Prečo NeoVízia neodporučila laserovú operáciu očí?
Ahojte, mám jednu otázku. Dnes som bola na predoperačnom vyšetrení v NeoVízii, kde mi povedali, že nemôžem podstúpiť laserovú operáciu očí, pretože mám príliš vysoké dioptrie – konkrétne - 7,5 a -8. Úprimne tomu celkom nerozumiem, pretože moja sestra bola pred pár rokmi na operácii v Excimeri, kde ju bez problémov operovali, hoci mala ešte vyššie dioptrie, než mám ja teraz.
Chcem sa preto spýtať, či môže byť rozdiel v použitom type laseru alebo v technike zákroku? Odporúčali by ste mi skúsiť to ešte inde, napríklad v Excimeri?
A ty si doktorovi, ktorý ti povedal, že nie, povedala "dobre" a neopýtala si sa? Bližšie vysvetlenie si nechcela?
lekara si sa nepytala, ze aky je dovod, ze ti operaciu nespravia? mozno napriklad nemaju nato take vybavenie atd.. ale dovod by ma zaujimal urcite, kym by som isla sa informovat do inej kliniky
Možno mašt tenkú rohovku, alebo je tam nejaký iný problém. To si sa mala pýtať lekára, nie Mk. A buď rada, že v takomto sukromnom centre ti odmietnu urobiť operáciu, v inom by ti ju urobili aj keby ti mali zohaviť oko, len aby zarobili. Skus este iny nazor v inom centre.
@crazy_cat_lady
@rusalinka Ako spomínam v mojej otázke, samozrejme som sa spýtala a lekár mi povedal, že je to kvôli výške mojich dioptrií. Nedáva mi to však zmysel, ale spochybňovať som ho nechcela, preto sa na to pýtam tu ak možno niekto má podobnú skúsenosť.
Operácia nie je vhodná pre každého. Dôvodov prečo vám neodp.zákrok môže byt viacero (stav rohovky, tupozrake oko, vek, treba sa spýtať priamo lekára, mali by ste to mat aj v sprave, kt. Vám dali).
tak ked si vedela ze vyska dioptrii problem nie je, mala si ho spytat aj za cenu, ze ho budes musiet trochu spochybnit. Lebo nezda sa mi, ze by tam bola "len dioptria". Alebo chod este inam na konzultaciu. Ono nieco sa mu nemuselo zdat a proste do rizika nepojde = aj to moze byt dovod.
mne tiez na jednej klinike operaciu neodporucili a na inej mi ju spravili. treba sa pytat tam, kde ju spravit nechceli
Je aj ta moznost, ze by ti to nevedeli zoperovat na 0, ale iba na -1,5. Takze by si stale nosila okuliare.
@xkarolina TY BUD RADA,ZE SI NATRAFILA NA LEKARA KTOREMU IDE O DOBRO PACIENTA A NIE O TOM ABY SA NA TEBE NABALIL!!!!!!!!
Fakt uz ti ludia nevedia co od dobroty asi…
Nad 5 mas velku sancu ze sa ti dioptrie vratia a podla mna tam je aj dalsi zadrhel preco ta nevzali
Mala si sa vrucne podakovat a odist
@taktotedanie nie vzdy to tak musi byt. Je bezne, ze na nieco si jeden odbornik netrufne, ale iny ano
@majusqa77 ja pracujem na ocnej ambulancii, z toho co napisala autorka
( podla mna tam este su dalsie dg) kazdopadne uz len z tych dioptrii by som ja neodporucala
@taktotedanie ano, tiez si myslim, ze su tam ine dg. a inak teda aj mna neovizia poslala prec, ale inde mi to spravili. ale teda je fakt to, ze ja som sa presne pytala preco oni nie a dostala som odpoved 🙂
@taktotedanie a co maju ti"slepci" robit podla teba? Ja som mala 8 a 16 dioptrii a tiez mi laserovu neurobili, ale hned navrhli vymenu sososviek. Preto som sa autorky na to opytala, ale nereaguje. Len so treba vybrat inu kliniku a vselico sa da, co inde neurobia.
@zooeynka vies co s takymi dioptriami by som sa tiez nehrnula do vymeny sosovky pokial by som nemala olaserovanu alebo inak spevnenu sietnicu- pokial to nemas tak by som sa kazdy den bala zobudenia a otvorenia oci
@tetapetra typicky priklad, aj vas na to upozornili ?
@taktotedanie spevnit sietnicu mi ani nenavrhli a myslim ze cim menej zasahov do oka tym lepsie. Urcite pracujes v ocnej ambulancii? Tak potom asi vies ze vymena sosoviek ma skvele vysledky, trvacnost aj hojenie bolo bezbolestne. Samozrejme nechcem nic zakriknut, ale zatial som mega spokojna s vymenou. A sedy zakal sa ako riesi? Predsa vymenou sosoviek, polovica dochodcov to ma urobene.
@zooeynka a ja zase vidim, ze si totalny laik a pekne sa na tebe nabalili
Komu niet rady tomu niet pomoci
Evidentne mas ty roky odrobene ako lekar na ocnom ale ked si nedas poradit ….. ja cas stracat nebudem
@taktotedanie porozpravas mi ked niekedy budes mat 16 a 8 dioptrii plus sedy zakal k tomu....pre mna je podstatne ze vidim a je mi jedno ze ma to stalo 2000 eur. S radostou si tuto moznost zaplatim.
@taktotedanie na čo?
@zooeynka mna nepoucuj ja som lekar na ocnej ambulancii a tiez mam minusove dioptrie pekny de
@tetapetra ?
@taktotedanie na čo ma mali upozorniť 🤦🏻♀️
@zooeynka Áno, odporučila mi tú šošovku, ale nie teraz. Povedala, že mám prísť o rok a potom uvidíme, možno to bude možné, ale ani to nie je stopercentné. Spomenula tiež, že keby som mala 40 rokov, operáciu by riskla, ale vzhľadom na môj vek (mám 23) do toho teraz nechce ísť.

určite treba skúsiť ísť na inú kliniku, môžu mať iné postupy nie všetky lasery musia opravovať do takej výšky