icon

Prečo partner pravidelne absolvuje HIV testy?

30. nov 2023

Ahojte, mozno divna otazka, ale vsimla som si, ze partner chodi kazdy rok na preventivku, kde si vzdy vyziada aj test na HIV (s neg. vysledkom). Ja som sa bola dat testovat pred zacatim nasho vztahu a on videl vysledky, ze som neg. Preco sa teda nechava pretestovat? Podvadza ma, spava s chlapmi, alebo mi nedoveruje? Co myslite?

mircalla
1. dec 2023

Vsak pockaj na odpoved, preco si dava robit HIV testy. Dovod na to musi mat. Vas sex je velmi sporadicky, nieco sa deje. Pravdu sa asi nedozvies, ale pratala by som sa

gab1sol
1. dec 2023

Neviem, možno ťa podvádza, možno droguje, alebo možno má naozaj panický strach z choroby (bezdôvodne) a preto sa dáva testovať, alebo ako píšeš, prvýkrát ste išli spolu, keď ste sa dali dokopy. Teraz druhýkrát možno doktorka videla, že bol, tak mu ich navrhla a on súhlasil (aj môj muž je v tomto taký, že on by uveril, že to je bežné a súčasť preventívnej kontroly a preto by testy absolvoval).

autor
1. dec 2023

@anjelicek26 Keby mal nedetekovatelnu viralnu naloz pod liecbou, stale by mal protilatky, lebo ked tie raz vzniknu, tak ich ma clovek navzdy. Teda by mal pozitivny HIV-test

mircalla
1. dec 2023

@gab1sol Doktorka nic take nenavrhuje

hugger
1. dec 2023

Zatĺka? Ako zdôvodňuje HIV test?

Keby som bol na tvojom mieste tak sex len s kondómom až kým to nevysvetlí.
Ak vôbec nejaký sex.

zuzubb007
1. dec 2023

No tak preventivka byva len raz za 2 roky, tak je jasne, ze ti klame, po dalsie je to sluzba navyse ziadne take ze doktorka mu to da klamstvo dva, a to nespavate spolu pravidelne su tri mega dovody preco ta klame, to ze pride po robote domov nic neznamena obedna prestavka, pol dna dovolenky a moze skocit do bordelu kedykolvek zjavne ma daku uchylku, ja by som ho poslala kade lahsie stary cap, ty mas kolko z pisania mi pride, ze o x rokov menej?

autor
1. dec 2023

@hugger povedal ze mu to ™ jeho doktorka proste zaskrtlanaj s hepatitidou, ze on to nepytal

katka700
1. dec 2023

@anjelicek26 Žiaden liek neznižuje riziko prenosu na nulu (rovnako ako neexistuje 100%na antikoncepcia), takže ak by bral lieky a mal s ňou nechránený sex bol by ešte väčší hajzel než diskutujúcim chodí po rozume.

anjelicek26
1. dec 2023

@katka700 myslim si, ze taki hajzli budu behat po tejto planete :( Preto test na HIV - moze byt aj kombinovany antigenovy test na protilatky, neviem, ake vysledky oni mali... ale tak spekulujem, omnoho pravdepodobnejsie je, ze ma nejake bokovky a preto sa dava testovat. Niekedy su tie najjednoduchsie vysvetlenia proste aj pravdive :(

mircalla
1. dec 2023

@autor Kravina a este raz kravina. Bola som na x preventivkach, ziadna hepatitida ani HIV. Ale tak asi chces verit nejakym rozpravockam radsej ako faktom. Sex mate obcas, nechce ho mat. Dava si robit pravidlene tieto testy. Nuz ver comu chces...X krat ti tu povedali, ze to je sluzba navyse
@hugger Napriklad na take HPV ti ani kondom nepomoze.....

