icon

Prečo sa cítim slabo a ako opitý?

mirka125000
4. jún 2024

Baby ma niekdo skúsenosti že sa cítite slabo a pocit akoby ste boli opitý ale nepili ste nic

magic08
4. jún 2024

@mirka125000 tlak mas v poriadku?

nika23t
4. jún 2024

@mirka125000 možno nizky tlak? Neviem, ako presne myslíš pocit opilosti, ak mierne závraty, ťažšie vstavanie, zle videnie... Môže byť aj tlak, aj tetania, aj malo železa, aj hocičo iné. Ale dnes napríklad asi z počasia sa aj ja cítim dosť o ničom...

mirka125000
autor
4. jún 2024

@magic08 áno ten mám v poriadku napadlo ma nemôže byť aj s toho že mám problém s ľavým okom

thirstymonk
4. jún 2024

@mirka125000 JAsne, že ano. Môže to byť ucho, oko, u mňa to bol zápal nervu - predzvesť pasoveho oparu.

mirka125000
autor
4. jún 2024

@thirstymonk budem musieť ísť ročnému nejakému dobremu

tenerifka
4. jún 2024

@mirka125000 ake problemy mas v oku? Lebo to, co popisujes, plus "problemy s lavym okom" moze byt herpes zoster v oku, zvykne sa u ludi objavovat v tomto obdobi a potom na jeseñ, a teda na navstevu doktora by som necakala ani jeden deñ a isla hned.

thirstymonk
4. jún 2024

@tenerifka Presne tak a herpes zoster je vírus, ktorý napadá nervové vlákna. Úplne jak u mňa 🙂

jamimo
4. jún 2024

@mirka125000 môže to byť hocičo 🤔 Problém so štítnou žľazou, anémia, vertigo... smer všeobecný lekár, ORL, neurológia...
PS: čo máš s okom?

tenerifka
4. jún 2024

@thirstymonk moja dcera tak mala v uchu, preto mi tie priznaky presne sedia. Jej robili hned na pohotovosti vsetky mozne testy vratane MR a CT, aj lumbalku....nastastie to bol "len" zoster, ale prvotne indicie ukazovali aj na moznost meningitidy

tenerifka
4. jún 2024

@thirstymonk a este bola moznost, ze to je herpes simplex, a ak je v uchu, moze sa dostat do mozgu a cloveka doslova zabit do par dni

jamimo
4. jún 2024

@tenerifka dobre píšeš, len málo ľudí o tom vie a podceňuje!!! Ja som na herpesy vysadená 😵‍💫 K nám ani návšteva nepríde ak má herpes. Niektorí si zvykli, ináč ma vysmiali. Je mi to jedno, prudko odporúčam moje prežité s herpesmi 🤨😵‍💫🫣

mirka125000
autor
4. jún 2024

@tenerifka to je dedičné začiatok šedeho zakalu robili mi už aj CT hlavy

mirka125000
autor
4. jún 2024

@tenerifka a mam aj s krcnou chrbticu ramená začnú bolieť za hlavou niekedy to ide medzi lopatki

tenerifka
4. jún 2024

@mirka125000 tak moze to byt z toho, ze zle vidis

livuska124
4. jún 2024

@tenerifka aj herpes zoster môže spôsobiť meningitídu, či encefalitídu, ak sa nelieči. Herpes zoster, teda pásový opar je spôsobený vírusom kiahní - varicela zoster. Po prekonaní kiahní zostáva vírus varicela v tele a neskôr sa môže prejaviť ako pásový opar (teda herpes zoster). Je to herpetický vírus.
Ja už mám toho toľko o tom naštudovaného, že až....dcéra totiž dostala encefalitídu a cerebelitídu z kiahní. Vírus jej prešiel do mozgu a mozočku. Tiež podstúpila CT, lumbálku - tá potvrdila prítomnosť varicely v mozgomiešnom moku. Otrasné sú tieto herpetické vírusy.

54tinka54
4. jún 2024

@mirka125000 slabosť a točenie hlavy môže spôsobiť aj nedostatok železa. A treba si priebežne kontrolovať aj tlak.

