Príčiny vysokého pulzu a možnosti liečby
Ahojte baby, prosím vás v poslednej dobe mám vysoký pulz a cítim aj to búšenie. Dnes som maka 97 v kľude čiže nebola som po námahe. Tlak bol ok (125 / 83) liečim sa aj na štítnu tá je v poriadku. Tie ktoré máte, ste mali tiež vysoký pulz prišli vám na príčinu? Aké vyšetrenia vám robili a dostali ste hneď nejaké lieky? Ďakujem vám
Neviem či riešiť či nie. Budem sa snažiť merať tlak a pulz aspoň obdeň. Bo som sa čudovala že prečo sa mi motá hlava lebo sa mi aj točilo
V rodine máme samé srdcové diagnózy tak asi preto dávam viacej pozor
Najucennijsie je zapojit intervalove kardio cvicenie. Ja som maval v kludne 90 (aj nadvaha) a po necelych dvoch rokoch som to dokazal znicit na kludovu okolo 55. A to som sa necitil zle ani nic, akurat mi u doktora povedali ze ludia co maju vysoku kludovu tepovu frekvenciu nadmerne zatazuju organizmus a dozivaju sa vyrazne menej. Su nato samozrejme aj lieky ale tie maju vzdy nejake vedlajsie ucinky.
@anonym_autor ja som tak mala ako ty,potom som zacala mat v klude 160/min, odkedy beriem betablokator tak mam kludovy tep do 80. Pricina bola vrja chrbtica.
@anonym_autor ja som tak mala ako ty,potom som zacala mat v klude 160/min, odkedy beriem betablokator tak mam kludovy tep do 80. Pricina bola vrja chrbtica.
@anonym_1ba206 ďakujem, budem to pozorovať a potom pôjdem ku obvodnej nech mi dá papier na kardio. Tak radšej aby som nič nezanedbala
Najucennijsie je zapojit intervalove kardio cvicenie. Ja som maval v kludne 90 (aj nadvaha) a po necelych dvoch rokoch som to dokazal znicit na kludovu okolo 55. A to som sa necitil zle ani nic, akurat mi u doktora povedali ze ludia co maju vysoku kludovu tepovu frekvenciu nadmerne zatazuju organizmus a dozivaju sa vyrazne menej. Su nato samozrejme aj lieky ale tie maju vzdy nejake vedlajsie ucinky.
@anonym_6919df tak radšej sa nechám vyšetriť ak by sa to zopakovalo
@anonym_1ba206 ďakujem, budem to pozorovať a potom pôjdem ku obvodnej nech mi dá papier na kardio. Tak radšej aby som nič nezanedbala
@anonym_autor radsej ano,
@anonym_autor určite by som šla na. kardio vyšetrenie. Súhlasím aj z názorom vyššie, že kardio tréning zlepšuje kondičku srdca.
Mne zistili prolaps predného cípu mitrálnej chlopne, užívam liek denne podľa potreby 1 celú tbl. alebo polovicu. Záleží, aký mám pulz a ako sa cítim.
@anonym_autor ja som mala tiež vysoký tep bežne okolo 100 , myslela som že je to ok lebo ani lekári to nejak extra neriešili až jeden krásny večer mi išlo srdce z hrude vyskočiť z čistá jasná v strede noci zo spánku . môj tep atakoval cez 260 úderov samozrejme rýchla hospitalizácia a teraz čakám ako na klincoch na ablaciu srdca ktorá ma čaká o mesiac .
@anonym_autor ja som mala tiež vysoký tep bežne okolo 100 , myslela som že je to ok lebo ani lekári to nejak extra neriešili až jeden krásny večer mi išlo srdce z hrude vyskočiť z čistá jasná v strede noci zo spánku . môj tep atakoval cez 260 úderov samozrejme rýchla hospitalizácia a teraz čakám ako na klincoch na ablaciu srdca ktorá ma čaká o mesiac .
@nejdemaprihlasit jemine 🙈 tak toto som ešte nepočula nevidela. A prišli na to že kvôli čomu? To mesiac čakať na operáciu? Nie je to dlho? Držím palce
@nejdemaprihlasit jemine 🙈 tak toto som ešte nepočula nevidela. A prišli na to že kvôli čomu? To mesiac čakať na operáciu? Nie je to dlho? Držím palce
@anonym_autor tak už som v domácom liečení dnes si idem do nemocnice pre správu a diagnóza ma byť arytmia .
Pri liecbe stitnej zlazy je vyssi tep. Su o tom zahranicne studie. Robim kardio uz 2 roky a tep sa mi neznizil.
Ale, navstiv lekara nech vyluci ine zdravotne problemy

Bežne to mam takto ako ty a výsledky mám všetky v poriadku. Popravde ani mi to neprišlo na um, že by mi mohlo niečo byt 🤷♀️