icon

Príprava na laparoskopiu žlčníka

10. okt 2025

O týždeň má čaká laparoskopia žlčníka, už by som mala najradšej po, strach je samozrejme ale inú možnosť nemám, keďže problémy boli a sú. Otázka v nedeľu mám príjem v pondelok operácia a v utorok pravdepodobne domov . Otázka je asi taká aká j samotná príprava tesne pred zákrokom? Nikdy som na operáciu nebola

Strana
z2
ivaa_
10. okt 2025

Nič špeciálne , od polnoci budeš nalačno len 🙂

isis234
10. okt 2025

Pred zákrokom nič nejesť, nepiť.
Tiež som mala silné bolesti. O 2 mesiace skôr operovali, ako som bola objednaná.
Skoré uzdravenie prajem. Po operácii oddych. minimálne 3 dni bez námahy.

autor
11. okt 2025

Ďakujem baby niekde hovorili že sa sprchovala v niečom dezinfekčnom , zaujíma ma či mi oni dajú nejakú košeľu pri zákroku alebo budem mať svoju je lepšie nočná košeľa či oddelené pyžamo

isis234
11. okt 2025
@anonym_autor

Ďakujem baby niekde hovorili že sa sprchovala v niečom dezinfekčnom , zaujíma ma či mi oni dajú nejakú košeľu pri zákroku alebo budem mať svoju je lepšie nočná košeľa či oddelené pyžamo

@anonym_autor do nemocnice pyžamo. Nemocniční už nie je. aj hygienické potreby si zobrať so sebou ( aj toaletný papier)

billy_jean
11. okt 2025

To ti povedia vsetko v nemocnici. Na zakrok ides naha v podstate. Potom je najlepsia nocna kosela, lebo budes mat rany na bruchu, a mozno aj kanylu, tak aby ta to netlacilo. Alebo elastaky, ale naozaj volnejsie na bruchu. Plus zily, aby si mala volne na infuziu.

jaskolka
11. okt 2025

Áno,pred zákrokom sa umyjes dezinfekcnym mydlom,hlavne pupok(tam ide jeden z rezov). Takisto ak náhodou máš nejaké chĺpky v tom mieste (ja som tmavý typ a mám taký pásik na bruchu)tak si to ohol.
No a klasika,si nalačno, dostaneš kompresné pančuchy, odvezú ta na lôžku,na sále sa vyzlezcies a dáš si taky zeleny jednorazový plášť (aspoň mne tak dali). Inak si nahá, oni tá potom oblečú nazad do košele. Odporúčam nejaký dlhú,alebo dlhé tričko,ja som potom asi po dvoch hodinách už chodila na wc,tak aby si nešla s " holým zadkom"🙂 Najlepšie je s krátkym rukávom,lebo ti budú monitorovať tlak,tak kvôli manžete a kanyle. Po operácii si sledovaná,po dvoch hodinách ta môžu postaviť na nohy.
V ten deň máš len infúzie,nejes nič. Na druhý deň dostaneš čaj, piškóty, vývar. Pre na bolo toto najhoršie,bola som hladná ako vlk, smiali sa,že ja si nepýtam nič od bolesti,len jesť som chcela a že je to dobré znamenie,že trávenie sa naštartovalo

autor
11. okt 2025
@jaskolka

Áno,pred zákrokom sa umyjes dezinfekcnym mydlom,hlavne pupok(tam ide jeden z rezov). Takisto ak náhodou máš nejaké chĺpky v tom mieste (ja som tmavý typ a mám taký pásik na bruchu)tak si to ohol.
No a klasika,si nalačno, dostaneš kompresné pančuchy, odvezú ta na lôžku,na sále sa vyzlezcies a dáš si taky zeleny jednorazový plášť (aspoň mne tak dali). Inak si nahá, oni tá potom oblečú nazad do košele. Odporúčam nejaký dlhú,alebo dlhé tričko,ja som potom asi po dvoch hodinách už chodila na wc,tak aby si nešla s " holým zadkom"🙂 Najlepšie je s krátkym rukávom,lebo ti budú monitorovať tlak,tak kvôli manžete a kanyle. Po operácii si sledovaná,po dvoch hodinách ta môžu postaviť na nohy.
V ten deň máš len infúzie,nejes nič. Na druhý deň dostaneš čaj, piškóty, vývar. Pre na bolo toto najhoršie,bola som hladná ako vlk, smiali sa,že ja si nepýtam nič od bolesti,len jesť som chcela a že je to dobré znamenie,že trávenie sa naštartovalo

