Prejavy zápalu dutín alebo alergie
Nie som diagnotikovaný alergik. Nekýcham. Už dlho si cítim dutiny. Taký nepríjemný tlak. Nemám upchatý nos, ale niekedy mám len tak sople, alebo ich akoby mám ale ich neviem vyfúkať. Niekedy mi zalahne v ušiach a mám v nich akoby vodu. Uši má sem-tam svrbia. Niekedy mám pocit zatekania hlienov do hrdla. Prejavuje sa u niekoho takto alergia? Čo by ste mi na to poradili? Nahrievať? Nejaké voľnopredajné lieky na dutiny? Niekedy mám zvýšenú teplotu pár dní, ale doktor povedal, že to môže byť hocičo. Brala som nedávno ATB. Trocha pomohli, lebo teplotu nemám, ale tie dutiny sa stále akoby vracajú. Nechcem sa už takto trápiť a doktor mi nepomôže. Mala som niečo veľmi podobné dva roky dozadu.
Mala som často zápal dutín,bola som aj na operácii...ako prvé čo mi pomáha keď cítim ,že niečo nie je v poriadku je sinupret forte alebo akut brať spolu s kalobou 3,x denne ...a pomáhalo mi brať dlhodobo serapeptazu
Skus sa predkloniť pri zapale dutín "cítiš" niečo v čele v líčkach. Treba ísť na ORL urobi RTG - vidno dutiny, takže najprv k obvodnému, ten ti vezme krv a potom sa pýtaj na ORL. Imunoalergolog podľa potreby...
Skus sa predkloniť pri zapale dutín "cítiš" niečo v čele v líčkach. Treba ísť na ORL urobi RTG - vidno dutiny, takže najprv k obvodnému, ten ti vezme krv a potom sa pýtaj na ORL. Imunoalergolog podľa potreby...
@brendaa už som bola viackrát u obvodného. Nevyšetrí, tipne si nejakú diagnózu a vybavené. Kým nemám teploty, tak sa mi tam neoplatí ísť. Ešte ani crp nezobral minule pri horúčke.
Tak sa pýtam na ORL..ja som chodila k jednému lekárovi tu v meste a povedal ,že mi nič nie je..išla som k ďalšej o 45km ďalej a tam mi zobrali vyter, RTG a až CT ukázalo ,že to treba operovať
Tak považuj o zmene obvodného, keď ti nedá lístok na ORL
Tak ja som na tom podobne zacalo mi to cca 9.4 hrdlo , dutiny, strane zahlienena bez teplotya kašlu , crp max 9,5 vyskočilo pocas dvoch tyzdnov ze atb netreba , ze alergie zacali ale na velku noc som to uz nedala hlava natlakovana farebne hlieny uz boli rak mi dala alergo atb 3 sumamed , aerinazu pomohlo , ale od vtedy hlieny cire na orl vytery negativne povedala ze alergia a este mam zatekanie , a taka zahlienena sa citim a nejde to vyfukat .a tlaci sa mi to do usi , ako kedy aj v nom praska ….Myslite ze alergia??? Som zufala
Pred pol tokom som mala zlatého stafyloka vo vytery ake vtedy mi nerobil problem atb neboli treba. Som uz viac krat operovana na dutiny , som histaminicka a vonu ked vsetko kvitne reagujem hoci alergie sa mi nepotvrdili . Som zúfa co s tym ????
Tak ja som na tom podobne zacalo mi to cca 9.4 hrdlo , dutiny, strane zahlienena bez teplotya kašlu , crp max 9,5 vyskočilo pocas dvoch tyzdnov ze atb netreba , ze alergie zacali ale na velku noc som to uz nedala hlava natlakovana farebne hlieny uz boli rak mi dala alergo atb 3 sumamed , aerinazu pomohlo , ale od vtedy hlieny cire na orl vytery negativne povedala ze alergia a este mam zatekanie , a taka zahlienena sa citim a nejde to vyfukat .a tlaci sa mi to do usi , ako kedy aj v nom praska ….Myslite ze alergia??? Som zufala
Pred pol tokom som mala zlatého stafyloka vo vytery ake vtedy mi nerobil problem atb neboli treba. Som uz viac krat operovana na dutiny , som histaminicka a vonu ked vsetko kvitne reagujem hoci alergie sa mi nepotvrdili . Som zúfa co s tym ????
@tanika ja som skúsila napokon hepar sulfuris calc. a je mi lepšie. Úplne pomohlo síce len na pár dní a teraz sa to zasa trochu vracia, ale už to nie je také zle.

Moze to byt alergia, hlavne to svrbenie usi je priznak. Kazdopadne aj pri nealergickom zapale dutin lekari doporucuju na noc davat antihistaminika (napr. volnopredajny Zodac) - pomahaju pri idpuchnuti sluznic a redukcii hlienov. Cez den pri zalahnuti v usiach ci tlaku z upchatych dutin je dobry Paralen grip ci Nurofen stop grip.