Príčiny pálenia a tŕpnutia jazyka a ďasien
Pálenie a tŕpnutie jazyka, ďasien, podnebia, krka. Oči ma svrbievajú ale produkcia sĺz niekedy nie až toľko. Ale ak plačem tak slzy tečú - nemám Sjögrenov syndróm.
Sťažené prehĺtanie. Bolesť pri pohybe. Neviem čo ma tam boli či svaly, šľachy alebo kĺby - celé telo. Brnenie prstov rúk a nôh. Niekedy ma aj chytí kŕč. Mravenčenie aj na tvári.
Mám nižšiu produkciu slín. Sliny sú také čudné - je tam aj pena.Ráno keď vstanem mám suchosť v ústach. A keď sa napijem tak je to lepšie. Zle sa mi rozpráva čiže sa mi zle vyslovuje. Nemám zväčšené uzliny a ani slinne žľazy nie sú zdurené. Nepijem alkohol a ani nefajčím cigarety.Myslim si, že na bolia zuby, ale zuby sú v pohode ale sánka či niečo tam. Ak je zima a fúka ľadový vietor tak si zakrývam tvár.
Pod okrajoch ľavej a pravej strany jazyka mám ryhy a aj na začiatku jazyka mám ryhy a neustále tvoriaci sa povlak. A mám aj mierny zápal dvanástnika - bola som na gastroskopii.
Mala som aj očnú migrénu.
Užívam vitamín B komplex, vitamín D, vitamín C
Niekedy nie je pitný režim dostatočný 🫢.
Doma býva aj niekedy stres a nie vždy.
Schudla som a aj pribrala.
Pôjdem tento mesiac na vyšetrenie slinných žliaz a mám strach z rakoviny nádoru slinných žliaz.
Na začiatku som mala týchto problémov čiže 11 januára som mala najprv reflux a pálenie, potom vnútorný tras, zimnica, sťahovanie svalov a veľmi to bolelo, kŕče, mravenčenie prstov na nohách a rukách.....a psychické problémy čiže strach lebo som nevedela čo sa som mnou deje. Bola nespavosť, nejedla som a nepila som a bola dehydratácia a pokles váhy.
Kto má podobný problém??
Ďakujem 🙏🙏🙏🙏🙏
Toto je gastro problem, treba zacat tam. A hlavne sa upokoj, davaj si lieky na ukľudnenie, magnezko. Cim viac sa budes stresovať, tym viac sa ti bude zhoršovať gastro nález. Rieš toto a ryhy na jazyku ma kazdy a bolesti jazyka mas z kyseliny, lebo mas zapal, to ma dnes kazdy druhy clovek, len o tom nevie, takze klud. Treba držať diétu a brat lieky, vyhýbať sa drazdivym jedlam a sladkostiam. Nic ti nie je, brnenie mas zo stresu o svoj zivot. Pritom mas banálnu chorobu ktoru ma iks ludi aj ja ju mam a tiez ma pali jazyk, ked sa prežeriem. Musis jest menšie porcie a zdravšie veci a prestaň sa stresovať lebo fakt dostanes nejaku chorobu. Rieš si ten zapal a jedz zdravo.
@izrasa ahoh, zistila si co ti nakoniec bolo?
@gregik66 takže nedostatok horčica b-komplexo lebo keď som začala užívať kvalitný bez komplex a kvalitný horčík malat eh to brnenie A to tŕpnutie prestalo to už nemám ale to pálenie stále pokračuje silnejšie alebo slabšie mám funkčnú dyspepsiu na podklade refluxu Ale ten reflux tam je podozrenie na ten tichý reflux ten mierny tichý reflux
@gregik66 takže nedostatok horčica b-komplexo lebo keď som začala užívať kvalitný bez komplex a kvalitný horčík malat eh to brnenie A to tŕpnutie prestalo to už nemám ale to pálenie stále pokračuje silnejšie alebo slabšie mám funkčnú dyspepsiu na podklade refluxu Ale ten reflux tam je podozrenie na ten tichý reflux ten mierny tichý reflux
@izrasa a nahodou horku chut v ustach si nepocitovala? Ja mam presne toto iste co ty pises, plus horku chut v ustach

@izrasa skus pozriet nieco o tetanii