Príčiny únavy a vypadávania vlasov pri zníženom železe
Ahojte baby ,
Dlhodobo už pociťujem každodennú únavu a do toho mi padajú aj vlasy, ale že veľmi.
Hemoglobin , hematokrit a železo mám bližšie k spodnej hranici ale je to v norme.
Mala ste niektorá podobné dlhodobé príznaky pri takýchto výsledkoch? Ešte potrebujem vyšetrit ferritín.
Neviem či to môže sposôbovať železo…
No ja mám praveže hemoglobin 129
Železo 13,7
Ale tá únava je hrozná a vlasy oproti tomu co som mala sa tiež zhoršili a padajú hrozne ….
Železo 13,7
Ale tá únava je hrozná a vlasy oproti tomu co som mala sa tiež zhoršili a padajú hrozne ….
@anonym_autor tvoje problémy podľa výsledkov nespôsobuje železo
Štítna žľaza?
No sama neviem, štitnu som naposledy mala dobrú, ale sú to asi 2 roky dozadu…
Skusím doplniť predsa len ten ferritin ešte a štitnu.
Nikdy predtym som take problemy nemala s unavou
@anonym_autor Mne padajú strašne už roky. Aj v mladosti. Nikdy okrem volnopredajných liekov,vitamínov,žihľavovú kuru som to inak neriešila Nakoľko je to beh na dlhé strate.
A ah tak nič nezaberue sto percent..
Únavu pociťujem roky ,pripisujem to viac menej nedostatku spánku a časté budenie v noci. Zo železom mám problém.,ale to som sa vždy dozvedela len náhodne. na predoperacnom ,na prevenke ak pri darovaní krvi.Bezne som mala pod 100 a dokonca ak 75 hemoglobín a normálne som chodila do práce aj na nočné.
No niečo to bude vyvolávať , len musim zistiť čo,
Vlasy som mala pomerne dobré ešte pred rokom celkom husté, no teraz je to hrozné a hlavne tá únava…
@anonym_autor podľa mňa áno, ja som raz mala 116, co je tiež minimum pod hranicu, ale normálne som si vzdy poobede musela 20 minút zdriemnuť.
Nepadali mi vlasy, ani som nemala závraty, len tá únava.
@dennissa16 Ja som (unavená vždy takže nikdy som to nepripisovala zníženému železu )A to som mala pod 80 hemoglobín.a normálne som chodila do práce na dvanástky, nočné. Síce unavená, ale kvôli málo spánku.Kazdy ro má inak. Nedávno som bola darovať krv a zase nízke veľmi tak už som musela po rokoch aj hematológiu.
Nejake hormonalne zmeny? Tehotenstvo?
Železo 13,7
@anonym_autor To veľmi pravdepodobne môže spôsobovať aj stres, dlhodobé psychické aj fyzické vyčerpanie, hormonálna nerovnováha, stitna žľaza.
Nie tehotenstvo ziadne,
No stres som zaživala oveľa väčši a nikdy taka unava nebola …
Tak skusim nejak zapátrať ešte, určite nejaka pričina je …
Ja mam kombinaciu ah nedostatku zeleza, aj hypotyreozy. Cize mam velku unavu kazdy den aj padanie vlasov. Hoci napriklad teraz mam hladiny oboch v poriadku.
Ja si myslim že tiež to bude niečo s tym spoločné….
Pred rokom a pol som brala železo aby som vôbec mala 10 a tiež som blla vtedy dosť unavená
Takže nieco to musi sposobovať , vlasy nikdy nepadali až tak moc …
@anonym_autor Mne padajú strašne už roky. Aj v mladosti. Nikdy okrem volnopredajných liekov,vitamínov,žihľavovú kuru som to inak neriešila Nakoľko je to beh na dlhé strate.
A ah tak nič nezaberue sto percent..
Únavu pociťujem roky ,pripisujem to viac menej nedostatku spánku a časté budenie v noci. Zo železom mám problém.,ale to som sa vždy dozvedela len náhodne. na predoperacnom ,na prevenke ak pri darovaní krvi.Bezne som mala pod 100 a dokonca ak 75 hemoglobín a normálne som chodila do práce aj na nočné.
@anonym_988190 comu pripisujes caste nocne budenie?Dakujem
@anonym_988190 comu pripisujes caste nocne budenie?Dakujem
@dulazh U mňa je to nočným behaním na wc a aj nočné návaly v menopauze.

@anonym_autor podľa mňa áno, ja som raz mala 116, co je tiež minimum pod hranicu, ale normálne som si vzdy poobede musela 20 minút zdriemnuť.
Nepadali mi vlasy, ani som nemala závraty, len tá únava.