Posunutá platnička

thezwarac
10. jan 2021

Zdravím všetkých, mam posunútu platničku cca od roku 2018 problém sa prejavuje striedavo príde a zmyzne... Boli podstupene liečenia cvičením, liekmi ci obstrekmi.. Nič z toho nezabralo v roku 2020 boli problémy už vážnejšie a dlhšie kde viacero lekárov skúšali rôzne riešenia nakoniec ostali len dve a to skúsiť ešte ozonoterapiu alebo operáciu.(platnička je posunutá o 1cm kde sa vytvoril aj výrastok a bolesť sa prenáša do pravej strany až po koleno)
Mate niekto skúsenosti? Ďakujem

adriana226
10. jan 2021

Možnosť je operácia trebalo by kontaktovať doktora 🤷🏻‍♀️ čo by Vám poradil 😌

sigma510
10. jan 2021

@thezwarac mam skúsenosť, robili mi 2x ozonoterapiu na neurochirurgii v ZA. Prvý krát to nebolo ktovieco, asi dva týždne ma to pobolievalo, nesmela som to moc namáhať. Zákrok sa dal v pohode vydržať, nič príjemné ale už som zažila aj horšie veci. Druhý krát som bola asi po pol roku, neviem presne, a odvtedy síce bolesti bývajú, ale skorej len keď sa viac námaham. Po druhom zákroku som bola na druhý tretí deň viac menej v pohode. Co sa týka cvičenia, nejaká škola chrbta a podobne na toto moc nepomôže. Ideálne si nájsť niekoho, kto veľmi dobre rozumie cvičenie SM systém (Smyškova metóda) a cviky nastaví na mieru. Neodporúčam učiť sa z internetu, môžete si viac uškodiť ako pomôcť. Treba na to terapeuta ktorý naozaj vie ako tie cviky robiť a aj ich správne naučí.

babababka
11. jan 2021

posunutá je široký pojem,je posunutá von či k mieche.Ak už odporučili operáciu asi vedia prečo.

ela_79
11. jan 2021

@thezwarac tiež som mala v stave na zváženie operácie, ja som sa z toho vymotala ale trvalo to asi rok, cvičiť cvičiť cvičiť .... Pol roka som nevedela vôbec sedieť, len stát alebo ležať , v sede hned vystreľovali bolesti do nohy - najprv až po malicek, neskôr po koleno .... Okrem spinalnej zostavy velmi pomáhal orbitrek, úplne ľahké tempo 15 minút každé ráno dosť uvoľnilo krížovú oblasť. Tým že som nevedela sedieť tak večerná tv len v ľahu na zemi a popritom cvičenie. Po čase sa dalo obsedieť ale len na barovej stoličke .

lenka_da
11. jan 2021

a cvičíš pravidelne? lebo na liečení s tebou nedobehnú všetko, čo sa ti humplovalo niekoľko rokov... vlastná skúsenosť 😉

mamamalvinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz