Príplatok u zubára za meškanie
Čaute baby chcela by som sa spýtať ci ste sa s tým aj vy stretli. Bola som dnes u zubarky meskala som do 10 min kvôli tomu ze mhd meskala a účtovala si priplatok 20€. Je to bežné ze si zubari takto účtujú? Lebo ešte som sa s tym nestretla
@pribinak neviem cenník som nevidela len mi to prišlo dosť nakoľko stalo sa mi to 1.krat ze autobus meškal od nás nechodia každú chvíľu meskala som 12 min a už pýtali príplatok
Nemôže pýtať žiadny poplatok sk ho nemá v schválenom cenníku. Máš aj potvrdenku že si to zaplatila?
u nás to síce takto nefunguje a ani som sa s tým ešte nestretla..ale ked si objednaná napr. na 8:00 a vezmú ťa o 8:12 dajú 20€ oni tebe? :D (to len na odľahčenie) ..
podľa mňa to takto nie je správne.. ved ked si na rade a nie si tam, zavolajú toho, čo ide dalej.. a ked si meškala, tak teraz budeš čakať...ale ked to má v cenníku tak asi môže pýtať.. :/
Hlavne by takyto zubar mal potom aj odskodnovat pacientov za cakanie - mal by im davat zlavu.
Podľa mňa by si takéto príplatky pýtať nemali pokiaľ je to do 15 min predsa len nikdy nevieme co sa môže stat. Ja som tiez raz tak bola objednaná k zubarovi meskala som do 15 min nie mojim zavinenim ale bola nehoda na ceste tak sa skôr nedalo prist už som bola na ceste a volala mi sestrička od zubara ze už ani nemusím chodiť ze ma neosetria lebo by to nestihli.
@sajmonka_1216 asi tak súhlasím🙂 reálne sa mi stalo aj horšie ze ma zobrali až o 40 min po objednaní
Dala Ti blok?za vyšetrenie plus nedodržanie termínu.Ak to má v cenníku môže
Keď 15 minút meškáš a náhodou majú okrem teba len jedného nečakaného bolestivého pacienta, tak dosť pravdepodobné je,že potom všetci objednaní po tebe, čakajú napríklad 40 minút navyše.
Chápem tvoju doktorku. Možno to robí kvôli tomu, aby si pacient nabudúce rozmyslel, či vôbec príde, ak mešká.
A co tak zavolat a ospravedlnit sa, ze budem meskat?
Normalna vec. Potom ludia chodia ako do holubnika.
Pracujem v ambulancii, sice neuctujeme toto, ale snazime sa brat nacas. Ak pacient meska dlhsie, ani ho nevezmeme, pretoze je to na ukor dalsich objednanych pacientov.
Takého zubára by som zrušila.....za všetko už chcú peniaze , zachviku budú pýtať aj za to že si tam stlačila kľučku na dverách
Nestretla som sa s tym, no logiku to ma, ale iba v tom pripade, ze lekar vezme pacienta v objednany cas, inak je to nespravodlive.
@sajmonka_1216 ked ona na 08.00h meska a dalsi je objednany po nej na 09.00, tak ako mozu vziat dalsieho? Ked tam este nie je? A to nema sancu Dr ani nikoho hned zavolat na volny termin. Takze Dr tam sedi zbytocne ak jej niekto niekto nepride na termin, takisto tam sedi jej sestricka ktoru plati a mozno aj recepcna, atd. A ak ten objednany pride ale neskoro, tak jej to rozbije dalsich x pacientov. Ano, aj ked pride len o 15 min neskor a zakrok co trva hodinu bude zacinat 8.15....
Vsetko zavisi od toho ci to ma doktorka tento udaj v cenniku. Ak ano, ja ako klient to respektujem a na terminy na ktore sa caka (zubar a mnohe dalsie ine sluzby) proste chodim riadne a vcas. Chapem ze v tomto pripade autobus meskal, ale to je jedna z 10, na terminy su ludia velakrat chodia ako chcu. Takze zubarka asi vie, preco tam ma poplatok za meskanie. Ak by ludia nechodili kadejak, ani by ju to nenapadlo tam pisat.
meškala som 10 min. a poslala ma sestra do čerta... ďalší termín o 2 mesiace
a bola som vybavená
@joesvk ja to chápem určite by som naschvál nemeskala ale ovplyvniť sa to naozaj nedalo a viem ze som bola posledná čiže po mne už nikoho nemali
Nežijem na svk, u nás ak neprides na termín bez toho aby si sa ospravedlnila dostaneš zaplatiť 100, ale majú to napísané aj na objednávkový h lístkoch a samozrejme máš to aj na bloku. Ci to naozaj aj rbia neviem, lebo raz som zabudla na termin a my volali kde som, som povedala ze som zabudla ale ze viem do 10in prísť, síce mi to nezauctivali ale termín som dostala o mesiac.
