icon

Prečo sa po cvičení cítim slabá a trpnem?

22. jan 2025

Ahojte, začala som pomaly doma cvicit. Cviky mi vypracovala aj predviedla trénerka, cvičila som aj predtým, čiže cviky boli prevedené správne. Ide mi o to, že keď som prešla do polohy na štyri, ale na lakte,.hlava bola nižšie, cítila som v hlave silnejší tlak. Aj napriek tomu som pokračovala. Po cvičení som bola slabšia,.ale ok. Ale neskôr , tak 2-3 hod po cvičení úplne slabá, hučanie v ušiach, tlak v hlave, až som mala pocit trpnutia. Môže to s tým súvisieť? Ak áno, čo to spôsobuje? Predtým som takéto stavy nemala. Ďakujem.

earlgrey
22. jan 2025

Netuším, ale ja keď som začala cvičiť s trénerom, pod jeho dohľadom, tak prvý týždeň mi bolo tak zlé, že som myslela, že umriem 🤣 ale neodradilo ma to...pokračovala som...telo si na "inú" aktivitu musí zvyknúť a potom to už bude lepšie...len nech ťa to nedemotivuje...

spanielka44
22. jan 2025

A neuzivas nejaké doplnky ako bcaa alebo niečo s vysokým obsahom kofeínu?

autor
22. jan 2025

@earlgrey nie,ja som rozhodnutá pokračovať, ale včera som bola taká roztrasena, až vnútorný tras som cítila. Cvičila som aj predtým, niekedy som si aj sily poriadne prepla a potom pár dní trpela, ale ten včerajšok má dostal. Ale vďaka za príspevok 😊

autor
22. jan 2025

@spanielka44 nie,nič. Max dve kávy denne vypijem, ale to nie pred cvičením.

nynia
22. jan 2025

Moze to s tym suvisiet s problemom s krcnou chrbticou a alebo trapezovymi svalmi.

autor
22. jan 2025

@nynia pokiaľ by šlo o toto, dá sa to nejako rozcvičiť? Že napr pomaly pokračovať, kým si telo nezvykne. Alebo musím dať prepracovat celý cvičebný program?

sundew
22. jan 2025

Mna Napadlo ze ci si sa rozcvicila dobre.stci ze zle spis vnoci a krk zqcne bolieť pocas cvicenia ani nevies ako alebo to vystreli do hlavy ani nevies.

zmrzlinka2021
22. jan 2025

Nehladujes náhodou?

autor
22. jan 2025

@zmrzlinka2021 nie, vôbec. Síce mám ledva 50 kg, ale jem všetko normálne, len som po pôrode ostala taká "mäkká", tak preto som začala cvičiť. Nejde mi o chudnutie.

falbala132
22. jan 2025

na 99% to tipujem na problem s krcnou chrbticou. zazila som si.

autor
22. jan 2025

@falbala132 viem s tým niečo urobiť?

nika11103
22. jan 2025

Alebo to nemusí znamenať vôbec nič mohlo to byt jednorazové , alebo je aj možnosť , že budeš chorá možno ?

majlo1234
22. jan 2025

@falbala132 aj ja, nakolko to mavam tiez

Pokial mas problemy, mozno boli nevhodne zvolene samotne cviky, pripadne aj ked vravis ze boli dobre prevedene tak neboli. Napriklad macaci chrbat-pokial krk pri nom nie je v jednej priamke s chrbtom, a akoby ho predpinas smerom k zemi, moze ti byt velmi zle. Rovnako plank.

domkakvet
22. jan 2025

Nieco podobne sa mi stalo, v mojom pripade to bolo sposobene tym, ze som sa rano nestihla najest.

jomarch
22. jan 2025

mne sa to velakrat stalo tiez. mavam nizky tlak. nemavas nizky tlak? aj krcna chrbtica to moze byt.

autor
22. jan 2025

Baby, a pokiaľ by to teda bola tá krcna, tak čo s tým? A tlak mavam skôr nízky vzdy, 60/90 je môj zvyčajný tlak.

jomarch
22. jan 2025

ja by som odporucila fyzioterapiu, rozhybat, pouvolnovat krcnu. naucit sa aj nejake cviky na doma ako ju uvolnit…

autor
22. jan 2025

Ďakujem Vám veľmi pekne. Možno naozaj tá krcna. Dnes necvicim, cely deň som taká nijaká, akoby ma motalo, tak skúsim zajtra. Tlak mám v poriadku, tak možno som naozaj nejaky cvik nerobila správne a toto je dôsledok.

katulienkax
22. jan 2025

Pozri ani ja už moc nemôžem cvičiť dole hlavou , na hlave alebo robiť prudké pohyby hlavou. Od istého veku mi to nerobí dobre. Možno sa musíš zmieriť s tým že niektoré cvikly ti nerobia dobre a budeš ich musieť vynechať, či už kvôli krčnej chrbtici alebo zavretom. Ja som napríklad z jogy na hlave mala migrénu tak som sa na to vykašľala.