icon

Prečo NeoVízia neodporučila laserovú operáciu očí?

xkarolina
5. feb 2025

Ahojte, mám jednu otázku. Dnes som bola na predoperačnom vyšetrení v NeoVízii, kde mi povedali, že nemôžem podstúpiť laserovú operáciu očí, pretože mám príliš vysoké dioptrie – konkrétne - 7,5 a -8. Úprimne tomu celkom nerozumiem, pretože moja sestra bola pred pár rokmi na operácii v Excimeri, kde ju bez problémov operovali, hoci mala ešte vyššie dioptrie, než mám ja teraz.

Chcem sa preto spýtať, či môže byť rozdiel v použitom type laseru alebo v technike zákroku? Odporúčali by ste mi skúsiť to ešte inde, napríklad v Excimeri?

Strana
z2
zooeynka
6. feb 2025

@taktotedanie zbytocne na mna stekas, pisem predsa o svojej skusenosti, zatial som s vymenou sosoviek spokojna a katastroficke scenare o odlupenej sietnici pocuvat nechcem, samozrejme ze som z toho mala obavy pred operaciou. Ale klop klop vsetko v poriadku u mna aj tisicoch dalsich pacientov. A kto spokojny nie je tak lekara aj kliniku zaluje, ano, bohuzial aj taki pacienti su.

zooeynka
6. feb 2025

@xkarolina skus aj inu kliniku, fakt by ma zaujimalo ci vzhladom na tvoj nizky vek by ti tu vymenu inde urobili....

taktotedanie
6. feb 2025

@tetapetra ze nad -5 sa ti dioptria vrati

taktotedanie
6. feb 2025

@zooeynka pekne sa nabalili a ty si podpisala papiere
Je to ok operacia stovky ludi som na nu poslala ale s takymi dioptriami nespevnit sietnicu predtym je sialenstvo

tetapetra
6. feb 2025

@taktotedanie áno povedali.

dixitka
6. feb 2025

@xkarolina Excimer robí metódu bez rezu, ktorá je vhodnejšia na vyššie dioptrie. Zároveň je to seriózna klinika, takže ak máš fakt nejaký problém, ktorý zoperovať nejde, resp. by to bolo riskantné, určite to robiť nebudú len aby sa na tebe nabalili (ja poznám okrem seba len 2 ľudí, ktorí šli do Excimeru a oboch odmietli 😀). Len rátaj s tým, že je tá ich metóda aj bolestivejšia, asi 3 nepríjemné dni som prežila, no stálo to za to. Ja som mala -6 dioptrií a kvalitu života mi to teda veeľmi zhoršovalo, čiže za mňa - ak by sa mi aj 1-2 dioptrie vrátili, s tým sa dá v pohode fungovať a je tu aj možnosť opätovnej operácie (aj keď nie vždy sa to dá). So šestkami som bola ako slepý krtko… Dokonca aj také tie komplikácie typu syndróm suchého oka, zhoršené videnie v tme a pod. mi stáli za to. No zatiaľ chvalabohu nič z toho nemám, už som skoro 5 rokov po operácii a každý deň sa teším, že konečne vidím ostro hneď ako ráno otvorím oči :D

taktotedanie
6. feb 2025

@tetapetra aj tak si do toho isla? Tak to uz je kazdeho rozhodnutie
Kazdopadne aj take sa stava

tetapetra
6. feb 2025

@taktotedanie jasné,že šla.

gabriela_obzerova
24. mar 2025

@dixitka ja som bola v Excimeri pred dvoma tyzdnami. Prve tri dni po operacii som isla umriet, ziadne lieky proti bolesti nepomahali. Teraz dva tyzdne po, zrak mam horsi ako pred operaciou. Mala som len dvojky do dialky. Teraz by som to tipla tak na 1,5 ale hlavne mam rozmazane citanie, co som nemala. Vela bolesti, vela penazi (ta najdrahsia metoda) a zrak zhorseny. Buduci tyzden idem na dalsiu kontrolu, som zvedava co bude. Lutujem, ze som nezvolila inu kliniku

dixitka
24. mar 2025

@gabriela_obzerova to ti prejde, neboj sa, treba len vydržať 🙂 pri tejto metóde trvá dlhšie, kým sa zrak dá do poriadku, musí sa to zahojiť. Ale z dlhodobého hľadiska je lepšia ako metódy s rezom. Ja som tiež po operácii zrazu na blízko poriadne nevidela, čo bol celkom problém, lebo som cca po týždni od operácie potrebovala pracovať na PC - musela som si zväčšiť písmo na monitore na úplne obrovské, aby som to vedela prečítať :D myslím, že tak mesiac trvalo, kým som videla dobre do ďiaľky aj do blízka. Resp. na kontrole po mesiaci ešte jedno oko nebolo na 100 %, ale povedali, že to sa ešte zlepší a mali pravdu. A som 5 rokov po a zrak mám stále bezchybný ♥️

gabriela_obzerova
24. mar 2025

@dixitka tak to ma upokojilo trochu. Ale do dialky to tiez nemam na “nulke”. Mala som dvojky a teraz by som tipla na jednotky. Kamosky boli v neovizii, bez rezu, nemali ziadne bolesti a uz na druhy den normalne pracovali a videli tip top. Jedna je 5 rokov po operacii, druha 9. Zvolila som excimer kvoli lekarovi, ale ten pooperacny priebeh sa neda porovnat. A modlim sa za to videnie, nech nemusim na korekciu

dixitka
25. mar 2025

@gabriela_obzerova fakt sa zatiaľ nemusíš znepokojovať. To najhoršie máš za sebou (tie dni tesne po operácii) a už sa ti len musí dokončiť hojenie, čím sa zrak vyostrí. Ja som mala oproti tebe “výhodu”, že som šla zo 6 dioptrií, takže aj keď som bola na tom 2 týždne po operácii zrejme rovnako ako ty teraz, pre mňa to už bol veľký rozdiel 🙂 no fakt bolo treba cca ten mesiac vydržať, kým to bolo tip top. Veď sa ich na to spýtaj na kontrole. Pri metóde s rezom by si to mala rýchlejšie, ale má to zasa dosť nevýhod/rizík - ja som si to pred operáciou dosť podrobne študovala a tie výhody aj nevýhody metódy bez rezu, čo uvádza aj Excimer na svojej stránke, sú všetky pravdivé (nie je to len marketing 🙂), takže ak by som mala ísť znova na operáciu, volím rovnakú metódu, napriek dlhšej a nepríjemnej rekonvalescencii
https://excimer.sk/operacna-metoda/smartsurface...

gabriela_obzerova
26. mar 2025

@dixitka super, vdaka, snad sa mi to zrovna. Kamosky boli v neovizii, bez rezu a rekonvalescencia den, bez bolesti, to mne sa len sniva… Na druhy den pracovali. Neviem, ci to ma nejake nevyhody, ale druhykrat by som sa lepsie pozrela na moznosti v Neovizii. Asi maju iny laser

Strana
z2