icon

Pretrvávajúca migréna na jednej strane

11. nov 2025

Ahojte som migrénicka ale vždy ma hlava bolí na jednej strane stále tej istej pravej. Máte skúsenosť? Striedajú sa vám strany alebo je to vždy ta istá? Zabudla som sa to opýtať neurologicky

lukbe
11. nov 2025

Ja som mávala vždy na pravej strane. Ale to je snáď jedno.

autor
11. nov 2025
@lukbe

Ja som mávala vždy na pravej strane. Ale to je snáď jedno.

@lukbe ďakujem ja už rozmýšľam či tam niečo nerastie, budem sa asi pýtať na mr pre istotu niekedy sú to hrozne silné migrény

anonym_4bf2c3
11. nov 2025

Vždy len 1 strana, nielen hlava ale aj oko a sánka

anonym_e783b6
11. nov 2025

@anonym_autor ano, vacsinou na tej istej, na tom istom mieste. Ja mam pocit, ze mi to ide z oka, z ocneho svalu, nervu, co ja viem, ale ma to nieco s tym jednym okom.

autor
11. nov 2025
@anonym_e783b6

@anonym_autor ano, vacsinou na tej istej, na tom istom mieste. Ja mam pocit, ze mi to ide z oka, z ocneho svalu, nervu, co ja viem, ale ma to nieco s tym jednym okom.

@anonym_e783b6 a riešila si to na očnom či ?

autor
11. nov 2025
@anonym_4bf2c3

Vždy len 1 strana, nielen hlava ale aj oko a sánka

@anonym_4bf2c3 áno u mňa tiež tak

anonym_e783b6
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_e783b6 a riešila si to na očnom či ?

@anonym_autor nie, ja mavam migreny z alkoholu, riesim to tak, ze nepijem 😀

anonym_4bf2c3
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_4bf2c3 áno u mňa tiež tak

@anonym_autor ja si už pri prvom náznaku bolesti dávam lieky, inak má čaká peklo. Neciem či má viac vola hlava, alebo mi ide vypadnúť oko z jamky, cela sánka mi ide odpadnúť a konci to zvracaním od bolesti

anonym_886be1
11. nov 2025

vždy len jedna strana, častejšie pravá ale niekedy aj ľavá, u mňa sú dôvodom hormóny, teraz som už v začínajúcej menopauze tak migrény skoro nemávam, chvalabohu

simsalabim
11. nov 2025

@anonym_autor u mna stale lava strana. Nikdy prava. A oko a okolie je typicke miesto na migrenu.

adik64
11. nov 2025

Mne sa strany striedaju, aj pocas viacdnovej migreny mam bolest raz na jednej a raz na druhej strane. Niekedy ma boli len jedna strana a pri dalsom zachvate zase druha, ako kedy

rozculena
11. nov 2025

@anonym_autor väčšinou ľavé oko.

unicornlady
11. nov 2025

Ja som migrény zatiaľ u neurológa neriešila, ale rozmýšľam nad tým, lebo fakt sa dopovať liekmi proti bolesti, tiež nie je moc zdravé.

Lieky, ktoré vám predpísal, to vám rýchlo zaberie a potom migréna odznie a dokážete fungovať po zvyšok dňa?

adik64
11. nov 2025
@unicornlady

Ja som migrény zatiaľ u neurológa neriešila, ale rozmýšľam nad tým, lebo fakt sa dopovať liekmi proti bolesti, tiež nie je moc zdravé.

Lieky, ktoré vám predpísal, to vám rýchlo zaberie a potom migréna odznie a dokážete fungovať po zvyšok dňa?

@unicornlady Mne neurologicka pomohla, lieky od nej mi zaberaju a ulavia od migreny. Volnopredajne z lekarne mi vobec nezaberali, vyskusala som vselijake.

unicornlady
11. nov 2025

@adik64 A ako často tam musíš chodiť? Resp. keď ti dá papier z vyšetrenia (názov lieku), tak ti môže aj obvodná na základe toho predpísať lieky?

adik64
11. nov 2025
@unicornlady

@adik64 A ako často tam musíš chodiť? Resp. keď ti dá papier z vyšetrenia (názov lieku), tak ti môže aj obvodná na základe toho predpísať lieky?

@unicornlady Teraz uz chodim len 1x rocne na kontrolu a ked potrebujem lieky, poslem mail a predpise mi.

vikisisi
11. nov 2025

Tiež vždy len pravá strana a mám to z hormónov, gynekologičká mi predpisuje Flector alé tiež nie vždy zaberie

autor
11. nov 2025

@unicornlady áno,tiež som to roky neriešila, nepomáhali mi voľno predajné vôbec. Teraz mám relpax, ten keď si dám migréna odíde do hodiny ,fakt majú super rýchly účinok,čo ja mám mega veľké migrény

autor
11. nov 2025
@vikisisi

Tiež vždy len pravá strana a mám to z hormónov, gynekologičká mi predpisuje Flector alé tiež nie vždy zaberie

@vikisisi robila ti hormonálny profil? Ja mám tiež väčšinou menštruačné migrény

vikisisi
11. nov 2025
@anonym_autor

@vikisisi robila ti hormonálny profil? Ja mám tiež väčšinou menštruačné migrény

@anonym_autor nie ale už to mám odsledovane že v čase menštruácie a aj ovulácie

unicornlady
11. nov 2025

Ja to mám často z krčnej chrbtice. Ale ako užívam progesterón, tak ten rozširuje cievy a tie prvé dni sú fakt ťažké. Preto aj zvažujem tú neurologičku.