@jaskolka veľmi pekne ďakujem za vysvetlenie ❤️ a ako dlho ste bola v nemocnici?

jaskolka
11. okt 2025
@anonym_autor

@jaskolka veľmi pekne ďakujem za vysvetlenie ❤️ a ako dlho ste bola v nemocnici?

@anonym_autor ja som bola od štvrtka (príjem)do pondelka rána.V podstate len kvôli tomu,že v nedeľu nepúšťajú,tak som ostala 4 dni.insk po troch púšťajú (ak samozrejme je v poriadku človek)

anonym_0aa7c0
11. okt 2025

Ja som prisla v stredu, v stvrok rano operacia, v sobotu rano domov. Posledne jedlo som mala v stredu na obed. Rano pres 6 ma zobudili, neumyvala som sa dezinfekciou. Dali mi kompresne pancusky ze si mam dat a taku tu nemocnicnu koselu, co ta len spredu zakryje. Pichli mi nejaku injekciu a uz si len pamatam, ze mi sestricka vravela, ze vitajte spat a poklady mate vedla seba (kamene mi dali v takej skumavke). Potom ma previezli na izbu, len som poslala sms, ze som ok, a spala skoro cely den. V piatok rano som isla na wc (predtym ma nechceli pustit z postele), poobede mi lekar vybral hadicku (to bola najvacsia bolest, ale trvala asi sekundu). V piatok som uz bola celkom ok, v sobotu domov. Dalsi tyzden som bola pn. A vlastne ma nechala doktorka este jeden tyzden, ale len preto, ze akurat zacinam covid, tak ze pre istotu. Je to ok operacia, drzim palce

lagunka0000
12. okt 2025

Ja som aktuálne po operácii, v piatok ma operovali a včera pustili domov,

lagunka0000
12. okt 2025

Ozaj dievčatá, po akej dobe ste mohli ísť v rámci PN na malú prechádzku?

isis234
12. okt 2025
@lagunka0000

Ozaj dievčatá, po akej dobe ste mohli ísť v rámci PN na malú prechádzku?

@lagunka0000 podľa toho ako sa budeš cítiť. Po 3 dňoch ak budeš mať doprovod, na malú prechádzku môžeš.

lagunka0000
12. okt 2025
@isis234

@lagunka0000 podľa toho ako sa budeš cítiť. Po 3 dňoch ak budeš mať doprovod, na malú prechádzku môžeš.

@isis234 tak to je super, lebo dnes má hrozne bolel chrbát okolo lopatiek asi z ležania

isis234
12. okt 2025
@lagunka0000

@isis234 tak to je super, lebo dnes má hrozne bolel chrbát okolo lopatiek asi z ležania

@lagunka0000 ano, môže byť

autor
12. okt 2025
@lagunka0000

Ja som aktuálne po operácii, v piatok ma operovali a včera pustili domov,

@lagunka0000 tak to je super a ako sa cítiš? Mala si aj vývod?

lagunka0000
13. okt 2025
@anonym_autor

@lagunka0000 tak to je super a ako sa cítiš? Mala si aj vývod?

@anonym_autor mala som, tesne pred prepustením mi to vybrali, chodiť v pohode, zohnúť sa ešte nesmiem ani dvíhať nič, mám trochu zvýšený tep, dr povedala že z narkozy, inak mi je fajn, ozaj ešte mám riedku stolicu asi pokým sa to upraví

anonym_9724ea
14. okt 2025

Dievčatá mňa toto čaká o dva týždne. Celkom mám obavy.Mali ste po operácii veľké bolesti ?

lagunka0000
14. okt 2025
@anonym_9724ea

Dievčatá mňa toto čaká o dva týždne. Celkom mám obavy.Mali ste po operácii veľké bolesti ?

