Príznaky a podozrenie na diagnózu SM

9. nov 2019

Ahojte. Chcela by som sa opytat niektorej zo SM diagnozou na par veci. Mam sama podozrenie na toto ochorenie. Trpi nou aj moja matka.S nou nie som v kontakte a ani sa nechystam preto hladam odpoved tu.
Momentalne som v zahr. U lekara to budem.riesit az po navrate na Sr .
Po druhom porode sa ki objavili priznaky ,ktore sa stupnuju alebo pridružili dalsie. V noci su to navaly tepla,no zacali byt aj cez den. Brnia mi prsty na nohach a rukach. Dostavam krce do noh na roznych miestach. Pred 2 dnami som mala v stehne krc ze som nevedela. chodit, musela som si lahnut ,kedze sa mi tocila aj hlava a necitila som.sa dobre.
Tocenim hlavy a zavratmi trpim tiez, mavam aj migreny. Ale mavam velmi nizky tlak a anemiu.
Uz ako pubertiacka som absolvovala vysetrenie na podozrenie na tuto chorobu. Zistilo sa iba ze mam zvysenu aktivitu niecoho a mam viac oddychovat.
Magnezium mi nezabera, mam este vacsie zavraty.
Kedze tato choroba ma vela.priznakov a u kazdeho sa prejavuje inac, chcela som sa opytat ci sa to podoba na SM?
K lekarovi ma posielat nemusite, o mesiac tam pojdem len potrebujem trochu ziskat prehlad nech nestresujem.
Dakujem

fishie
9. nov 2019

SM he dosledok neliecenych infekcií. Sme dr a podrobne testy na baktérie a vírusy (borelie, Bartonellu, yersiniu, anaplazma, chlamýdie, mykoplazmy, EBV, parvo B19, varicella sister, coxsackie,atd) vela z nich spôsobuje neuropatie, závraty, atď...nechať vyšetriť imunitu, pretože ak máš veľa nákaz, imunita je zahltena a nepracuje spravne

autor
9. nov 2019

@fishie tak toto som netusila ale citim ze daco nie je v poriadku lebo takto mi nebyvalo. Je dost mozne ze som tu v zahr. nieco virusove schytala a tym sa mi aj ukazali taketo prejavy SM ?

fishie
9. nov 2019

Chytiť si mohla kde čo aj v detstve...nákazy mohli byť latentne a niečo ich vyprovokovalo (stres, emocionálna trauma, tehotenstvo a následne dojčenie) Bartonellu trebárs dostaneš aj od domáceho miláčika, plasmodia uštipnutie komára, yersiniu z jedla...všade naokolo máš možné nákazy, záleží od imunity...určite by som si nechala porobiť podrobne testy na infekčné nákazy a riešila imunitu... Lezie na mozgu sú aj z borélii...je toho proste veľa, treba nájsť dobrého dr a riešiť to

autor
9. nov 2019

@fishie dakujem za odpoveď a radu

maminuska
9. nov 2019

toto kľudne môžu byť aj prejavy tetánie, to potenie v noci po pôrode býva normálnym javom .

pininka1
9. nov 2019

Je tu taká téma, rozsiahla, napíš tam, dievčatá aj muži ti veľmi radi a erudovane poradia, mne pomohli tiež.

pininka1
9. nov 2019

Téma sa volá som mama so sklerózou multiplex

autor
10. nov 2019

@pininka1 dakujem krasne

renatka1985
11. nov 2019

Ahoj, ja mam MS. Priznaky mozu nasvedcovat, no nemusia. Ako sa pise vyssie, moze to byt tetania alebo nejaky iny zapal v tele.
Bez nalezu na MRI a pozitivnej lubmalnej punkcie nebudes mudrejsia.

Ja ti len odporucam neodkladat navstevu lekara. To, co popisujes, mozu byt priznaky MS a cim dlhsie nechas zapal "bublat" tym budu nasledky horsie.

simonazh
24. mar 2020

Dobrý dnik.. Tiež mávam ťažšie dní závraty trpnutie chrbta a neviem čím to je občas mám aj stuhnuté lýtka takže mam. Obavy ze ide o ochorenie SM.. Neurologická mi robila MR mozgu bez kontrast látky bez udania na diagnózu a nič sa nezistil ani nepotvrdilo takže neviem co za tým môže byť.

veve7777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz