Prečo sa mi vracajú kútiky pri pere?
Dobrý deň , už vyše 8 mesiacov sa trápim s kútikom pri pere. Začalo to keď som ochorela, klasika dutiny a teplota..No teraz sa mi opakuje kútik cca každé 2 mesiace ..chodím ku kožnej.. naposledy mi predpísala SB lieh a Fucicort.. po cca 10 dnoch to prešlo ak stále , ale o 2 mesiace opäť.. denne beriem D 2000, C 1000, B2 100mg...pastu používam Curaprox bez SLS..a sonickú kefku + ústnu vodu. Zuby si čistím 2x denne. Pred 2 mesiacmi mi brali ak krv v súvislosti s trávením a všetko bolo OK až na trošku zvýšené leukocyty a bilirubín. Dr.sa vyjadril, že som ok... šla som aj na USG brucha vtedy a záver stukovatená pečeň a pankreas. Krvné testy ale boli ok ...už naozaj neviem prečo mám kútiky...zuby ma nebolia, na preventívku sa chystám keď si vyliečim zas kútiky...keďže moja kožná ma dovolenku, tak idem až na ďalší utorok ...dovtedy si potieram čajovníkovým olejom a dávam balzam na pery od la roche posay ...prosím Vás o nejakú radu alebo niečo lebo už fakt neviem čo s tym ... nemôžem predsa chodiť každé 2 mesiace na kožné...ps mala som aj fungicidim masť a nepomohlo, aj ušný maz...
@miriam11 jasne predávkovanie zinkom je iné z prírodných zdrojov...
Autorka môže byť, ze je okrem nejakej " drobnosti" naozaj z manuálneho drazdenia, možno skúsiť pery ošetrovať inak? Lebo ked to je neherpesove, čiže len ta stipajuca potvora v kútiku, tak to môže byť z hocicoho.aj od vlhka, aj tej pasty... niekto zvykne slintat v noci ( ako bez urazky, kamoška to mávala stále ako mala strojček na zuby kvoli tomu). Skúsila by som možno nejaký bariérou krém, alebo " na imunitu" ale pokožky. Na pery mal la roche posay super gél, neviem ci to ešte je... imunogkukan krém je tiež. Hlavne ak vitamínov už berieš dosť a aj tak sa to opakuje. Za skúšku stojí aj to železo ak ho neberieš, bcka by som vsetky brala. A zinok určite.
Zase predávkovanie sa doplnkami môže mať opačný účinok, tie odporucane davky netreba dlhodobo prekračovať.
Užívať B-komplex a probiotika. Kútiky súvisia s traviacim traktom. Popri tom zvonka na kútik napr.kalciova mast,kamistat gél,propolis,cesnaková tinktúra....je toho veľa v lekárni.
@simca06022011 pouzivam balzam od la roche posay a tea tree oil tak uvidim, pastu som zmenila na obycajnu uz od dnes ...zelezo by som skusila ale bojim sa ho len tak sama nasadit ...hlavne ked ten hemoglobin som mala ok ..
@simca06022011 dobre,napisem to teda inak a zrozumiteľne, keďže " hltat ako cukríky" je veľmi nadnesene.
Pre zlepšenie problematickej situácie s kútikom,bude vhodné a prospešné užívať zinok,vo zvysenej miere adekvátne k váhe a pripadnym inym diagnózam ktire autorka má.Odporucam odbornú konzultáciu s lekárom, alebo lekárnikom.
A ja som napisala vlastnú skúsenosť,uz je na autorke ci bude,alebo nebude užívať zinok.Mne to pomohlo,mala som ten istý problem.
Zelam ti pekný den.
zelezo v normalnej davke sa nemusi bat nasadit... podla mna teda, a ten zinok tiez. Ale kludne sa porad v lekarni
mne na kutiky pomahali B vitaminy. ale ako som otehotnela, tak sa mi zacali robit aj napriek tomu, ze som vitaminy brala. Pomohlo mi expresne potieranie s Echynaceou od Hanusu. Vzdy, ked citim, ze ma stipe kutik, namocim si vecer tycinku do ucha do Echinacei a rano je uz fuc. Ked boli take horsie na zaciatku, potrela som si aj rano a nasledujuci vecer a do dalsieho rana boli zahojene. Odporucam.
@miriam11 nie inkto nema vedomost, len ty.. :DD
Urcite zmena zubnej pasty. Mne to tiez niektore robia. A moj tajný typ na kútik je domaca pálenka aspon 2 minuty pridržať. Davam na odlicovaci tampón + pytiol (neviem ako sa presne pise ale primárne sa pouziva na ine miesta 😉) na noc. Zatial vzdy zabralo do par dni bol prec. Uz len ked citim, tak si vecer davam ten pytiol. Mne to raz niekto poradil pred 30 rokmi 😉😉.

.. robili mi KO v oktobri a vysledky su podla mna OK ....tak snazim sa aj upravit stravu ale ..sama neviem co skor ..