti poviem, ze je mi o kus lepsie 🙂

odesi
23. feb 2022

@iva4444 presne ako si napisala, ja tiez som kedysi zvykla vsetko googlit, ze co mi asi moze byt, ale teda som sa zvykla doplasit zbytocne a to teda na psychike neprida.
To co si pisala o tom, ze ked ostanes v klude, to bolo u mna podobne. Parkrat som zostala tak, ze si urobim taky kludovy den, ze si kuknem telku, precitam knihu, ze na gauci vacsina dna a bola som potom nepouzitelna. Co som si myslela, ze budem oddychnuta a vobec, takze radsej som vo svungu cely den 😀

iva4444
23. feb 2022

@odesi presne tak to mám aj ja😄akonáhle ľahnem koniec..chrbát a to dýchanie je katastrofa ..takže budeme makať ako roboti celý deň a potom už len padneme od únavy do postele😁😁asi len to nám zostáva😅

odesi
23. feb 2022

@iva4444 tak ale na konci dna budes aspon pokojna, ze co vsetko si porobila, ja si niekedy pridem ako psycho ked vecer padam do postele znicena, ale za to happy jak dva grepy, ze co vsetko som porobila, tak mam usmev na tvari 😀 😀

iva4444
24. feb 2022

@odesi 😁😂tak možno aspoň na niečo bol "dobrý" ten covid😄sme usilovne ako včielky🙂ja ešte zvyknem vysávať okolo 19😂takže úplne viem o čom hovoris

alenka551
27. feb 2022

@odesi ajooj. mohla by som sa ta opytat, ak som teda spravne pochopila ty uz ten karnozin asi teda uzivas. pozerala som na nete a je ich strasne vela a je problem si pre mna vybrat. mozes mi posunut teda tvoj tip?

odesi
27. feb 2022

@iva4444 no tak dobry ako dobry, len sa bojim aby raz neprisiel taky den, ze to vsetko na mna dolahne, ze ozaj budem nutena relaxovat 😀 Lebo zatial u nas doma relaxuje len moj muz 😀 😀
@alenka551 ano uzivam, ako som vyssie pisala, tak som si ho na odporucanie kupila. Posielam ti fotku aky uzivam ja 🙂

rembura
2. mar 2022

@odesi kde si si to kupovala? v lekarni ci kde? no tak bola som sa prejst aj vcera aspon na pol hodinku, ale teda som taka slaba, tak neviem akoby som to este popisala, proste ako si aj ty pisala neviem, nechcem takto fungovat dalej, ze budem len tak cakat ci sa to zlepsi ci nie :-/

autor
2. mar 2022

@rembura ono to chvilku potrva kym sa das dokopy, len pokracuj dalej s tymi prechadzkami 🙂 samozrejme ak si potrebujes potom oddychnut tak oddychuj

iva4444
3. mar 2022

Ahojte..chcem sa ešte vrátiť k téme či má niekto taký ako keby tlak na hrudi (pocit nedostatočného nadychnutia) ja to mám prakticky stále😶niekedy horsie,hlavne keď sedim..ležím..máte niekto na to nejake rady? Lebo ma to ubíja😞unavuje..budem vďačná za každú pomoc🙏

autor
3. mar 2022

@iva4444 ja som toto mala asi polroka...všetky výsledky vyšetrení boli ok...potom som začala pit fakt vela vody a preslo to ...neviem sice aky je tam suvis ale asi nejaky je :D alebo to bola nahoda

odesi
3. mar 2022

@rembura nie, nasla som si ho na nete a priamo z webu Carnomed som si ho objednala. Ale aj v lekarni by ho mali mat, co som pozerala. To je na tebe, ale tak ja som objednala a za chvilku som ho mala doma a bez starosti, nikam som nemusela chodit.
@iva4444 nemas pocit zeby sa ti ten pocit aj zhorsoval napriklad ked dychas studeny vzduch? Ze si na prechadzke a tak?

iva4444
3. mar 2022

No tak to skúsim..aspoň ti napíšem či to pomohlo😁dakujem

iva4444
3. mar 2022

@odesi je to kedy kolvek..teraz pozerám monka sedím pri Tom a "neviem sa nadýchnuť",ale akonahle pôjdem niečo robiť(žehliť..upratovať) tak sa mi to zlepší..aj na prechádzke s kočíkom to mám,aj keď idem pomaly..ale ako vravím hlavne vtedy keď som v kľude..😞už som z toho zufala

odesi
3. mar 2022

@iva4444 to ti verim, lebo viem, ze aj krstny spominal, ze na hrudi citi taketo nieco, ale on zase praveze ked je v pohybe, ze pri prechadzke a tak. Nahodou na rtg pluc alebo tak si nebola? Ze ci nenarobilo nejake skody?

iva4444
4. mar 2022

@odesi bola som vtedy..ok..a on ma RTG v poriadku?ja mám aj krv ..tlak..saturaciu..tep..všetko dobré len akurát no to čom spomínala..už som rozmýšľala že j psychiatra navštívim😶ja už neviem ...