icon

Postup pri zmene obvodného lekára

19. mar 2025

Ahojte, aký je teraz postup? Nový lekár berie nových pacientov, dohodnem sa že prestupujem k nemu a pôjdem za obchodnou po kartu? Dá mi ju vôbec? Lebo keď som šla na operáciu a chceli kartu, ona mi ju nechcela dať,že karta sa podľa zákona do rúk pacientov nedáva. Dala mi len nejaký výpis...

ninazemna
19. mar 2025

Zákon č. 576/2004 Z. z., § 23, bod (3) Pri zmene poskytovateľa ambulantnej starostlivosti z dôvodu odstúpenia od dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti je poskytovateľ povinný preukázateľne odovzdať zdravotnú dokumentáciu podľa § 20 ods. 2 a 3 alebo jej rovnopis do siedmich dní od jej vyžiadania novému poskytovateľovi, s ktorým osoba uzatvorila dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. ZS

patka06
19. mar 2025

Lekárka má pravdu, zdravotný záznam sa pacientom do ruky nedáva
Postup zmeny: Nájdeš si lekára, ktorý ta zoberie, uzavrieš s ním zmluvu a on si od pôvodnej lekárky vyžiada tvoje záznamy.
U nového lekára si od 1 dňa nasledujúceho mesiaca po podpise zmluvy

ninazemna
19. mar 2025

@patka06 Správne píšeš. ZS

autor
19. mar 2025

@patka06
@ninazemna paráda, takže k pôvodnej obvodnej ani nemusím ísť, však? To je super...

patka06
19. mar 2025

Nie, k pôvodnej už nemusíš, Všetko rieši nový lekár

autor
19. mar 2025

@patka06 dobre, lebo by mi to bolo aj trápne...

butterfly333
19. mar 2025

Ja som sa bola včera prihlásiť k novému obvodného a on chcel najprv aby som priniesla papier od svojej obvodnej že som od nej odhlásená inak ma nemôže nový dr prihlásiť. Našťastie ja svoju kartu mam doma.

autor
19. mar 2025

@butterfly333 zaujímavé...zavolám a opýtam sa na postup

butterfly333
19. mar 2025

To z vlastnej skúsenosti píšem. Možno to je u iných dr inak.

autor
19. mar 2025

@butterfly333 chápem, asi každý lekár na iné zákony ako vidim...

lulu2014
20. mar 2025

Uz ti pisu. Ja mam skusennosti
Ist k novej pre papier - odovzdat aktualnej (ta si zapise kam ides) a kartu si preposlu.
Ale su aj situacie kde nova dr vybavi.
Alebo aj ze ti daju kartu do ruky a napisu si kam prechadzas a teda podpises to.

autor
20. mar 2025

@lulu2014 bola som po papier, mám ho zaniesť pôvodnej dr a ona im posle kartu vraj

lulu2014
20. mar 2025

To je najbeznejsi a najcastejsi postup.