icon

Prečo Mirena spôsobuje zdĺhavé bolesti brucha?

18. máj 2024

Mám zavedenú Mirenu zopár týždňov, problém je v tom, že mám dennodenné bolesti brucha, ktoré ma obmedzujú plus sa cítim strašne nafúknutá.. má niekto skúsenosti s týmto? Doktor pri zavedení ma upozornil, že bolesti budem mať max týždeň, ale pri mne stále pretrvávajú…

anjelicek26
18. máj 2024

Bolesti by si nemala mat ziadne, ked tak spinenie par tyzdnov... ja by som sla na sono, ci je dobre vlozena a nejako sa nesekla smer vajecnik ci krcok...

autor
30. máj 2024

@anjelicek26 bola som u doktorky, vravela mi, že to je spôsobené tým, že som ešte nerodila, sono aj výter mám v poriadku.. predpísala mi silnejšie lieky, sama ich nechcem dávať dennodenné do seba, ak po 3 mesiacoch neprestanú bolesti, idem to dať preč..

andrea101112
25. mar 2025

Ahoj. Presli bolesti? Ja mam mirenu tyzden a z toho kazdy druhy den ma boli hrozne brucho.. A to som rodila.. Prirovnala by som to kontrakciam na zaciatku porodu 😔

autor
25. mar 2025

@andrea101112 ahoj, mňa bolesti nikdy neprešli a to ju mám od marca 😃, prvý týždeň som nevedela ani chodiť, som nerodička a miestami som mala fakt pocit, že zažívam pôrod 😅😅. Ale momentálne som ms nemala takmer 2 mesiace a bolesti mám sem tam, len miernejšia, väčšinou v období ovulácii, len sú to úplne inakšie kŕče než pred telieskom. Bola som na prehliadke u 2 doktokách a obe mi tvrdili, že je všetko v poriadku a rozprávala sa aj s jednou z nich do hĺbky a že je to čisto individuálne, mala pacientky, ktoré to nemohli mať ani v sebe a neskutočne bolesti mávali. Ja tomu stále dávam šancu.., čítala som si veľa o tom a že niektoré sú fit do 2 týždňov a ms nemajú po 3 mesiacoch.. a holt sme tu potom my 😀.. Týždeň mi príde dosť krátko na to byť bez bolestí, počkala by som minimálne mesiac, čo sa mi zdá, ze vtedy sa väčšinou chodí aj na kontrolu, ak sa nemýlim..

andrea101112
26. mar 2025

Dakujem ti za tvoju reakciu. Ano, po mesiaci idem na kontrolu. Tak uvidim.. Ale dnes v noci ma to az zobudilo 😔