icon

Prestala som vidieť na ľavé oko

vanda323
22. dec 2021

Dievčatá, viete čo sa mi ráno stálo?Som zvedavá hlavne v tehotenstve či ste to už niektorá zažila. Zrazu som prestala vidieť na ľavé oko. Trvalo to asi 20 minút, bolo to nepríjemné, no prešlo to.

zuzanka.zuzu
22. dec 2021

@vanda323 a nevystresovalo ťa niečo predtým? lebo ty si taký malý stresmen že toto ťa vynervuje ešte viac čo ti tu baby píšu... sleduj tlak! ja si pamätám, že tebe strašne lieta, dávaj si na seba pozor.

vanda323
autor
22. dec 2021

@zuzanka.zuzu Ahoj, akurát sedím na gyn. pohotovosti.
Už tu čakám od 15:00 vraj robia sekciu od vtedy. Je tu aj jedna maminka čo je v 41. Týždni má bolestí a už jej není dobre čo vidím. A nik ju nevyšetruje.

vanda323
autor
22. dec 2021

@simsalabim Ahoj akurát som na gyn. Pohotovosti. Čakám tu uz od tretej

vanda323
autor
22. dec 2021

@klip0 Ahoj, som na pohotovosti. Cakaaaaam stále . Je tu somnou aj maminka v 41. Týždni tehotenstva a má bolestí a nikto ju nepríde vyšetriť. Normálne ľúto mi je za ňu.

zuzanka.zuzu
22. dec 2021

@vanda323 to je hrozné 😢 snáď obidve dobre dopadnete 🙏

klip0
22. dec 2021

@vanda323 držím palce teda nech je okej všetko

vanda323
autor
22. dec 2021

@zuzanka.zuzu
@klip0 Tak dievčatá nevysetrili ma len mi odmerali tlak, doktorka mi povedala ze tlak mam ôk že ak by to bola napríklad porážka že by bol vysoký tlak. Tak ma ukludnila, že to mohlo byt aj zo stresu. A volála mi svokra povedala mi ze jej sa to v tehotenstve dialo tiež tesne pred potodom

zafir01
22. dec 2021

@vanda323 co s tým má tlak a oxi? Určite nechcem strašiť, no u otca som diagnózu uhadla hneď. Nie som úplne neznala. Radšej však sa dat vyšetriť, ako neskôr ľutovať, čo už sa nedá zvrátiť. Pre info, otec rozprával pekne, žiadne poklesnute kútiky, žiadna slabosť... Vôbec nič. Len pár krát strata zraku na par sekúnd na jedno oko. Ale to len pre info. Tlak mal tiež v poriadku.
Ale tak ono to môže byť aj milión iných veci, to je jasne. Hlavne nezanedbat nič... Sme mladé, pekne, škoda by nás bola 🙄🙈☺️

vanda323
autor
22. dec 2021

@zafir01 Nrbiem ona mi povedala ze ak by to bolo vážne že by tlak bol vysoký a ze by mi spadol kútik alebo pera tak ja už neviem potom.
Svokra mi ale povedala ze jej sa to stávalo tesne pred pôrodom

zafir01
22. dec 2021

@vanda323 tak ktovie, s tým kútikom a tlakom je to zvláštne, nášho tata brali hneď urgentne. Práveže on mal tlak potom nízky. Spodný dokonca 30 hodnota.
Ak sa to už neopakuje, tak bud v kľude teda.. Ale pre pokoj svedomia, ak by sa to zopakovalo, šla by som na urgent hneď.

vanda323
autor
22. dec 2021

@zafir01 Verím ze všetko je ôk a je to len niečo zo zrakom nič vážnejšie.

ukulela
22. dec 2021

@vanda323 kolega mava take migreny. Vypne mu zrak normalne. Neprijemby stav. Pri tebe si myslim, ze stres. Celkovo. Aj svokra ta stresuje, covid, ... ty uz len oddychuj. Neries, zjedz kolavce a oddychuj.

girlie_konik
22. dec 2021

@vanda323 mojej sestre takto zistili sklerozu multiplex, sedelo by na to aj trpnutie atd. POriadne to vysetri

slovakboy
22. dec 2021

@vanda323 aké bolo to nevidenie? Tma alebo hmla alebo sa ti urobila len taká plocha na mieste na ktoré si chcela pozrieť a nevidela si to. Tzv slepá škvrna alebo vlčiak tma? Podobne sa ti take urobí po pozreli sa do slnka.