@anonym_9724ea nie, žiadne, ani nič na bolesť som nepotrebovala, teraz mám problém, zvýšený tep a pocit búšenia srdca, vraj po narkóze normálne, ak aj zajtra to budem cítiť idem k dr

simka1454
14. okt 2025
@lagunka0000

@anonym_9724ea nie, žiadne, ani nič na bolesť som nepotrebovala, teraz mám problém, zvýšený tep a pocit búšenia srdca, vraj po narkóze normálne, ak aj zajtra to budem cítiť idem k dr

ja beriem lieky na tlak, dúfam, že mi pre stres nevystreli hore. Takto o dva týždne mam naplánovanú operáciu na jednodňovej chirurgii. Lekár vravel, že tam budem do štvrtka.

lagunka0000
14. okt 2025
@simka1454

ja beriem lieky na tlak, dúfam, že mi pre stres nevystreli hore. Takto o dva týždne mam naplánovanú operáciu na jednodňovej chirurgii. Lekár vravel, že tam budem do štvrtka.

@simka1454 aj ja mám lieky na tlak, aj na búšenie srdca betaloc a rytmonorm, samozrejme na operačnom stole tlak vo výšinách

bobova
20. okt 2025

Dievčatá, treba sa pred laparkou žlčníka aj oholiť ? Rátam, že nie, keďže ranky budú na bruchu…

lagunka0000
20. okt 2025
@bobova

Dievčatá, treba sa pred laparkou žlčníka aj oholiť ? Rátam, že nie, keďže ranky budú na bruchu…

@bobova nie netreba, ale ja som sa, lebo dosť dlho sa nemôžes dobre zohnúť,

simka1454
20. okt 2025
@lagunka0000

@simka1454 aj ja mám lieky na tlak, aj na búšenie srdca betaloc a rytmonorm, samozrejme na operačnom stole tlak vo výšinách

@lagunka0000 ahoj ako sa cítiš? Už je to lepšie? Mňa už chytá riadny stres.

diablikovci
20. okt 2025

Vy ste super že po 3 dňoch ste išli na prechádzku. Ja som bola v nemocnici 4 dni aj s dnom operácie. Ďalší týždeň nato som bola Ko ledva som prešla na wc. A ďalší týždeň som bola ako bolesti som nemala ale cítila som sa čerpane.

autor
21. okt 2025

Ahojte ja už to mám za sebou a nieje to med lízať vôbec , plus ten vývod masaker :( dnes idem domov

isis234
21. okt 2025
@anonym_autor

Ahojte ja už to mám za sebou a nieje to med lízať vôbec , plus ten vývod masaker :( dnes idem domov

@anonym_autor skoré uzdravenie prajem. A šetriť sa

simka1454
21. okt 2025

Dievčatá ako je to so sprchou,kedy sa vám dalo osprchovať.

lagunka0000
21. okt 2025
@simka1454

@lagunka0000 ahoj ako sa cítiš? Už je to lepšie? Mňa už chytá riadny stres.

@simka1454 ahoj, dnes mi vyberali stehy, ešte mi tam dali také lepky nech sa to poriadne zrastie, tak ako som už písala, vôbec ma nič nebolelo, aj sama na wc po operácii, len ma trochu ťahali stehy, ani som nevracala po narkóze, len som bola trochu otapena, neboj dobre všetko dopadne, a hlavne sa mi ozvi , držím palce

lagunka0000
21. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor som rada, nech je rýchlo dobre

autor
22. okt 2025
@lagunka0000

@anonym_autor som rada, nech je rýchlo dobre

@lagunka0000 ďakujem ❤️ je v pohode že na bolia jazvy aj celé brucho ako taká silná svalovka 🙄

Strana
z2