kiki68
1. dec 2023

Tak HIV sa na preventivke niekde robi, ale nie je to asi standard. Hepatitida sa robi myslim vzdy ( aspon u nas ju vzdy robia a kamos ked mi robil preventivku, tak ten vzdy aj HIV dal. Ale pochybujem, ze by to len tak mal. Je to dost zvlastne, moze mat uzkosti zo sexu a z nakazenia ( ani aj taky moze byt dovod ze aj menej chce spavat s Tebou), ale moze spavat aj s inymi. No mozes trvat na chranenom sexe a tiez si pravidelne davat robit testy, pripadne brat preps, akurat ze to stoji nemalu sumu mesacne. V zahranici to takto beru skoro vsetci gay chlapi, aby sa teda vyhli HIV. Ale u nas to urcite bezne nie je. Ako je pekne, ze je taky zodpovedny, len preco. Na druhu stranu, ked mas jeho vysledky v ruke, tak asi to nechce tajit.

hugger
1. dec 2023

Tu hepatitídu mal, alebo mala lekárka na ňu podozrenie? Je to tiež choroba prenosná ihlou a stykom. Nemyslím si, že by dobrovoľne míňala prostriedky poisťovne keby nemala dôvod.

Ale treba opatrnosť, bolo by hlúpe odpísať vzťah len kvôli omylu lekára.

mircalla
1. dec 2023

@kiki68 Nezmysel

autor
1. dec 2023

@hugger Je proti nej ockovany, kvoli jednej sluzobke v Malajzii v minulosti

kiki68
1. dec 2023

@mircalla zalezi asi ake mas povolanie, ja netusim. Kamos mi to zaskrtol a viem, ze v tehu a predoperacne sa vzdy robi aj HIV. Alebo si lekar mysli, ze pacient je gay 😀 kamosovi davala lekarka vzdy robit, lebo jej raz povedal, ze partnerka mala nejaku bokovku. Ale tak zaskodit to nikomu nemoze.

mircalla
1. dec 2023

@kiki68 Ja som pisala ze tehu a predoperacne sa robi HIV, bavime sa o preventivke a dava si to robit pravidelne

mamatroch
1. dec 2023

@januska12323 na preventivku u vseobecneho je narok raz za dva roky.

gab1sol
1. dec 2023

@mircalla ako vieš? Ja si viem živo predstaviť. “Vidím, že pri poslednej preventívnej ste boli aj na testoch. Chcete ich aj teraz?” “Áno, môžem ísť.” Aspoň moja doktorka si pozerá záznamy z predošlých kontrol a pýta sa ma (aj keď v mojom prípade nie na HIV testy). 🤷‍♀️

klementinka58
1. dec 2023

A nemoze to byt kvoli tej Malajzii? Ze pre istotu mu davaju tie testy prip ak chodi sluzobne do azie , afriky ci preto nahodou nie

autor
1. dec 2023

@gab1sol Tak nejak mi to prave vysvetlil, ze len skopirovala parametre z minulych rokov a ked bol v Malajzii, dal sa ockovat proti Hep. a chodil na HIV testy. A ze je odvtedy paranoidny tak da radsej testovat vsetko co sa da. Neviem no

anjelicek26
1. dec 2023

Tak Malajzia je taka perla prostitucie..

alica2202
1. dec 2023

na preventivy k obvodnemu sa chodi raz dva roky, urcite nie kazdy rok. A urcite ti doktor len tak neponukne z dlhej chvile vysetrenie na HIV. Musi si o to dotycny sam poziadat. Ja chodim kazde dva roky a ked mi berie krv, tak len zakladne vysetrenie /krvinky, cholesterol a pod./

autor
1. dec 2023

@anjelicek26 Kedze to bolo roky predtym, ako sme sa spoznali, tak neriesim, co tam robil

