icon

Príčina extrémnej únavy

25. nov 2025

ahojte asi dva tyzdne pocitujem hroznu unavu , rano neviem vstat aj po 6-8h spanku do prace , som zvyknuta chodit 6x tyzdenne pred pracou do fitka no momentalne niesom schopna vstat tak skoro a vzdy to prespim

ked mam volno som schopna spat cely den

beriem vit d +k2, magnesium, nutricne vyvazenu stravu kedze cvicim. mam do 25 rokov, zena

je to pocasim ?

venom19
25. nov 2025

A nie si prepracovana? Alebo nedostatok b12?

lucka_ke
25. nov 2025

štítna žľaza je v poriadku?

anonym_d0a126
25. nov 2025

@anonym_autor 6x do týždňa ráno cvičis asi to bude príčina.Si vrcholový športovec?🤪daj si skontrolovať krvný obraz.Telo nie je hlúpe dalo ti najavo, že ho pretazujes

a0
25. nov 2025

@anonym_autor takáto únava nie je počasím. Možné príčiny sú 1. Nedostatok vitamínov, minerálov a železa. 2. Tehotenstvo 3. Autoimunitné alebo iné “náročnejšie” ochorenie, ktoré sa sste neprejavilo. Takže ak máš negativny test, smer k obvodnému.

leona45
25. nov 2025

@anonym_autor anemia?

ivett1
25. nov 2025

@anonym_autor nedostatok železa?

autor
25. nov 2025
@ivett1

@anonym_autor nedostatok železa?

@venom19 nemam fyz narocnu pracu len su to 12 tky. b12 by som mala mat v multivitamine.
@anonym_d0a126 tak ja som na to uz zvyknuta, cvicim takto uz skoro 3 roky nemyslim si ze to je z toho.
@a0
@ivett1 zelezo by malo byt v multivitamine co beriem

ivett1
25. nov 2025
@anonym_autor

@venom19 nemam fyz narocnu pracu len su to 12 tky. b12 by som mala mat v multivitamine.
@anonym_d0a126 tak ja som na to uz zvyknuta, cvicim takto uz skoro 3 roky nemyslim si ze to je z toho.
@a0

@anonym_autor a je ho dosť? ...takuto únavu mala moja dcéra a zistili jej sideropaticku anémiu...musí brať železo ( na predpis), mala aj infúzie...

nyusika
25. nov 2025
@anonym_autor

@a0

@anonym_d0a126 to je hlupost. praveze cvicenie dava energiu.

@anonym_autor
moze tyo byt prekonany kovid, naprikald...ako jedna z pricin,
ja tyo tak mam uz vyse dvoch emsiacov. normalne mam vrtulu v zadku, teraz ledva vydrzim do pol deviatej/deviatej a rano mam probme vstat o siedmej

venom19
25. nov 2025

Ja myslim, ze to moze byt pretazenie organizmu, cibiz fyzicke alebo psychicke. Ale prve kroky by veru mali viest na krvny obraz 🙂

a0
25. nov 2025
@anonym_autor

@a0

@anonym_autor v multivitamínoch sú často len stopové prvky, nehovoriac o tom, že niektoré vitamíny a minerály sa v týchto tabletkách navzájom neutralizujú a tým pádom akoby neboli. Napr keď je tam vapnik, magnezium, tak je železo zneutralizované, vápnik dokonca neutralizuje aj zinok. Je toho viac, jedna farmaceutka mi to raz spísala celé 🙂. Ale teda ak máš pocit, že ti nič nechýba tak treba pátrať po chybe ďalej. Mne keď začalo autoimunitne ochorenie, tak som bola schopná zaspať všade a rovnako tak v tehotenstve.

anonym_4915a0
25. nov 2025

@anonym_autor pridaj do stravy potraviny s vyšším obsahom vitamínu C, pomáha lepšie vstrebávať vitamíny a minerály zo stravy. Môžeš užívať rôzne doplnky, jesť zdravo, ale ak máš nedostatok céčka v strave, tak sa živiny ťažko vstrebú do tela.
Ak máš problém s imunitou pridaj do stravy potraviny bohaté na kolagén a probioticke potraviny.

michallm24
25. nov 2025

Ja by som skúsil aspoň odber krvi..

anonym_d51da0
25. nov 2025

Prekonaný covid, ale kľudne aj dlhodobé preťaženie. Telo si pýta oddych, tak mu ho dopraj, resp. krvný obraz si daj min. u lekára urobiť.

danielahamar
25. nov 2025

Histamin?

tinka3435
25. nov 2025

Štítna žľaza

marianarem
25. nov 2025

@anonym_autor Nebola si niekedy v poslednom case chora? Nemuselo to byt upne tesne pred. Ako sa pise vyssie, covid vie narobit takuto sarapatu, a to aj velmi lahky. Ale aj chripka alebo ine virusy.

anonym_fa2358
25. nov 2025

Ak ti chýba nejaký vitamín alebo mineralny prvok, buď si ista, že multivitamín to nenahradí 🤷 Tie multivitaminy ti sú len také srandy, obsahuje to všetko ale zároveň vlastne nič. A hlavne nič tam nie je v dostatočnom množstve.

anonym_a619cd
25. nov 2025

tehotenstvo? 🙂

anonym_7e8664
25. nov 2025

Autoimunitné ochorenie? Skleróza multiplex?