icon

Priebeh liečby akné: Kedy sa prejavia výsledky?

nikola629
10. feb 2025

Ahojte, akú máte skúsenosť počas liečby s akné, zhoršilo sa vám na začiatku a potom sa začalo zlepšovať alebo ste videli výsledky už zo začiatku. Ja momentálne používam Skinoren - ráno, Belakne - večer, Aknemycin - lokálne vecer. Mam pocit, že moja pleť je oveľa horšia ako bola vôbec doposiaľ, mala som vždy problém s upchatými pormi, takisto sem tam nejaká zapálená vyrážka. Posledný rok alebo dva ma to trápi trosku viac, tak som sa rozhodla navštíviť kožnú, tá mi predpísala lieky vyššie. No pred používaním týchto prípravkov som mala lepšiu pleť, používam ich asi 10dní a moja pleť sa dosť zhoršilo. Máte s kým nejakú skúsenosť?

katarina40
11. feb 2025

@nikola629 ahooj 👋 taak ja som tieto všetky produkty vyskúšala a ako píšeš skôr sa to zhoršilo ako zlepšilo...Skinoren stipal ako fras spálil mi tvár a ostatok nič mooc teda..ak môžem poradiť skús niečo z dermo kozmetiky síce je drahšia ale pomôže teda mne pomohla napr.taka Bioderma je fajn treba vyskúšať 🙂snáď niečo pomôže

janiely
14. mar 2025

@katarina40 aj mna skinoren stipal, az koža opuchla miestami, tiez svrbela. Nerobil mi dobre a tiez zhorsil prejav akne. Po 3 mes.sa z masivneho vysevu drobuckych akne vyrazok (po kortikoidoch) zacali vytvarat hlboke podkozne a velmi bolestive vyrazky. Plus mam viditelne flaky po akne. Na hrudniku kde som sa tiez vysypala tak tam som skinoren nepouzivala a tam sa mi to zahojilo ako prve po cca 1-2mes. Ale plet som mastila 3 mes.a vysledok- zhorseny stav. Nasledne prisla chripka- tyzden lezania, zanedbala som cistenie pleti aj nepouzivala skinoren a cuduj sa svete, prvy krat sa mi vsetko zapalove zahojilo. Zvlastne 🙂 teraz sem tam este nieco vybieha ale uz som nastavena nezatazovat plet nicim, iba ak vypukne nepekna ci bolestiva vyrazka.

kristina_969
28. máj 2025

@nikola629 Ahoj, kľudne mi napíš správu.. som zdravotná sestra a mám s akné na tvári skúsenosti 😊 samé sa to určite nezahojí.. 😊