vanda323
autor
22. dec 2021

@slovakboy Anoooo niečo také že keď som písala na klávesnici na mobile tak niektoré písmenko som tak slabšie videla. A také škvrny áno a.periferne som mala také biele

vanda323
autor
22. dec 2021

@ukulela Vieš čo ja už som mimo. Od kedy mi tu tá slečna napísala .....ja sa neviem ukľudniť

slovakboy
22. dec 2021

@vanda323 to je predzvesť migrény. Ak ťa bolela hlava potom tak to bola určite migréna ja to mávam. Inak je to aj z preťaženia slabého spánku. Pred tým ako som dostal uzkostnu poruchu mával som tieto migrény. Potom mi prestali pretože porucha ma nútila oddychovať ale viem že raz keď som zle spal sa mi ešte tieto škvrny vrátili. Presne pri písaní alebo šoférovaní nevidíš na objekt na ktorý chceš zamerať zrak. Potrebuješ oddych a redukovať množstvo vnemov.

klip0
22. dec 2021

@vanda323 hlavne sa nestresuj už, lekárka povedala že je okej, tak je okej, stresom si viac uskodis. Pohoda kľud a všetko je okej, neboj sa 🙂 medovníček do ruky, vianočná rozprávka do telky a pokojný večer. Neboj mohlo to byť len unavený zrak na chvíľu

vanda323
autor
22. dec 2021

@slovakboy Vieš dobre som nespala skoro druhú noc lebo mala moja dcérka má zápal ušiek má bolestí. Migrénu mávam hoc od kedy som tehu som ešte nemala. Začne má brutálne bolieť hlava a nechcem byť nechutná ale kým sa nepovraciam tak som hotová. Len teraz to tak nebolo ....už neviem som fakt unavená stále z toho že mi niečo je. Cítim sa hrozné vyčerpaná a už ďalej nevládzem

vanda323
autor
22. dec 2021

@klip0 Ďakujem ti lebo mne je už len z toho stresu zle

ritta86
22. dec 2021

Prepac vystresovat som ta nechcela ale ja by som s takym niecim urcite na pohotovost isla. A mal ta vysetrit neurolog, nie gynekolog.

vanda323
autor
22. dec 2021

@ritta86 Tak mňa vystresuje skoro všetko nie skoro ale všetko.

slovakboy
22. dec 2021

@vanda323 Nehovor si že ťa všetko stresuje nedávaj si na seba takúto nálepku. Nápis mi akebo tu nám svoje dobre vlastnosti a na co všetko si na seba hrdá. Začni tým že si sa zdravá a silná narodila a robila rodičom radosť.

vanda323
autor
22. dec 2021

@slovakboy Tak myslíš že mám byť na niečo hrdá? Som zo seba hrozné sklamaná mám pocit že všetko ide inak ako by som chcela.
A momentálne neviem naozaj neviem ti napísať o sebe nič pekné. Stále len kričím som unavená

marlent
22. dec 2021

@vanda323 to je to co som sa ta pytala ale si mi neodpovedala toto co si mala sa vola aura...je to predzvest migreny...nemalo by to byt nic vazne mo je to neprijemne a vie cloveka vystrasit ked nevies o co ide....nezacala ta boliet hlava?

vanda323
autor
22. dec 2021

@marlent Nie nezačala. Ale asi som dosť vyčerpaná v poslednom čase. Akurát som mala rozhovor s manželom a povedala som mu že už asi idem z posledného. Povedal mi že či ešte zajtra vydržím a už bude doma až do 10. Tak som mu povedala že ešte zajtra to asi dám

katie253
22. dec 2021

@vanda323 toto ani zďaleka nemal riešiť gynekológ. To je ako keby ti v dome praskla voda a ty zavoláš na opravu elektrikára.
Ja by som vyhľadala neurológa. Moja sestra mala mozgovú príhodu v 30 rokoch. Tiež mlela z posledného pri troch deťoch. Keď sa jej to stalo, tak sme potom študovali všelijaké články a v nich písali, že aj takéto situácie môžu byť toho predzvesť. Tak sa prosím ťa nedrž toho, že ti gynekológ povedal, že je to ok. A si ešte aj tehotná.....daj sa poriadne vyšetriť.

vanda323
autor
22. dec 2021

@katie253 Ok . Dám ale som už dosť vystresovaná

vanda323
autor
22. dec 2021

@katie253 A tlak mala aký segra?

katie253
22. dec 2021

@vanda323 to si už nepamätám, to bolo pred dvoma rokmi.