Prestala som vidieť na ľavé oko
Dievčatá, viete čo sa mi ráno stálo?Som zvedavá hlavne v tehotenstve či ste to už niektorá zažila. Zrazu som prestala vidieť na ľavé oko. Trvalo to asi 20 minút, bolo to nepríjemné, no prešlo to.
Ahoj určite sa nestresuj. Toto sú jednoznačne príznaky migrény s aurou a vyvoláva to aj stres, stresové situácie, nevyspatie, jedlo, tehotenstvo a podobne... Viem o com hovorím ja s tým mám bohaté skúsenosti.... Nemusí ta potom bolieť hlava, môže sa stať že to prejde a hlava neboli... Alebo začne bolieť riadne. Ale podla mňa je to 100perc. To. Nieje o nebezpečné neboj sa.... Len pre ukludnenie... Treba brať to magnézium pripadne ist na infúzie do nemocky po ležať na daku hodinku, dve.... Veľa pi vody aby sa ti to neopakovalo a keď sa ti to stane napi sa kúsok Coca coly. Ja som teta v 28 TT a mávam to, aj tieto príznaky ako opisujes ty plus aj horšie.
@ukulela
@romikk22 Tak tak dievčatá, kašlem už na všetko. Ja mám až taký stres že mám pocit že z dnu celá kričím, len to proste nedám von zo seba lebo nechcem vystrašiť deti
Ale naozaj asi bude variť muž aj na Štedrý večer. Dnes sa ma manžel opýtal že čo ma najviac stresuje aby sme.to odstránili tak som mu ani nevedela odpovedať hovorím mu všetko. Mám pocit že potrebujem spánok veľa spánku. Tak povedal že žiadne extra jedla sa nevaria , kúpili sme lososa spravim k nemu batat a hotovo . Deti potom pôjdu k babke tam budú mať šaláty rezne a kapustnice i dušu
@vanda323 berieš magnézium?
Ja som zažila v tehotenstve auru - tak sa to volá, keď ti vypadne zrak.. bola som v práci tak asi v 6-7m som bola sedela za stolom a zrazu som prestala vidieť na obe oči, nie ciernotu, ale také rozhasene, ako keď televízor nešiel nastaviť kedysi.. pozerám na šéfku, chytila som paniku že ju nevidím, že nič nevidím.. okamžite premna prišiel muž a šli sme na pohotovosť.. začala mi veľmi silná migréna.. keďže som mala oboch rodičov čo ako maldi dostali mozgové (oco ako 45r trvalé následky, mama 50r zomrela), tak ma vyšetrovali dlho.. nič mi nezistili, dali mi infúziu a bolo mi lepšie.. odvtedy sa to nikdy nezopakovalo, ale migrény sa mi veľmi zosilnili..
Daj sa hlavne do kľudu, skús dychové cvičenia, snívaj o niečom pozitívnom.. teraz je dôležité aby si bola v kľude.. držím palce..
@jana_eyre_2 Ahoj, áno beriem Magnosolv. Aj teraz som si dala. Pred tehu som mávala migrény, teraz už nie. No asi ten stav aký opisuješ sa stal aj mne. Presne že nie úplne tma ale také zahmlenie
Ahoj, neviem či je to pre teba ešte aktuálne, ale mne očné migrény začali keď som čakala syna asi v 31tt, potom som mala jednu keď sa narodil, ďalšiu keď mal pol roka, ďalšiu vo februári tohto roku a poslednú dnes ( som znovu tehotná). Vždy ma to vystraší na smrť. Pobehla som s tým xy lekárov, očného, neurológov, dokonca som bola až v centre pre SM, nič nenašli, vraj ak sa u človeka raz objaví opakuje sa, vyvolávajú ju hormonálne zmeny, stres, únava, nízka hladina cukru v krvi, zmeny počasia, osvit očí svetlom, prudký pohyb hlavy, nedostatok magnézia atď....v podstate ju môže spustiť čokoľvek. U mňa príde z ničoho - nič a trvá tak 20 minút, mávam to skôr na ľavom oku. Začnem vidieť divne - akoby mi vypadla časť zorného pola, syna som dnes videla len čiastočne, potom v tom výpadku mi sa mi začnú mihať cik-cak obrazce, záblesky, iskry a vypadne mi úplne periférne videnie na danom oku, ak chcem niečo prečítať slovo nemá časť písmen, akoby sa veci vtiahli do seba ako harmonika, postupne sa celý stav znormalizuje a ja ostanem vyplašená, zoslabnutá a unavená, niekedy ma rozbolí hlava a niekedy nie. Očná mi to vysvetlila tak, že sa mi dočasne zúžia cievy v mozgu a v oku a sietnica dočasne nedostáva krv a vypadne obraz, tento stav trvá tak 20 minút maximálne hodinu. Neurologička to ani nelieči pokiaľ sa to objaví raz za pár mesiacov.
je to samostatná diagnóza - očná migréna, migréna sietnica od migrény s aurou ju odlíšiš tak, že ti postihne jedno oko, pri aure človek zle vidí na obe oči a potom príde migréna (bolesť hlavy) pri očnej migréne ťa hlava rozbolieť nemusí.

@vanda323 ja si myslim, ze je to tou migrenou. Kolega to ozaj tak mava. V praci mu par krat odisiel zrak v stresovej situacii. Pobehal vsetkych doktorov od zilimy do blavy... nic nenasli, uzavreli to ze migrena s aurou. Mas teraz stres, okolie ti nepridava, .. kasli na vsetko, co ti robi zle. Fakt oddychni. Hned od teraz. Aj za cenu, ze varit bude v piatok muz s detmi. Ty si musis oddychnut. Supni si magnezko. Nohy do lavora, zapni daky film. A zajtra si s deckami daj rozpravkovy maraton a objednaj pizzu.