A neuspávajú tie lieky?

autor
11. nov 2025
@unicornlady

Ja to mám často z krčnej chrbtice. Ale ako užívam progesterón, tak ten rozširuje cievy a tie prvé dni sú fakt ťažké. Preto aj zvažujem tú neurologičku.

A neuspávajú tie lieky?

@unicornlady aj ja buď to je z menštruácie migréna alebo občas aj z krčnej. Určite choď ja som sa dlho trápila sama. Vieš čo relpax neuspava čo je užívam ale strašne vie zvýšiť tlak. Ja ho nemám najlepší čiže bude mi musieť zmeniť na iné,ktoré nezvyšujú tlak. Ale fakt ti odporúčam návštevu neurolgicky, aj tak tieto voľnopredajné nepomáhajú na migrénu.

autor
11. nov 2025
@vikisisi

@anonym_autor nie ale už to mám odsledovane že v čase menštruácie a aj ovulácie

@vikisisi úplne tak isto

adik64
12. nov 2025

Ja mam tiez migreny pri menstruacii, byvala som cely tyzden vyradena zo zivota. Odkedy mam lieky, je to o dost lepsie. Ale gyn mi nerobil ziadne vysetrenia, iba odporucal ku neurologovi.

monro
12. nov 2025

Mávam silné bolesti hlavy, ktoré nemám diagnostikované ako migréna. Mávam to vyslovene naľavo a okolo oka.

takacovama
12. nov 2025

mne chvalabohu zaberaju pri migrene aj volne dostupne lieky. to si myslim, ze je este take mensie zlo. teraz mam taky overeny cetalgen, ze sa nan viem spolahnut. jednu dobu som brala flector, ale ten mi potom zacal robit nedobre.

autor
12. nov 2025
@takacovama

mne chvalabohu zaberaju pri migrene aj volne dostupne lieky. to si myslim, ze je este take mensie zlo. teraz mam taky overeny cetalgen, ze sa nan viem spolahnut. jednu dobu som brala flector, ale ten mi potom zacal robit nedobre.

@takacovama tak to máš ešte dobre že ti zaberá voľno predajný držím palec nech čím dlhšie zaberá 🙂 áno flektor je svinstvo pre mňa strašné ťažký na žalúdok

takacovama
12. nov 2025

@anonym_autor klopem si, lebo viem, ze to tak byt nemusi. akoze stane sa, ze nezaberie, ale teda vacsinou sa mozem spolahnut. hlavne si musim dat tabletky dve a hned ked citim, ze to prichadza.

greta2017
13. nov 2025

Baby pripajam sa...prave dnes to na mna prislo a od 5:30 doteraz som myslela ze sa zblaznim. Staaaaale pravidelne KAZDY mesiac ma boli rovnako nad lavym okom a plus oko ale cela lava polka hlavy ma neskutocne boli 2-3 dni VKUSE. Aj v noci sa budim na bolesti...niekedy mi ani analgetika nezaberaju. Dnes som si prvy raz dala Ibalgin rapid caps tak do 40min mi to trosku zmiernilo bolest ale neviem si predstavit takto fungovat v praci (som na RD). Na ocnom som bola (vsetko ok), cakam na MRko v decembri a potom sa uvidi. Ale mne to zacalo niekedy po 2.porode a kazdy jeden mesiac sa to opakuje. Je to fakt neznesitelne🤯

autor
13. nov 2025
@greta2017

Baby pripajam sa...prave dnes to na mna prislo a od 5:30 doteraz som myslela ze sa zblaznim. Staaaaale pravidelne KAZDY mesiac ma boli rovnako nad lavym okom a plus oko ale cela lava polka hlavy ma neskutocne boli 2-3 dni VKUSE. Aj v noci sa budim na bolesti...niekedy mi ani analgetika nezaberaju. Dnes som si prvy raz dala Ibalgin rapid caps tak do 40min mi to trosku zmiernilo bolest ale neviem si predstavit takto fungovat v praci (som na RD). Na ocnom som bola (vsetko ok), cakam na MRko v decembri a potom sa uvidi. Ale mne to zacalo niekedy po 2.porode a kazdy jeden mesiac sa to opakuje. Je to fakt neznesitelne🤯

@greta2017 ahoj ,joj držím palce nech to prejde. Mne sa tiež zhoršili o dosť migrény po pôrode. Treba mu neurologovi nech ti nastaví liečbu a správne lieky ale súper že ideš na mr.