Ak niečo také účtujú mali by to mat v cenníku a mala by si to dostať aj vyúčtovanie na bloku
Ak to majú v cenníku,môžu účtovať. Ich nemusia zaujímať tvoje dôvody meškania .
A stále nepíšeš, či si dostala aj doklad.
Pre mna to dava zmysel, ja vzdy idem radsej o jeden skorsi spoj ako by som mala meskat. Zubarka nie je holubnik...
A aspoň si volala že budeš meškať? Lebo to je základ dať vedieť. A pozri si cenník či tam niečo také majú.
Môj zubar to tiez tak robi...dopredu ma na to ale upozornil...cize vzdy chodim o 15 min skor a mam pokoj. Ale zas berie vzdy aj nacas 🙂
Ja co viem ,maju poplatok len ak neprides na dohodnuty termin.ale ze pri par minutovom meskani a najma ked ta este vzal na osetrenie,to je mega vela
Ja ked som objednana na 830 o 7:45 tam uz sedim a vezme ma aj o 10:30 ..staci ze rano pridu 2 alebo 3 bolesti medzitym nejaky diler a yz to ide. Niekedy aj dlhsie cakam . Nasa zubarka je na cely den
@colsami a ako môže dopredu vedieť, že niečo bude trvať hodinu a niečo hodinu a pol a niečo len 20 min?
ked tam bude namiesto hodiny byť 1,5 hodiny tak čo poto ten ďalší? ved to dopredu nikto nevie povedať..
a po druhé, môj gyn. to takto má, ale nemá hodinové okná ale len 15 minútové... takže určite nebude hodinu sedieť v ambulancii sám ak niekto nepríde ale len tých 15 minút... hoci často trvá vyšetrenie dlhšie a to čakanie sa natiahne
napr. u nás tak funguje objednávka na preventívku k zubárke, že všetci majú prísť o 8:00 (tiež trochu nepraktické, ale čo už... už aj ked som objednaná a mám aj zaplatené, tak často u hociktorého lekára strávim pol dňa).. nuž a do ambulancie volá toho, kto sa objednal na ten dátum ako prvý, druhý, tretí atd...
@sajmonka_1216 tak skuseny zubar, resp. jeho sestra vie, kolko co ako dlho trva. Vzdy, ked sa objednavam, hlasim, s cim pridem - preventivka, pieskovanie, ak objednava na kaz ci trhanie, tiez cca vie, kolko to trva, plus si zrejme nechavaju casove okno, aby mali rezervu a cas na kavu ci wecko.🙂
@sajmonka_1216 tak snad zubar vie, ci ide robit prehliadku a bude to trvat 10 min. alebo ide robit komplikovane osetrenie a trva 45 min, ved to asi nerobi dva dni 🤷♀️
ja mam vsetkych lekarov, ze objednavaju na cas a nikdy sa nestalo, ze som cakala dlhsie ako 5 min., hlavne kazda minca ma dve strany, niekto meska a potom tak ma 19 nasratych ludi, ktori idu po tom, co prisiel neskoro a sposobil ten sklz
@sajmonka_1216 vie to uplne normalne povedat. Tak ako vie postarka kolko jej trva odoslanie obalky doporucene a kolko poslanie balika. Tak ako vie ortoped kolko trva vymena bedroveho klbu a kolko napr luxacia patelly. Tak ako vie kucharka kolko jej trva ryza a tak ako vie ucitelka kolko jej trva opravit pisomky.
Prepana kazdy vo svojej profesii ktoru roky denne robi, dostane podklad a vie, co to moze/musi/bude obnasat a podla toho si planuje terminy/klientov/pracu 🙄
@sajmonka_1216 a vidis mne zas system u tvojej zubarky pride uleteny a nemala by som zaujem, menila by som Dr. Raz ked som objednana, tak idem cca vtedy a pocitam s tym aj ja aj Dr. Samozrejme ak Dr. meska, pochopim, a cakam AK mozem cakat. Nebudem vzdy u doktorov chodit na 08.00 a potom byt 16ta v poradi, ako ty pises. Chodim do prace, nemozem kazdu chvilu mat den volna kvoli takymto nedomyslenym veciam.
Aj u nas v praci si ludi objednavame na presny cas a ten si striehneme. Malinke meskanie je ok. Ale ked mame naplanovane zakroky jeden za druhym (a ano VIEM na ktory zakrok kolko casu potrebujem), ak mi niekto pride 15-20min neskor, ani nemusi chodit. Rovno dostane dalsi termin. Ak by som ho brala s meskanim a vsetko sa natiahne, rozbijem cely den a najma vsetkych dalsich nasledujucich.
Neviem co na tom pride cudne.

Má takýto poplatok aj v schválenom cenníku?