icon

Prečo ma už tri týždne bolia nohy?

anka4434
6. dec 2024

Ahojte nevie mi dakto pomôcť už približne 3 týždne v kuse má bolia nohy väčšinou s prednej časti nôh po celej dĺžke pocitovo ako keby svalovica ale zároveň take slabé ako keby sa mi trasli. Opuchat mi neopuchaju a zranenie nebolo. Neviete čím to môže byt alebo dakto s podobným problémom ? Ďakujem

Strana
z2
anka4434
autor
7. dec 2024

@luccija áno krv bola dobrá malinko nižši draslík to je vse ale neviem určite niečo take to bude a užívam magne b6 jednu tabletku. Ďakujem

anka4434
autor
11. dec 2024

@salome123 zistili ste daco z čoho to má?

salome123
11. dec 2024

@anka4434 nie, nezistili. Bolí ju aj hlava, celá je nejaká nesvoja. Skúsim to budúci týždeň znovu začať riešiť.

anka4434
autor
12. dec 2024

@salome123 viete čo z môjho hľadiska je to niečo neuro podľa mna u mna ako aj u vašej dcéry mame hit a ona spúšťa tetaniu ta to spôsobuje lebo napríklad na rodičoch oslave som trosku pila a nohy prestali úplne bolieť takze tam bude neuro drazdenie

tehulkake
12. dec 2024

@anka4434 ja som mala bolesti nôh v predu v stehnach, ťažko sa mi chodilo hore schodami
MR mi zistili niečo s poslednými 2 platnickami úplne tie malé na konci chrtice. Začala som cvičit, bolo dobre asi rok, teraz sa to vrátilo, tak som vybrala celú krabicku detralexu a parada, po schodoch rano som mala problém chodiť, keď sa postavim zo stoličky, ale aj cvicim rôzne cviky na chrbticu. Skus či sa vieš postaviť na päty, ja to neviem resp. Jedna noha je vyššie druhá nižšie. Ak nie tak niečo s platnickami môžeš mať, ja to mam po pôrode. Alebo len zablokované nejaké nervy,stiahnutím svalov. kuk na YouTube rýchla fyzioterapia, veľmi mi jeho cviky pomáhajú.

anka4434
autor
12. dec 2024

@tehulkake Ak ja rozmýšľam že tiež to môže byt daco take nerv alebo niečo ale tiež si myslím že sa mi tetania zas vracia lebo zas má motá aj keď užívam omarit a daosin pred jedlom to neviem nikdy zistiť či to je histamin alebo tetania lebo vždy mám tie iste neuro problémy

salome123
13. dec 2024

@anka4434 ja uz asi viem preco dceru bolia nohy.... Z krvi jej vysiel nizsi kortizol (to ze je nizky je sposobene tym, ze prestala uzivat kortikostereoidy) a to moze mat vplyv na to ako sa citi...bolest svalov, bolest hlavy, unava....

tt247
13. dec 2024

@anka4434 Okrem magnézia užívaj aj vápnik. Ten je pri tetánii tiež dôležitý. Jeho nedostatok spôsobuje okrem iného aj svalové kŕče a bolesti. Možno ho máš pri hit nedostatok kvôli obmedzenej strave.

anka4434
autor
13. dec 2024

@salome123 zaujímavé to ste boli na endokrinologii? @tt247 ja som asi rok užívala vysoké dávky magnezia a prestala som dávala som si tabletku každý jeden každý druhý deň teraz ale na začiatku diskusie som písala o krvi s pred dvoch týždňov a tam bol len draslík minimálne nízky tak neviem už má v tedy pobolievali a každý deň sa to stupňovalo a mám to stále 🤷🏼‍♀️ neviem cez týždeň asi skočím do doktora alebo čo

tt247
13. dec 2024

@anka4434 Skús ešte ten vápnik doplniť. Pri tetánii všetci riešia len draslík, no mne bol odporúčaný aj vápnik.

salome123
13. dec 2024

@anka4434 áno, na endokrinologii, ale kvôli nízkemu vzrastu, a vyskočil jedine ten kortizol tak som googlila a nejako takto som to pospajala.

anka4434
autor
14. dec 2024

@tt247 ja užívam magnezium magne b6 dakedy si dám magnosolv a tak ďalej aj vápnik som nedávno asi dva týždne užívala teraz už nie jedine čo na tých posledných krvoch bolo znížené bol draslík to je asi vse. Ale taký fun fact teraz som bola na oslave dala som si pohár vina a prestali hneď bolieť tak to asi bude daco z nervami a utlmilo ich či? Cievy tiež to nebudú lebo keď pri cievach nohy vyložíte tak bolest prestane ak sa nemýlim

monikaaaaaa4
26. feb 2025

@anka4434 dobrý deň , pomohlo Vám niečo ? Mám to iste a aj hist a už neviem čo s nohami …

Strana
z2