icon

Príčiny tlaku na tvári okolo obočia a ucha

18. feb 2025

Ahojte,nestretol sa s tym niekto? Citim na tvari tlak v tychto oblastiach, boli ma aj krcna chrbtica na tej tlakovej strane, bolima aj sanka pri otvarani ust, ale ked si ju natriem voltarenom tak prestane, citim tlak za ocami. Bola som na RTG dutin - ciste, ocny tlak v poriadku,aj ocne pozadie. RTG krcnej blokada dvoch stavcov, este cakam na neurologické vysetrenie. Okrem toho sa mi ho ikedy cez den zatoci hlava a mam pocit,ze odpadnem. Este ma akoby stipe prava ruka na twj postohnutej strane po vonkajsom obvode.

Príčiny tlaku na tvári okolo obočia a ucha
autor
18. feb 2025

Este som zabudla 3D CT zubov OK.

sowhat
18. feb 2025

nemas zvyseny stres? z toho zvykne tuhnut aj krcna chrbtica aj sanka

autor
18. feb 2025

@sowhat nemam, teda,aspon nemam ten pocit. Nic zavazne ani stresujuce neriesim.

autor
18. feb 2025

@sowhat ale pozorujem na sebe,ze zatinam zuby pocas spania.

tanika
18. feb 2025

Ct prínosových dutin ??? Ja uz an ti som absolvovala kedze mojs orl lekárka sa ani na cédečko nepozrela len na popis a skonštatovsla že chronicky dutinar v poriadku . Idrm este na konzultaciu k orl lekárovi sle sj teds o operuje nech to on zhodnotí nie je opíše popis z ct dutin . Mne po Vianociach teraz Adi dom schytala nejsky zmontovaných virus , covid bohie čo stale migrujú zisky ako je obocie ucho , s koreň nosa obcas vrchné horné zuby. Takze ske js viem ze dom pi chorobe bola s rtg dutin je slabé ct pnd je detailnejšie .
Ct 14.2. A termin u orl lekara co aj operuje mam27.2. S na timo som velmi zvedavá co on zhodnotí.

autor
18. feb 2025

@tanika a na tom CT ti co videli? Mne zas povedali,ze chronicky alergik a vybavene. Neviem ako sa dostabem na CT,ked to doktor nepovazuje za potrebne, ale mam prejavy rovnakr ako ty.

tanika
18. feb 2025

Ja som chronicky dutinar aj operované dutiny a rtg dutin no ozaj na takéto migrujúce problemy je ozaj slabe , mozno keby ťa este neurológ poslal na magneticku mozgu tsm zo je tiez vidiet aj to dom v minulosti ukazovala cédečko orl lekárovi co operuje zen videl problem no ja sa bojim tersz velmi ci tam niečo nenájde ako problem zhrubnutych slizníc , zablokovanie ústia do čelných dutin . To moze roboť problemy ….to sa čudujem práve teba chronic.alergika urcite je na nieste ct dutin alebo magnetická mozgu …
Ja som chvala nohu nemsla problem orl ma posláa ale bohuzial ani neotvorila vsecko 🙈. 27.1. Uvidime co povie. Aj ty si bola chora ? Alebo upchava sa ti trocha nos ??? Tlaky v cele? Nad čelom obocie ja trocha aj ucho . Ale nie je to vzdy a stale myslim si ze to je nejakým opuchom prínosových dutin ??? A ozaj som histaminicka a nepotvrdena alergická v sezóne😏
A ci na ct pnd videli no vela vsetky dutiny sko su volne ci ich nieco neblokuje nejaka zhrubnuta sliznica po zápalový a polypy, cysty , a vsetky dutinky s skliplky v dutinách . Je to velmi detailne zobrazenia dutin oproti rtg dutin .

tanika
18. feb 2025

* oprava 27.2.idem na vysetrenie a konzultaciu s cédečkom ct dutin potom uvidim ze co s tym davam si inak kortikoid y sprej dymistu, preplachujem nos morska voda. Konvickujem , atihistsminika beriem
. Inak to som este zabudla ja som reaktívne mycoplszmy zo jedine mi z krvi a odberov zistili nic ine .
A vybrala som 4 bslenia sumamedu doberdm 5 balenie s konci 24.2. Idem na odber krvi ns kontrolu ako som ns tom od 18.1. Kedy som zacala brat atb lebo ja som mala stale fokolo sko keby nadchu , opuch dutin zapsl dutin bez teploty a bez crp nizucke akebo skor uplne v norme , atihistsminika rano vecer spreje vsetko mozne s nie este celkom dobte a sa mi zda ze ono Adi tie atb mi pomohli hoci ja som kaslala len ozaj trocha. Ns imunitu od alergologicky mam isoprinosine tabl. aj polydoxioum injekcie , potom bude imunor .

autor
1. mar 2025

@tanika ahoj, no ako si dopadla? Co ti povedali a co zistili??

tanika
10. máj 2025

Ahoj ako ti je ? Ja opäť problemy cca od zaciatku aprila potom dutin cez velku noc vytery negativne sme aj tak mi dali 1 balenie sumamedu , ale zatekanie hlienov, tlak za očami , obcas mam aj slzenie oka, z orl ze vsetko v poriadku , aj sa mi tak zle pozera ako keby nievo ta očami , aj čelo citim , a ozaj pukalo mi praskali v uchu to uz preslo ….beriem vsetko nozne atihistaminika, sprej kortikoid. Preplachy dutin , este pojdem v utorok na alergo ze co sa deje , mám take tazko vyfukatelne číre hlieny z nosa. Ty si ako na tom????