Ahojte, stala sa taka vec, ze mi prislo velmi zle v noci, mala som vysoky tep aj tlak a palilo ma na hrudi. Prisla zachranka a dali mi 4 rozne lieky no nezaberal poriadne ani jeden. Boli to betablokatory, liek na anginu pectoris (ten mi trosinku pomohol) a aj ukludnovak, ten mi velmi nepomohol. Nakoniec to nechali tak pri pulze 92 a odisli. Nepovedali nic a ja som sa v tom strese ani nepytala. Mala som kovid pred tyzdnom. Mam navstivit kovid ambulacniu? Nejde mi do hlavy, ze mi nic nezabralo. 😭
Veru,suvisi to s Covidom. Uz tu bola minule taka tema,ze mala mamicka pulz 200. Ty si mala aky pulz predtym,ked 92 bol posledny? Museli ti nejake z liekov zabrat,ked ti takto klesol. Mozno takto zvyseny budes mat este kym sa uplne nezotavis. Tyzden po Covide je malo. Ja som bola tiez rozhadzana a musela som si pocas aj po Covide zvysit davku liekov.
@iwesska 165 pulz a tlak 152/91 🤷♀️
Kym oni prisli tak ten tep trosku klesol, trval im to 25 min. 😔
No môžete mať postkovidovy syndróm a tam je doba rekonvalescencie od 3 do 6 mesiacov .. pokiaľ budete mať takto problém s pulzom tak choďte sa svojim lekárom a pre istotu aj za kardiológom nech viete ako je srdce na Tom , môžu vám predpísať concor ten užívam ja a vyrovnáva mi tep aj tlak ale zvyknem sa budiť v noci na vysoký pulz občas ale vtedy je najlepšie otvoriť okno a dýchať ja týmto stavom trpím už niekoľko rokov a prerástlo mi to do úzkosti.. ja som väčšinou po prebudení v noci mala pulz okolo 150 a a niekedy mi trvalo aj pol hodinu kým som sa úplne ukludnila ale teraz s liekmi to je lepšie už nepociťujem také búšenie ako kedysi to sa musím veľmi vylákať keď vstanem alebo mať panický záchvat
Podľa hodnoty tepu, ktorú píšete 165 /min Vám lieky zabrali, ak by sa to opakovalo, treba konzultovať, najlepšie v postcovidovej amb. ak nie je, VL, internista..
Post covid 💁🏻♀️