evaachesa
1. dec 2023

Buď je hypochonder (známa sa chodi každý rok testovať aj na HIV, onkomarkery, CTčka, proste fakt hypochonder) alebo má reálny dôvod sa strachovať kvôli tomu čo robí keď nie je s tebou. Blikali by mi mega kontrolky. Aku má poisťovňu? Napr v rámci dôvery je preventívna každé 2 roky a mám pocit že aj inde. To si chodí na preventívnu na vlastnú žiadosť? Kľudne by som zistila akého má lekára a zavolala by som mu s dotazom ako je to u nich v rámci prevencie, či by ti urobili aj testy na HIV a žltačku. A hlavne by som si to zistila kvôli vlastnej obave o svoje zdravie. Asi by som si aj rozmyslela či s ním ešte chcem spať. 🤷

gab1sol
1. dec 2023

No, tak dôvod na prvý test mal… A teda, asi v jeho prípade hrá aj psychika a strach z choroby. Neviem, s tým podvádzaním mi to nesedí… Ešte som nečítala o neverníkovi, ktorý sa chodí dávať na pravidelnej báze testovať (ak by aj mal podozrenie, asi by to riešil v tom čase a nie vždy len v čase preventívnej kontroly). A potom, prečo by ti ukazoval výsledky? To nedáva zmysel podľa mňa.

nevenka
1. dec 2023

@autorka never mu, ja som mala padny dovod, podozrenie, ze po porode sa mi znova rozbehla hypertyreoza, ale kedze som pred tyzdnom mala dobre vysledky z endokrinologie, tak ma doktor vyhodil z ambulancie, ze poistovna to nepreplati viac ako raz mesacne. Tak som sla za obvodnou a ta mi to mohla zaskrtnut, videla, ze sa trasiem cela, tlaky a pulzy vysoke, krvave oci. Tak mi povedala, ze mi tie protilatky teda skusi zaskrtnut, ale ze nevie, ci jej to prejde. Potom som jej povedala, ze to aj zaplatim, ak jej to poistovna nezaplati. Tak ze dobre, skusime a az potom po prosikani mi tam navyse daco zaskrtla. A bolo to pozitivne a zrazu o dalsi tyzden som mala kontrolu na endo a uz aj tam sa riesilo. Takze v podstate takato banalita a nie je to len tak, doktorka si vsetky vykony musi vediet obhajit pri kontrole. V ramci preventivny sa taketo testy na 100% nerobia. Len tehotnym zenam a dalsim pripadom, co uz tu baby uviedli. Keby Ti aspon povedal, ze chodi darovat krv alebo pomahat narkomanom na ulici alebo take daco...tak nepoviem ani pol slova a skusam uverit...

vanilkovazmrzka
1. dec 2023

@tinka8512 ludia maju standardne zaheslovane telefony, lebo je standardne napr mat tam v penazenke karty pre platby mobilom. A to bez hesla nejde 🙂 takze na tom nie je nic pofiderne.

vanilkovazmrzka
1. dec 2023

@nevenka ani pri darovani krvi sa hiv testy nerobia.

alickapusinka
1. dec 2023

No myslím si že bude gay. Ak s tebou nespí čosi zdravému chlapovi nechýba sex za predpokladu aby mal nejaký zdravotný problém pochopím. Ale načo chodí na testy tak často. Daj s nim debatu a ak povie že TI neverí tak ja by som vzťah ukončila nemohla by som žiť s človekom čo mi neverí. V partnerstve musí byť dôvera. Možno si dáva robiť testy preto lebo sa bojí aby si niečo nechytila. Zisťovala by som stoj čo stoj čo je za tým všetkým a dala by som jednoznačne priestor na rozhovor. Neviem ale testy na HIV a na hepatitídu nie sú súčasťou preventívnej prehliadky. TY vieš čo môže na teba preniesť s čoho sa celý život nedostaneš. Zdravie mame iba jedno treba si ho chrániť .Určite sa s kade s kým schádza a potom ma strach výčitky svedomia. Skonči to kým si zdravá. Potom už môže byť neskoro.

mircalla
1. dec 2023

@gab1sol Ok, ak si to predstavujes, tak mas urcite pravdu.