icon

Príčiny pocitu na odpadnutie pri vstávaní

jessi288
13. júl 2025

Dobrý deň stalo sa vám už niekedy že ste vzali a prišlo mi na odpadnutie keď som odkráčala k wc .Niekedy sa mi stane že keď vstanem ,cítim sa na odpadnutie keď chodím neviem či je to tým že prudko vstanem .

viestta
13. júl 2025

treba si dat skontrolovat tlak

lindous
13. júl 2025

@jessi288 áno, občas sa mi to stane, často práve, keď prudko vstanem ako vravíš... mám nízky tlak...

markusrasford
13. júl 2025

@jessi288 treba sa napiť vody

sbenkova
14. júl 2025

vstávať pomaly, je to ortostatická hypotenzia

jessi288
autor
14. júl 2025
@lindous

@jessi288 áno, občas sa mi to stane, často práve, keď prudko vstanem ako vravíš... mám nízky tlak...

@lindous tak 114/64

jessi288
autor
14. júl 2025
@markusrasford

@jessi288 treba sa napiť vody

@markusrasford napijem sa vzdy

jessi288
autor
14. júl 2025
@viestta

treba si dat skontrolovat tlak

@viestta mám ho v poriadku

jessi288
autor
14. júl 2025
@sbenkova

vstávať pomaly, je to ortostatická hypotenzia

@sbenkova nepočula som ešte o Tom,doktor by mi to mal určiť ? Mám ísť k doktorovi?

slovakboy
14. júl 2025
@jessi288

@lindous tak 114/64

@jessi288 to je nízky tlak, mne keď poklesne po cyklo tréningu tlak na 100/79 tak skoro idem odpadnúť. Treba piť viac, vody pretože málo vody znamená menší objem krvi (krv je z vacsej časti voda) a pri menej krvi je nižší tlak. Preto po fyzickej námahe vacsej sa to stáva. Lebo je človek dehydrovaný. Vodu, ale je lepšie piť minerálky. Sodík v minerálke zvyšuje elektrolyty, nahrádza soľ a zvyšuje tlak.

sbenkova
15. júl 2025
@jessi288

@sbenkova nepočula som ešte o Tom,doktor by mi to mal určiť ? Mám ísť k doktorovi?

@jessi288 netreba, stačí režimové opatrenia, pomaly vstávať a pohár vody pri posteli, len ak by sa to zhoršilo, treba navštíviť lekára. Aj lieky niektoré to robia.

sbenkova
15. júl 2025

Ortostatická hypotenzia je krátkodobé zníženie krvného tlaku spôsobené zmenou polohy z ľahu do sedu, alebo zo sedu do stoja. Je spôsobená hromadením krvi vo venóznom riečisku dolných končatín, čo vedie k zníženiu krvného návratu a krvného tlaku. Príznakmi sú zatmenie pred očami, chvíľková slabosť a mdloby.