Postup pri zmene obvodného lekára
Ahojte, aký je teraz postup? Nový lekár berie nových pacientov, dohodnem sa že prestupujem k nemu a pôjdem za obchodnou po kartu? Dá mi ju vôbec? Lebo keď som šla na operáciu a chceli kartu, ona mi ju nechcela dať,že karta sa podľa zákona do rúk pacientov nedáva. Dala mi len nejaký výpis...
Lekárka má pravdu, zdravotný záznam sa pacientom do ruky nedáva
Postup zmeny: Nájdeš si lekára, ktorý ta zoberie, uzavrieš s ním zmluvu a on si od pôvodnej lekárky vyžiada tvoje záznamy.
U nového lekára si od 1 dňa nasledujúceho mesiaca po podpise zmluvy
Nie, k pôvodnej už nemusíš, Všetko rieši nový lekár
@patka06 dobre, lebo by mi to bolo aj trápne...
Ja som sa bola včera prihlásiť k novému obvodného a on chcel najprv aby som priniesla papier od svojej obvodnej že som od nej odhlásená inak ma nemôže nový dr prihlásiť. Našťastie ja svoju kartu mam doma.
@butterfly333 zaujímavé...zavolám a opýtam sa na postup
To z vlastnej skúsenosti píšem. Možno to je u iných dr inak.
@butterfly333 chápem, asi každý lekár na iné zákony ako vidim...
Uz ti pisu. Ja mam skusennosti
Ist k novej pre papier - odovzdat aktualnej (ta si zapise kam ides) a kartu si preposlu.
Ale su aj situacie kde nova dr vybavi.
Alebo aj ze ti daju kartu do ruky a napisu si kam prechadzas a teda podpises to.
@lulu2014 bola som po papier, mám ho zaniesť pôvodnej dr a ona im posle kartu vraj
To je najbeznejsi a najcastejsi postup.

Zákon č. 576/2004 Z. z., § 23, bod (3) Pri zmene poskytovateľa ambulantnej starostlivosti z dôvodu odstúpenia od dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti je poskytovateľ povinný preukázateľne odovzdať zdravotnú dokumentáciu podľa § 20 ods. 2 a 3 alebo jej rovnopis do siedmich dní od jej vyžiadania novému poskytovateľovi, s ktorým osoba uzatvorila dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. ZS