Postcovidový syndróm - príznaky
Ahojte, tí čo ste prekonali covid už pred pár mesiacmi máte stále nejaké príznaky? Ja som bola tri mesiace úplne ok a teraz to celé začalo znovu (som negatívna). Veľká slabosť, brnenie tela, únava, citlivá koža ako keby som bola popálená, bolesti každú chvíľu niekde inde, nespavosť. Výsledky všetky mám ok a všetci sa zhodli, že to je postcovidový syndróm. Začala som chodiť na fyzioterapiu tak snáď to dačo pomôže. Ako sa cítite vy? Čo vám pomáha?
Ahojte. Ja mám tiež problémy, prekonala som takže teploty a bolest tela koncom decembra, neviem ci to bol covid keďže som mala chuť aj čuch ale po 2t mi začalo bušit srdce, nevoľnosť , tlak na hrudi, slabosť v nohach , brnenie tela, kolisavy tlak, všetko pretrvava doteraz, z kardio hladiska je vraj všetko ok aj ked mam liek na utlmenie srdca, neurolog mi nasadil magnezium ale to pomohlo len na chvylu, mam mať ešte vyšetrenie u neho a poziadam o CT vyšetrenie alebo o magnetickú, brali mi aj krv po skoro 4 mesiacoch aby zistili ci to bol covid alebo nie, ale ako čítam u vas tak by to moholo byť pocovidovy syndrom, preto sa chcem spýtať ci nejaka z vas mala aj s tym srdcom problémy lebo ujo doktor google mi povedal ze tlak na hrudi moze byť aj infarkt a priznám sa mam len 21r, preto sa pýtam či ste sa aj vy stretli s podobným busenim srdca alebo to je neobvikle. Ďakujem
Ahojte žienky, aj ja by som sa veľmi rada poradila. Som 3 týždne (celkovo) po začatí covidu, som 3x očkovaná, mám 25 rokov a priebeh som mala hrozný... po týždni covidu sa mi začal stav zhoršovať - mala som takú ťažobu a pichanie na hrudi, že som nevládala prejsť ani na wc bez toho, aby som sa zadýchala. Po 2 týždňoch som začala pociťovať konečne úľavu a dnes (3 týždne) ma tak strašne bolí a páli na hrudi, že už neviem čo so sebou. Viem, že je to asi veľmi krátka doba, ale akákoľvek činnosť mi robí problém. Nemôžem sa ani "zabudnuť", aby som chodila svojim bežným tempom, ale musím ísť pomaly. Viete mi, prosím, niečo poradiť na to dýchanie a pálenie na hrudi? je to strašne nepríjemné a páli to aj keď som v kľude... už išla dole aj moja psychiky, lebo od juna mám riadny problém s krčnou chrbticou a tak nejak sa to všetko na mňa navaľuje a zdravotne sa neviem dať dokopy... ešte teraz covid do toho... budem vďačná za každú jednu radu... ďakujem žienky 🙂
@lyema dala by som si skontrolovat srdce a okolo toho, lebo covid zhoršuje srdcove problémy, unavu a stazene dychanie moze sposobovat aj choroba srdca, sposobena covidom alebo ako nasledok. Ci nahodou si neprekonala aj zapal srdcoveho svalu
@katulienkax ďakujem veľmi pekne za radu, bola som dnes na internom, kde mi zisťovali, či nemám niečo so srdcom alebo nedajbože pľúcnu emboliu a chvalabohu som úplne v poriadku. Bohužiaľ je to postcovidovy syndrom a treba to vydržať :( chvalabohu sa už dnes zadychavam menej, ale tá tazoba na hrudi tam stále.. nuž, nedá sa nič robiť :-/
Dobry vecer prajem. A dnes sa ako citite? Ak dobre co vam pomohlo? V oktobri som mala covid cislo 3 a od decembra zacali bolesti svalov , beha mi to po tele, unava, zavrate ,doslova tuhnutir svalov ,brnenie tela. Bolest na hrudi. Tiez sa stretam s kadejakymi reakciami. Mam nasadenu bylinnu liecbu od lekarky ktora robi aj alternativnu medicinu zatial vsak bez zlepsenia. Citim sa hrozne . Prosim viete mi dat vediet ako ste sa liecili? Dakujem
@lenka26031980 ahoj Lenka, ja mám od covidu tak isto brnenie v tele, zasklby kadetade, nonstop mi skáče oko, ani zvýšená dávka magnezia nepomáha… covid mi spustil tetaniu (dovtedy som nemala absolútne žiadne potiaže).. šla by som na tvojom mieste na pľúcne/interne aby si si bola istá, že je všetko ok.. ak bude, tak sa bude asi jednať o postcovid a to treba len vydržať. Mne veľmi pomohli krátke prechádzky, ktoré mi pomáhali rozťahovať pľúca.. hoc mi to robilo veľký problém a bola som udychčana, v konečnom dôsledku to pomohlo.. teraz som už úplne v poriadku, no tie nervy v tele ma hnevajú… covid sa dokáže usadiť na najoslabenejšom mieste v tele, ak si doteraz nemala bolesti na hrudi a problém so svalstvom, tak by som aj po vyššie uvedených vyšetreniach zašla za fyzioterapeutom, aby ti skontroloval krčnú/hrudnú chrbticu.. človek by neveril, aké problémy dokáže spôsobiť (sama si tým prechádzam už od minulého júna).. úplne stačí, ak máš vyskoceny jeden stavec, ktorý treba napraviť a dokáže spôsobiť doslova infarktove stavy, či už fyzické alebo psychické… skúmala by som na tvojom mieste naozaj všade, ale najprv by som určite vyskúšala pľúcne a interne 🙂 držím prst! 🙂
@lyema ahoj Lyema. Dakujem velmi pekne za odpoved. Plucne mam za sebou tam je to ok, no pluca aj tak bolia. Teraz som bola par dni dozadu u chiropraktika ten ma napraval a chvilku mi bolo dobre no zasa je ten stav naspat. U mna je najhorsie to trpnutie svalov na ramenach a krku a z toho nasledne zavrate. A ako pisete aj oko sklbe. Tiez davam magnezko ,obcas pomoze obcas nie. Nechcem to vzdat pojdem este poziadat o vysetrenia . Dakujem velmi pekne za rady. Drzte sa a zelam nech sa vam to upravi a najlepsie by bolo aby vsetky tie patalie zmizli.

@darinagod viazané 😀 To slovíčko ma rozosmialo. Nie je to nijako viazané, ide o to, že karnozín má prospešné účinky aj pri problémoch, ktoré po covide zostávajú a teda, že tých problémov nie je málo to je fakt. Len u každého je to niečo iné a treba na základe toho hľadať, čo by bolo vhodné. Málo som vládala, unavená som furt bola po covide, ale teraz už ee, už je to lepšie, takže ono akoby mi to pomohlo chytiť taký druhý dych alebo akoby som to nazvala