tenerifka
4. jún 2024

@livuska124 aj ja som uz expert na herpes zoster, tolko som si vtedy toho nastudovala. Mojej to zacalo tocenim hlavy a nystagmom, isla vecer na pohotovost, tam ju postupne videl pohotovostny lekar, ocny, usny, neruolog-ten nariadil okamzitu hospitalizaciu a lumbalku, kompletne zrychlene krvne testy (co ja som ani netusila, ze vobec existuju choroby, na ktore jej testovali protilatky). O polnoci jej robili CT a zatym MR, za par hodin jej vysiel negativny vysledok na bakteriu, tak bol nasadeny booster antivirotik (bolo jasne, ze je to virus), a za par hodin neskor vysiel konkretny herpes zoster. Pobudla si tam 6 dni, ja som pre ñu letela z ostrova do Madridu, lebo by asi cestu sama nezvladla. Potom este par tyzdñov bola v stavoch, ze sa rano budila s tocakmi a vracanim, aj mala jednu stranu tvare ochrnutu (len par dni).Bolo to v oktobri 2020, covidovy rok s maskami, opatreniami, testami. Mala uz 18rokov a preto som s ñou nemohla byt v nemocnici. bolo to strasne, uz nic take nechcem zazit

mirka125000
autor
4. jún 2024

@tenerifka ja som mala CT dobre podľa lekárou a ze ta drobna strbinovita posmalaticka pseudocysta v bielej hmote mi nebude žiadne problémy robiť že to ľudia mávajú krvné testy všetko aj štitnu zľazu som mala dobre že som vraj poriadku

panipanka
4. jún 2024

moze to byt tlakom, mne sa to bezne stava pri radikalnych zmenach pocasia, to sa mi toci hlava aj ked sedim, to nie je vobec prijemne.

mirka125000
autor
Autor odpoveď zmazal
mirka125000
autor
4. jún 2024

@panipanka tak to verím to mi úplne obmedzuje deň je to dosť neprijemne

kristiinaaa
4. jún 2024

@mirka125000 pocit opitosti býva aj keď majú ľudia veľmi nízky cukor

livuska124
4. jún 2024

@tenerifka moja mala 5,5 roka pri tej encefalitíde. Dva týždne sme boli v nemocnici na infekčnom. Mala tras tela, hlavy, končatín, točenie hlavy, opitá chôdza (neskôr už žiadna chôdza), zhoršená reč, komolenie slov, nesprávne vyjadrovanie.... Dcéru dopovali všetkým naraz, keďže na výsledky lumbálky sa čakalo týždeň. Aj keď bolo takmer isté, že je to vírus varicely, ale nechceli nič podceniť, takže dostávala antibiotiká, antivirotiká, kortikosteroidy, glukózu, pirydoxín, proste prvý týždeň jej tiekli infúzky 24 hodín denne. Keď konečne prišli výsledky a potvrdili varicelu v mozgomiešnom moku, tak s antibiotikami prestali. Tiež to bolo strašné. Najhoršie týždne v mojom živote. Keď nemáš istotu, či vôbec pôjdeš domov so živým dieťaťom a ak so živým, či nebude postihnuté alebo s doživotnými následkami. A to kvôli (s prepáčením) vyje*aným kiahňam, ktoré si tu chodia odovzdávať mamičky s deťmi na kiahňové párty ku susedom. Ale na možnosť takéhoto priebehu kiahní ťa nikto neupozorní. A aj keď je to ojedinelé, dopadli takto dve z jednej triedy. Jej spolužiačka ležala na rovnakom oddelení, o pár izieb ďalej. Prijali nás v rovnaký deň. Ich ráno, nás večer. Takže tieto herpetické vírusy odvtedy z duše nenávidím a dodnes si vyčítam, že som ju nedala zaočkovať proti kiahňam, keďže u nás je táto choroba prezentovaná ako neškodná a musia si ňou prejsť všetky deti, veď čo, pár vyrážok.....

livuska124
4. jún 2024

@tenerifka inak - nás rovno upozornili pri prepúšťaní, že ak by sa dcére kedykoľvek vyhodil herpes na ústach alebo kdekoľvek pásový opar, musíme okamžite naklusať na infekčné po liečbu, keďže aj kiahne sú herpetický vírus a mali u nej taký dramatický priebeh, je predpoklad, že akékoľvek herpetické vírusy budú u nej problém.

tenerifka
4. jún 2024

@livuska124 no tebuh…. Ste si prezili😢.
Moja mala kiahne ako 6-rocna, 3 vyrazky. Potom nic. Ako zacala v Madride na VS, chytila mumps (to jej vyslo z tych testov v nemocnici a z MR), pritom je riadne ockovana. A tento mumps jej spustil v tele ten zoster.
Ja mam pred virusmi odvtedy velky respekt

livuska124
4. jún 2024

@tenerifka presne, tiež mám odvtedy rešpekt aj voči chorobám, ktoré sú prezentované ako "obyčajné," no nikdy nevieš, či práve ty (tvoje dieťa) nevytiahneš lístok v lotérii s otrasným priebehom (čohokoľvek)

tenerifka
4. jún 2024

@livuska124 suhlasim. Ak by som mala moznost, dala by som ju zaockovat, ale na ostrovoch pred tolkymi rokmi tato vakcina nebola-proti ovcim kiahnam