Preplatí mi psychológa v Prahe poisťovňa?

111elenka111
11. nov 2019

Ahojte
Študujem v Prahe a domov chodím len zriedkavo. Začali sa mi prejavovať zdravotné problémy spojené so stresom, ktorý ma gniavi už dlhodobo (teraz sa len zhoršil) a už nechcem len sedieť a čakať kým sa moje problémy zhoršia. Rozhodla som sa teda, že začnem navštevovať psychológa v Prahe. Chcela by som ale najprv vedieť, či by mi to vedela aspoň z časti uhradiť poisťovňa (Dôvera). Ak áno, treba mi na to vybavovať nejaké papiere? Ak nie, budem si môcť jednoducho objednať termín u psychológa ktorého si vyberiem aj keď som Slovenka?

komplikovana
11. nov 2019

najlepsie bude ak zavols priamo do Dovery. Mne za mojich studenstkych cias nepreplatili navstevu ORL, lebo som v papieroch nemala napisane urgent.
Co sa tyka samotnej navstevy psychologa, ak ho platis ty sama, tak mozes hocikde.
Neinformovala si sa nahodou ci skola nema nejakeho vlastneho?

deti95060810
11. nov 2019

hm, najlepšie bude si to vybaviť papierovo s Dôverou ešte predtým ako navštíviš psychológa v Prahe...My sme boli na ORL v Brne as maloletou dcérou a od poisťovne sme nedostali ani e...vraj sme mali požiadať ešte pred návštevou lekára...všetko sme hradili zo svojho vrecka...

bykaterina
11. nov 2019

psychologovia nie su ani u nas vsetci preplacaní, je iba par ktori maju zmluvu s poistovnou, takze skor ist k pschologovi za svoje, aj na SK ludia tak chodia vyberu si podla nich toho naj a idu k nemu za kes

lula313
11. nov 2019

V podstate, keď mozes absolvovať hocijaké vysetrenie v rámci EU na európsky preukaz poistenca, aj psychológa by ti mali preplatit, len je otázka, v akej výške, ale v 100% to nebude.